FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 2. rujna 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

LONDON

Hrvatski plivač Mihovil Španja osvojio je peto mjesto na 200 mješovito na Paraolimpijskim igrama u Londonu.Španja je u jutrošnjim kvalifikacijama bio treći, no u finalnom nastupu nije uspio ponoviti taj rezultat. Plivao je 2:41.52 što je bilo sekundu i 28 stotinki sekunde slabije od njegovog rezultata iz kvalifikacija."Puknuo sam nakon prvih sto metara i nisam mogao više pratiti taj tempo. Da sam i brže plivao teško bi do medalje. Možda bi se borio za četvrto mjesto," kazao je Španja kojeg u Londonu očekuju još dvije discioline - 100 prsno i 400 slobodno.

"Idući nastup imam već za dva dana na 100 prsno, gdje sam prije dvije godine imao svjetski rekord i bio svjetski prvak. Sada se moram dobro odmoriti, a potom koncentrirati za taj nastup," poručio je Španja.Zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom osvojio je Ukrajinac Jevheni Bohodajko koji je isplivao vrijeme 2:33.13, što je za dvije sekunde bolje vrijeme od svjetskog rekorda kojeg je u ujutro isplivao Amerikanac Rudy Garcia-Tolson. Amerikanac se u finalu morao zadovoljiti srebrom, premda je plivao brže od svog rezultata iz kvalifikacija, a treći je bio Australac Matthew Levy s rezultatom 2:37.18.

NIKOZIJA/ZAGREB

Hrvatski košarkaši upisali su i petu pobjedu u C kvalifikacijskoj skupini EURA svladavši u gostima Cipar s uvjerljivih 98:49 (40:31), te se tako i teoretski plasirali na Europsko prvenstvo u Sloveniji. Naši košarkaši su imali određenih problema u prvom poluvremenu, ali su zato u drugom doslove "pregazili" Ciprane s 58:18, s tim da je rezultat zadnje četvrtine upravo nevjerojatan - 33:2.

Lukša Andrić i Kruno Simon ubilježili su po 16 poena, a Bojan Bogdanović 14. Hrvatska vodi u skupini s omjerom 5:0, a sljedeći susret odigrat će 5. rujna u Slavonskom Brodu s Ukrajincima.

BERLIN

Nogometaši Bayerna slavili su u 2. kolu Bundeslige na svom stadionu protiv Stuttgarta s čak 6:1, a četvrti pogodak za domaćine zabio je hrvatski napadač Mario Mandžukić. Mandžukić je drugi pogodak sezone postigao u 47. minuti, a samo dvije minute kasnije njegov udarac je obranio vratar Stuttgarta, da bi Thomas Mueller postigao zgoditak. Stuttgart je poveo u 25. minuti, a potom je uslijedila prava "bavarska oluja". Bayern je ovom pobjedom zasjeo na vrh ljestvice s maksimalnih šest bodova i gol razlikom 9:1. Inače, Mandžukić je izašao iz igre u 69. minuti.

Bayern Muenchen 6 Thomas Mueller 32,49, Toni Kroos 33, Luiz Gustavo 43, MARIO MANDŽUKIĆ 47, Bastian Schweinsteiger 51

VfB Stuttgart 1 Martin Harnik 25

CK: Vedad Ibišević (Stu,74)

LONDON

Manchester United je uz dosta sreće i golgeterskih sposobnosti novopridošloga Robina van Persiea pobijedio u gostima Southampton s 3:2, iako je tri minute prije kraja gubio s 1:2. Van Persie je pogocima u 23., 87. i 92. minuti opravdao uloženo, iako je u 69. minuti bio tragičar jer je promašio penal. Nizozemac je pritom neuspješno pokušao izvesti "panenku" i izazvao gnjev trenera Alexa Fergusona. Domaćini su cijelu utakmicu napadali, ali su ih skupo koštale pogreške u obrani. U drugoj utakmici večeri Newcastle i Aston Villa su igrali 1:1, dok je ranije Arsenal slavio kod Liverpoola s 2:0.

Newcastle United 1 Hatem Ben Arfa 59

Aston Villa 1 Ciaran Clark 22

- - -

Southampton 2 Rickie Lambert 16, Morgan Schneiderlin 55

Manchester United 3 Robin van Persie 23,87,90+2

Promašeni penal: Robin van Persie 69

- - -

Liverpool 0

Arsenal 2 Lukas Podolski 31, Santi Cazorla 68

BERLIN

Nogometaši Hannovera porazili su u 2. kolu Bundeslige u gostima Wolfsburg s čak 4:0 pogocima Karima Hagguia (10), Artura Sobiecha (26,56) i Leona Andreasena (52). Wolfsburg je kod kuće doživio pravu sramotu, a u lošu igru domaće momčadi uklopio se i Ivica Olić, koji je zamijenjen već u 55. minuti. Dubrovčanin Srđan Lakić je ostao na klupi za pričuve Wolfsburga. Hannover je pobjedom skočio na drugo mjesto s 4 boda, dok je Wolfsburg ostao na tri.

SAO PAULO

Službena lopta kojom će se igrati Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. zvat će se "Brazuca", odlučili su glasovanjem brazilski ljubitelji nogometa. "Brazuca", riječ koja u slengu označava Brazilce, dobila je skoro 80 posto glasova u anketi koju je potakao Adidas, tvrtka koja će izraditi službenu loptu. Glasovalo je preko milijun ljudi, a "Brazuca" je uvjerljivo slavila ispred suinonima poput Canavalesce i Bossa Nove.

Objavu imena službene lopte prvenstva na državnom TV-kanalu imao je bivši kapetan Brazila Cafu, a video-linkom se iz Madrida javio i Kaka, koji je priznao da je glasovao za "Brazucu". Koncept kojim službena lopta svjetskih prvenstava dobiva ime započeo je 1970. u Meksiku s Telstarom, a kao najsupješnija imena pokazala su se Tango (Argentina 1978), Azteca (Meksiko 1986) i Jabulani (Južna Afrika 2010).

SPA

Britanski vozač Jenson Button u bolidu McLarena pobjednik je Velike nagrade Belgije, 12. utrke sezone Formule 1 koja se vozila na stazi Spa Francorchamps. Button je do 14. pobjede u karijeri, a druge ove sezone, došao nakon što je u subotu bio najbrži u kvalifikacijama. Drugo mjesto osvojio je svjetski prvak Sebastian Vettel (Red Bull), koji je nakon kvalifikacija bio tek 11., dok je Finac Kimi Räikkönen (Lotus) završio kao treći.

Utrku je obilježio veliki sudar već na prvom zavoju nakon kojeg su odustali vodeći u ukupnom poretku Španjolac Fernando Alonso (Ferrari) i Britanac Lewis Hamilton (McLaren). Sudar je izazvao Francuz Romain Grosjean, koji je tako na posredan način spriječio Alonsa da i 24. utrku zaredom uzme bodove i izjednači rekord Michaela Schumachera.

Osam utrka prije kraja vodi Alonso s 24 boda više od Vettela.

MADRID

U prvom nedjeljnom dvoboju 3. kola Španjolske lige Rayo Vallecano i Sevilla su odigrali bez zgoditaka, 0:0, a hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je promašio kazneni udarac za goste. Rakitić je zapucao penal u 71. minuti, a igrao je cijelu utakmicu, te dobio i žuti karton. Sevilla će dugo žaliti što nije pobijedila Rayo jer je penal promašio i Alvaro Negredo već u 7. minuti, a domaćini su od 69. minute igrali bez isključenoga Rubena.

LONDON

Mlada hrvatska paraolimpijka Marija Vidaček osvojila je sedmo mjesto u bacanju koplja za slabovidne na paraolimpijskim igrama u Londonu s rezultatom 27.05 metara ili 795 bodova.Za 21-godišnju Varaždinku, uz plivača Matiju Grebenića, najmlađu hrvatsku paraolimpijku u Londonu, ovo su bile prve igre što se osjetilo po velikoj tremi koju je imala prilikom nastupa pred više od 60.000 gledatelja.

Članica zagrebačkog Agrama u prva dva hica je načinila prijestup i tek je u zadnjem pokušaju izborila ulazak među osam najboljih i dodatne tri serije.

"Uhvatila me velika trema što se vidi po rezultatu. Pokosila su me prva dva neispravna hica, zbog čega u trećem pokušaju nisam previše riskirala. Trebalo je biti puno bolje, no ovo je za mene velika škola", kazala je Vidaček, te opisala dojmove sa svojih prvih igara.

"Publika je bila savršena, predivan je osjećaj nastupiti pred toliko puno ljudi. Stvarno sam prepuna dojmova. Meni je sve ovo novo i pomalo nestvarno", rekla je na kraju.

LONDON

Nogometaši Arsenala slavili su u derbiju 3. kola Engleske lige u gostima kod Liverpoola s 2:0.

Arsenal je do pobjede došao pogocima svojih novih igrača Nijemca Lukasa Podolskog (31) i Španjolca Santija Cazorle (68), a Liverpool je izgledao posve nemoćno. Redsi nakon tri kola imaju dva poraza i jedan remi, dok je Arsenalu ovo prva pobjeda nakon dva početna remija bez pogodaka. Klub iz Londona još nije primio zgoditak ove sezone.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙