FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 14. rujna 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12,30 sati.

TAŠKENT - Hrvatska tenisačica 16-godišnja Donna Vekić plasirala se u finale WTA turnira u uzbekistanskom Taškentu, pobijedivši Čehinju Evu Birnerovu sa 6-1, 3-6, 6-1, nakon sat i 34 minute borbe u polufinalu. Ovo je najveći uspjeh u karijeri mlade Osječanke, koju smatraju najperspektivnijom hrvatskom tenisačicom. Donna Vekić je briljirala u polufinalu protiv Birnerove, imala je 69 posto prvog servisa, lako je dolazila do prilika za "break" imala ih je 19, a pet ih je iskoristila. Vekić je prošlu godinu završila na 392. mjestu WTA liste, a ove je sezone nakon osvajanja dva ITF turnira, u indijskom Bangaloreu i uzbekistanskom Ferganu, došla do 183. mjesta. Nakon nastupa u Taškentu njezin WTA plasman još će se značajnije popraviti. U finalu će Donna Vekić igrati protiv Rumunjke Irine Begu, koja je u polufinalu svladala drugu nositeljicu Poljakinju Urszulu Radwansku sa 6-3, 6-3

Polufinale:

Donna Vekić (Hrv) - Eva Birnerova (Češ) 6-1, 3-6, 6-1

Irina Begu (Rum) - Urszula Radwanska (POLJ/2) 6-3, 6-3

QUEBEC - Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić poražena je u dvoboju 2. kola Quebeca od Belgijanke Kirsten Flipkens sa 6:7 (2), 6:2, 6:4. Bio je to prvi međusobni susret Lučić, koja je 113. na svijetu, i Flipkens, koja zauzima 102. poziciju na WTA listi. Ranije je najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je od Gruzijke Ane Tatišvili sa 6:2, 6:3 za sat i 18 minuta igre, pa hrvatski tenis više nema predstavnica na turniru u Kanadi.

ZAGREB - Na Europskom prvenstvu za klasu 49er, koje se održava na talijanskom jezeru Garda, održan je samo jedan plov, a hrvatski jedriličari Pavle Kostov i Petar Cupać bili su sedmi. Nakon četiri jedrenja u finalu napredovali su na 14. mjesto ukupnog poretka. Veći dio četvrtka jediriličari su proveli na kopnu zbog jakog vjetra. Kad je vjetar oslabio uspjeli su odjedriti jedan plov. Borba za medalje nastavlja se danas, izvijestio je Hrvatski jedriličarski savez.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙