FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 12. listopada 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ŠANGAJ

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira iz Masters serije u Šangaju, njega je u četvrtfinalu sa 6-3, 6-4 pobijedio prvi tenisač svijeta Roger Federer nakon sat i 22 minute igre.Bio je to četvrti susret Čilića i Federera na ATP touru, a do sada je uvijek slavio Švicarac koje je Čilića pobijedio 2008. u Parizu, prošle godine na US Openu i u Monte Carlu, te sada u Šangaju.Čilić je vrlo loše servirao u prvom setu, ubacio je tek 43 posto prvih servisa, pa je čak tri puta gubio gemove na svoj početni udarac.Nakon što je u prvoj igri drugog seta propustio realizirati tri "break-lopte", izgledalo je kako je naš najbolji tenisač izgubio šansu za povratak u dvoboj. Federer je, pak, iskoristio svoju prvu "break-loptu" u setu za vodstvo 4-2. No, Čilić se odbio predati, kod zaostatka 3-5 i Federerova servisa za meč uspio je spasiti jednu meč-loptu, a potom i iskoristiti drugu priliku za "break" kojim je smanjio na 4-5. Nažalost, uslijedio je još jedan loš servis-gem što prvi tenisač svijeta nije propustio realizirati za okončanje dvoboja.

LINZ

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira u Linzu, bolja od nje je u četvrtfinalu bila prva igračica svijeta, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka sa 6-2, 6-2 u susretu koji je trajao sat i 20 minuta.Martić je u svoj prvi dvoboj protiv Azarenke u karijeri krenula pomalo uplašeno, te je bjeloruska igračica osvojila prvih 10 poena u susretu i za kratko vrijeme stigla do prednosti od 4-0. Uslijedilo je razdoblje ravnopravne igre sve do 2-2 u drugom setu tijekom kojeg je Martić jednom čak uspjela i oduzeti servis Azarenki, ali potom je Bjeloruskinja ponovno "ubacila u višu brzinu" i novom serijom od četiri osvojena gema privela susret kraju.

ZAGREB

Počasni predsjednik i glavni tajnik Hrvatskoga olimpijskog odbora (HOO) Antun Vrdoljak i Josip Čop posjetili su u petak u bolnici u Barceloni predsjednika HOO-a Zlatka Matešu te su se dogovorili da se Izborna skupština HOO-a, koja se trebala održati 22. listopada, održi 12. studenoga. Zlatku Mateši pozlilo je tijekom sastanka izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora 28. rujna u Andori pa je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu u Barceloni, gdje mu je 29. rujna ugrađeno pet srčanih premosnica. Tek je jučer napustio odjel intezivne njege, a po procjeni liječnika, dobro se oporavlja, ali se još neko vrijeme ne smije izlagati većim tjelesnim naporima. Zlatko Mateša, nakon Antuna Vrdoljaka i Zdravka Hebela, treći je predsjednik HOO-a od negova utemeljenja 1991. godine i zasad je jedini kandidat za novi predsjednički mandat za koji se kandidature primaju do nedelje, 14. listopada. Odgoda Izborne skupštine dokaz je da će Zlatko Mateša ostati pri kandidaturi za četvrti mandat na čelu HOO-a, za što je dobio potporu većine nacionalnih sportskih saveza. Zlatko Mateša na čelo HOO-a došao je u listopadu 2002., nakon ostavke Zdravka Hebela, kada je preuzeo dužnost do završetka Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine. Drugi i puni četverogodišnji mandat "odradio" je do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008., a 22. listopada 2008. dobio je i treći mandat do završetka Olimpijskih igara u Londonu.

ZAGREB

Hrvatski prvak Dinamo iz Zagreba otkazao je prijateljsku utakmicu protiv trećeligaša Grobničanina koja se danas trebala odigrati u Čavlima i to zbog video-uratka koji su igrači Grobničanina snimili i stavili na svoj facebook-profil. U tom videu igrači Grobničanina parodiraju ideju nogometaša Dinama koji dodjeljuju milijun kuna sretnom navijaču koju kupi ulaznicu za dvoboj Lige prvaka protiv PSG-a 24. listopada, ali samo ako na Maksimir dođe barem 25.000 ljudi s kupljenom ulaznicom. Video-isječak je snimljen u svlačionici Grobničanina, čiji igrači obećavaju skupiti 1500 kuna ako na dvoboj s Dinamom dođe barem 1500 navijača. U zagrebačkome klubu nisu bili sretni zbog toga, pa su otkazali utakmicu, koja se trebala igrati povodom proslave 80-godišnjice kluba iz Čavli. "Razlog otkazivanja utakmice jest video isječak koji su snimili i objavili igrači Grobničana u kojem se grubo narušava ugled aktualnog hrvatskog prvaka te naših igrača. Dinamo je uvjerljivo najtrofejniji hrvatski klub, prvak Hrvatske posljednjih sedam godina te sudionik najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu, Lige prvaka, te kao takav zaslužuje poštovanje, u prvom redu od ostalih sportskih kolektiva i sportskih djelatnika. Dinamo se zahvaljuje klubu Grobničan te cijeloj općini koja je poduzela napore kako bi se ova utakmica odigrala, a Dinamo došao kao poklon na proslavu 80. obljetnice kluba", stoji u priopćenju GNK Dinamo.

ZAGREB

Zlatan Ibrahimović je svojim pobjedničkim pogotkom za 2:1 spasio Šveđane sramote na Farskim otocima, dok su Finska i Gruzija odigrali 1:1 u kvalifikacijama za SP 2014. Šveđani su došli na Farske otoke u skupini C kao veliki favoriti, no u 57. minuti domaćini su poveli zgoditkom Baldvinssona. Šveđane su spasili igrači rođeni na Balkanu- prvo je Kačaniklić, igrač makedonskih korijena, zabio za 1:1 u 65. minuti, a 15 minuta prije kraja Ibrahimović je postigao pogodak za pobjedu Šveđana. U ovoj skupini Kazahstan i Austrija su odigrali bez zgoditaka 0:0. U skupini B Česi su kod kuće slavili protiv Malte s 3:1 i to nakon što je u poluvremenu bilo 1:1.U skupini I Finska i Gruzija su u borbenoj utakmici odigrali 1:1, a domaćini su izjednačili s igračem manje. Ranije su u dvoboju F skupine kvalifikacija za SP 2014 nogometaši Rusije su u Moskvi svladali Portugal s 1:0, te su na čelu skupine s maksimalnih devet bodova. Pogodak odluke na kišom natopljenom terenu s umjetnom travom stadiona Lužnjiki postigao je Aleksandar Keržakov već u 6. minuti dvoboja nakon proigravanja Romana Širokova. Portugalci su imali više prilika u prvom dijelu, a u drugom poluvremenu je ruski izbornik Fabio Capello zatvorio utakmicu i zaustavio portugalske napadače na čelu s Cristianom Ronaldom, koji je igrao unatoč ozljedi. U ovoj skupini kasnije igraju Luksemburg i Izrael, a na ljestvici vode Rusi s devet bodova ispred Portugala koji ima šest.

SKUPINA C

KAZAHSTAN - AUSTRIJA 0:0

FARSKI OTOCI - ŠVEDSKA 1:2 (Baldvinsson 57//Kačaniklić 65, Ibrahimović 75)

SKUPINA F

RUSIJA - PORTUGAL 1:0 (Keržakov 6)

SKUPINA I

FINSKA - GRUZIJA 1:1 (Hämäläinen 63//Kašija 56).CK: Eremenko (FIN/59)

RIM

Kontroverzni predsjednik talijanskoga prvoligaša Palerma Maurizio Zamparini nazvao je trenera PSG-a Carla Ancelottia neznalicom jer na klupi drži Argentinca Javiera Pastorea. Palermo je prije dvije godine prodao 23-godišnjeg Pastorea PSG-u za 40 milijuna eura, a predsjednik Zamparini, poznat po tome što lako otpušta trenere, tvrdi da su Francuzi i njihov trener Ancelotti upropastili karijeru jednog od najboljih igrača svijeta.

"Pastore nije promašaj, Pastore je fenomen. Ancelotti je pokazao da ne zna ama baš ništa o nogometu. On drži Pastorea na klupi, a umjesto njega igra Nene, pa nije ni čudo što PSG izgubi od Porta. Za mene Ancelotti nije trener već neznalica, a Pastore je u Parizu okružen posve pogrešnim ljudima", kazao je Zamparini, koji je poznat po sličnim izjavama. Čelnik sicilijanskog kluba sam je sebi nametnuo kaznu da šest mjeseci neće davati izjave medijima, a izdržao je jedva mjesec dana. Ancelotti ima četiri naslova europskog prvaka, od čega dvaput kao igrač AC Milana, s kojim je osvojio i talijansko prvenstvo. Zamparini je u čelništvu Palerma već 26 godina, a za to vrijeme je promijenio čak 41 trenera.

PARIZ

Direktor najveće svjetske biciklističke utrke "Tour de Francea" Christian Prudhomme izjavio je u petak kako se sedam naslova pobjednika te utrke koji su oduzeti Amerikancu Lanceu Armstrongu (1999-2005) ne bi trebali dodijeliti nikome, jer je u tom razdoblju biciklizam bio "zatrovan dopingom"."Kada pročitate izvještaj USADA-e, ne možete ostati ravnodušni. Ono razotkriva razdoblje i sustav koji će zauvijek ostati okaljani dopingom. Najbolje je rješenje reći kako u tim godinama nije bilo pobjednika 'Toura'", izjavio je Prudhomme.Američka antidopinška agencija (USADA) prošlog je mjeseca optužila Armstronga za sustavno dopingiranje, te ga kaznila doživotnom zabranom nastupanja oduzevši mu sedam naslova pobjednika "Toura". No, konačnu odluku hoće li se Armstrongu oduzeti njegovi trofeji donijet će Međunarodni biciklistički savez (UCI), a njegov je predsjednik Pat McQuaid izjavio kako će takva odluka biti donesena u roku od tri tjedna nakon što UCI i službeno zaprimi USADA-in izvještaj koji sadrži čak 1000 stranica.

BERLIN

Njemački nogometaši nosit će crni flor na večerašnjoj kvalifikacijskoj utakmici za SP 2014. protiv Irske u znak sjećanja na bivšeg njemačkog reprezentativca Helmuta Hallera koji je preminuo u četvrtak u 73. godini, objavio je Njemački nogometni savez. Haller, koji je doveo Zapadnu Njemačku u vodstvo od 1:0 u finalu svjetskog prvenstva 1966. koje je na kraju dobila Engleska, odigrao je 33 utakmice u nacionalnom dresu i zabio 13 golova.

Haller je igrao na poziciji napadača i sudjelovao je na svjetskim prvenstvima 1962. i 1970., a imao je i uspješnu karijeru u Italiji gdje je bio član Bologne i Juventusa, s kojima je osvojio tri naslova talijanskog prvaka.Plavokosi napadač je poznat i po tome što je zadržao loptu s kojom se igralo u finalu SP-a 1966. i koju je odnio u Njemačku prije nego ju je vratio Engleskom nogometnom savezu 1996.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙