FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 15. rujna 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

NICA, 15. rujna 2012. (Hina) -

Hrvatska reprezentacija u ronjenju na dah, koju čine Goran Čolak, Veljano Zanki i Božidar Petani, bila je najuspješnija u drugom krugu natjecanja na ekipnom Svjetskom prvenstvu koje se održava u Nici (Fancuska) u disciplini statika te je tako u ukupnome poretku po zbroju osvojenih bodova iz disciplina ronjenja u dubinu i zadržavanja daha u mirovanju preuzela vodeće mjesto.

Najbolji rezultat statici, zadržavanju daha u mirovanju, imao je Božidar Petani s vremenom 6 minuta i 57 sekundi, dok je Goran Čolak ostvario vrijeme 7 minuta i 26 sekundi, a Veljano Zanki sedam minita i 30 sekundi.

Hrvatska tako sada vodi u ukupnom poretku sa 522,6 bodova, druga je Francuska sa 514,8 bodova, treća je Češka sa 474,4 bodova, a četvrta Rusija sa 468,8 bodova.

Zadnjeg dana natjecanja u trećemu krugu slijedi ronjenje u daljinu (dinamika) i neizvjesna borba za bodove između Hrvatske i Francuske što će odlučivati o tome koja će zemlja zauzeti prvo mjesto u ukupnom poretku s obzirom da Češka i Rusija teško mogu nadoknaditi zaostatak.

Ekipno natjecanje je najprestižnije natjecanje u ronjenju na dah koje je u Nici okupilo 123 natjecatelja iz 37 zemalja. Svaki nacionalni tim ima tri predstavnika koja se natječu u ronjenju u dubinu (1 metar = 1 bod), u zadržavanju daha u mirovanju – statika (1 sekunda = 0,2 boda) i ronjenju u daljinu – dinamika (1 metar = 0,5 bodova). Za konačni plasman zbrajaju se bodovi iz svih disciplina (ukupno devet nastupa od tri njatjecatelja).

PULA

U susretu trećeg kola EBEL lige u hokeju na ledu zagrebački Medveščak je u pulskoj Areni izgubio od ljubljanske Olimpiju 2:3 (0:1, 0:2, 2:0).

Strijelci za goste iz Slovenije bili su Ratchuk u 16., Freeman u 32., a za zagrebački sastav Zanoški u 43. i Naglich u 48. minuti.

Utakmicu je simbolično otvorila hrvatska paraolimpijka Mikela Ristoski koja je u Londonu osvojila brončanu medalju u skoku u dalj.

Početak utakmice kasnio je više od sat i pol vremena zbog velikih problema s ledom. Zbog loših vremenskih uvjeta led je popustio i teren učinio neravnim, a time i opasnim za igru. Probleme su stvorili kiša, južina, te nestanak električne energije zbog čega strojevi za hlađenje leda u noći sa srijede na četvrtak nisu radili četiri sata. Međutim, organizator pulskog Arena Ice Fevera učinio je sve kako bi podigao kvalitetu leda i kako bi se utakmica ipak odigrala.

U nedjelju je u Areni još jedna utakmica u kojoj će Medveščak ugostiti momčad Vienna Capitals.

TOKIO

Japanski plivač Akihiro Yamaguchi postavio je u subotu u Gifu novi svjetski rekord na 200 m prsno s vremenom 2:07.01.

Yamaguchi (18) je popravio za 27 stotinki (2:07.28) stari svjetski rekord kojeg je postavio Mađar Daniel Gyurta na olimpijskim igrama u Londonu 1. kolovoza.

PARIZ

U susretu petog kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na Parku Prinčeva pobijedio Toulouse 2:0, dok je aktualni prvak Montpellier poražen na gostovanju kod Reimsa 1:3.

Golove za PSG, skorašnjeg suparnika zagrebačkog Dinama u skupini A Lige prvaka, postigli su Javier Pastore (38) i Zlatan Ibrahimović (69). Bio je to peti Zlatanov gol ove sezone u dresu pariškog sastava.

U drugom susretu večeri aktualni francuski prvak Montpellier je na gostovanju kod Reimsa izgubio 1:3. Strijelci za domaćine bili su Diego (38), Christopher Glombard (70) i Gaetan Courtet (86), dok je gol za Montpellier zabio Remy Cabella (55).

Na ljestvici vodi Marseille s maksimalnih 12 bodova iz prva četiri kola, na drugom mjestu je Lyon sa deset bodova, dok je PSG skočio na treće mjesto sa devet bodova.

AUGSBURG

U prvoj utakmici 3. kola njemačkog nogometnog prvenstva Augsburg i Wolfsburg su igrali 0-0.

Hrvatski reprezentativni napadač Ivica Olić odigrao je čitavu utakmicu za Wolfsburg, dok je Srđan Lakić u igru za goste ušao u 87. minuti.

Wolfsburg sada ima četiri boda, dok je Augsburgu ovo prvi bod u novoj sezoni.

Maksimalnih šest bodova iz prva dva kola imaju tek Bayern i Eintracht.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙