FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 30. rujna 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - U susretu osmog kola EBEL lige u hokeju na ledu Medveščak je u Ledenoj dvorani Doma sportova pred 6.000 gledatelja pobijedio aktualnog prvaka lige Black Wings Linz 3:1 (0:0, 2:1, 1:0). Golove za Medveščak zabili su Brandon Buck (27:10, 58:54) i Curtis Fraser (30:59), dok je strijelac za Linz bio Brian Lebler (31:23). Bila je to prva utakmica 'medvjeda' u zagrebačkom 'brlogu' nakon tri tjedna. Od dosadašnje tri domaće utakmice samo su prvu igrali u Ledenoj, dok su posljednje dvije odradili u pulskoj Areni.

Današnjom pobjedom Medveščak je napredovao za jednu poziciju na ljestvici i sada zauzima šesto mjesto sa 10 bodova koliko ima i Red Bull Salzburg na petoj poziciji. U vodstvu je VSV Villach sa 15 bodova, a ispred 'medvjeda' su i Vienna Capitals (14), Znojmo (11) i Graz 99ers (11).

BERLIN - U susretu šestog kola njemačkog nogometnog prvenstva Eintracht je u Frankfurtu pobijedio Freiburg 2:1 i probio se na drugo mjesto ljestvice sa dva boda manje od vodećeg Bayerna. U drugom nedjeljnom susretu Wolfsburg je na svom terenu izgubio od Mainza 0:2. Freiburg je poveo u Frankfurtu golom Maxa Krusea u 50. minuti, no domaćin je okrenuo rezultat golovima Alexandera Meiera (67, 73). Sve nade u bod gostiju uništio je Karim Guede zaradivši isključenje u 90. minuti. U derbiju iz donjeg doma ljestvice Wolfsburg je kod kuće izgubio od Mainza 0:2, a golove za goste zabili su Junior Díaz (26) i Adám Szalai (37). Ivica Olić je igrao za Wolfsburg cijeli susret, u 51. minuti je zaradio žuti karton, a u 70. minuti je zapucao zicer. Srđan Lakić je utakmicu gledao s klupe domaćina, dok Ivan Klasnić nije bio u krugu kandidata za gostujući sastav. Na ljestvici vodi Bayern sa 18 bodova, Eintracht ima 16, a Borussia Dortmund i Schalke po 11 bodova. Slijede Hanover, Fortuna i Bayer Leverkusen sa po 10 bodova.

PARIZ - Francuska policija privela je danas 12 osoba koje se sumnjiče za namještanje rezultata, a među njima je i jedna od najvećih rukometnih zvijezda svijeta Nikola Karabatić. Karabatić i još sedam rukomataša Montpelliera sumnjiče se da su preko svojih supruga i djevojaka zaradili oko 200.000 eura kladeći se na poraz svoje momčadi od slabog Rennesa prošle sezone. Osim Karabatića, privedeni su njegov brat Luka, te iMontpelliera Wissem Hmam, Michael Robin, Dragan Gajić i Primož Prost, jedan član stručnog stožera i djevojka jednog od igrača, te dvojica rukometaša koji su u ovoj sezoni prešli iz Montpelliera u PSG. Privođenje je uslijedilo nakon međusobnog dvoboja PSG-a i Montpelliera u Parizu.

BIRMINGHAM - U susretu šestog kola engleskog nogometnog prvenstva Aston Villa i West Bromwich Albion odigrali su bez pobjednika 1:1. Gosti su poveli golom Shanea Longa u 51. minuti, a izjednačio je Darren Bent u 80. minuti. WBA je imao priliku pobjedom skočiti na čak drugo mjesto ljestvice, no nije uspio premda je vodio do 80. minute, a pet minuta prije kraja susreta Romelu Lukaku je uzdrmao okvir Villina gola. Na ljestvici vodi Chelsea sa 16 bodova, Everton ima 13, Manchester City i United po 12, a Tottenham i WBA po 11 bodova. Villa je na 15. poziciji sa pet bodova.

BARCELONA - Napadač španjolskog nogometnog velikana Barcelone Thiago Alcantara (21) pauzirat će najmanje dva mjeseca nakon teške ozljede koljena u susretu protiv Seville. Mlada nada Barcelone i španjolskog nogometa propustiti će ukupno 11 utakmica u prvenstvu i Ligi prvaka, među kojima i 'El Clasico' ogled protiv Real Madrida koji je na rasporedu sedmog listopada. Alcantara je ove sezone odigrao tri utakmice bez postignutog gola. Za bolje vijesti u taboru katalonskog velikana pobrinuli su se Carles Puyol, Andreas Iniesta i Adriano koji su se posve oporavili i spremni dočekuju derbi protiv 'Kraljevskog kluba'.

RIM - U susretu šestog kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je na gostovanju pobijedio Sampdoriju 1:0 i bodovno se izjednačio sa Juventusom na vrhu Serie A. Oba kluba imaju po 16 bodova. Pogodak odluke zabio je Edison Cavani iz jedanaesterca u 67. minuti. Kazneni udarac je skrivio Jonathan Rossini koji je pritom dobio drugi žuti karton, pa je domaćin od tada igrao s igračem manje. Bio je to prvi poraz Sampe ove sezone. Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvario je Torino koji je u Bergamu deklasirao Atalantu 5:1. Strijelci za goste bili su Bianchi (38-11m, 76), Gazzi (63), Stevanović (66) i D'Ambrosio (73), dok je strijelac za domaćine bio Denis u 28. minuti. Uvjerljiv je bio i Palermo protiv Chieva 4:1. Junak utakmice bio je Miccoli sa tri gola (13, 59, 92). Strijelac za domaćine bio je i Giorgi (80), a za goste Rigoni (28). Palermo je posljednja dva gola zabio s igračem manje nakon što je isključen Brienz u 62. minuti. Za Palermo nije nastupio Igor Budan. Pescara je na gostovanju pobijedila Cagliari 2:1, a u pobjedničkim redovima do 67. minute je igrao bivši napadač Hajduka Ante Vukušić. Na ljestvici vode Juventus i Napoli sa po 16 bodova, lazio na trećem mjestu ima 12 bodova, dok je Sampdorija četvrta sa 10 bodova.

MADRID - Na stazi Alcaniz u Španjolskoj održana je Velika nagrada Aragona u motociklizmu, a u sve tri klase su slavili domaći vozači.

U najjačoj klasi MotoGP pobijedio je Dani Predrosa ispred sunarodnjaka Jorgea Lorenza, dok je treći bio Talijan Andrea Dovizioso. Nakon 14 utrka ove klase Lorenzo vodi s 290 bodova, dok Pedrosa ima 257. U klasi moto 2 Španjolac Pol Espargaro je slavio ispred sunarodnjaka Marca Marqueza. U ukupnom poretku nakon 13 utrka stvari su obrnute jer Marquez ima 48 bodova više od Espargara. U najslabijoj klasi moto3 pobijedio je Luis Salom ispred Nijemca Sandra Cortesea, a i u ovoj klasi je u ukupnom poretku situacija obrnuta je Cortese vodi s 51 bodom više od Saloma.

PARIZ - Nakon što su otvorili sezonu sa šest uzastopnih pobjeda, nogometaši Marseillea su na gostovanju kod Valencienensa doživjeli težak 1:4 poraz. Strijelci za domaćine bili su Gael Danic (16), Anthony Le Tallec (34, 63) i Foued Kadir (39), dok je Jordan Ayewu u drugoj minuti sudačke nadoknade ublažio poraz OM-a. Usprkos porazu OM je zadržao prvo mjesto na ljestvici sa tri boda više od PSG-a, dok se Valenciennes popeo na šesto mjesto.

MOSKVA - Ruski ministar sporta Vitalij Mutko najavio je kako će njegova zemlja za organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine potrošiti čak 14 milijardi eura, oduševivši pritom predsjednika Fife Seppa Blattera organizacijskim planovima. "To nije posljednji iznos, već gruba procjena. Možda ćemo potrošiti i više, a polovinu novca je osigurala ruska vlada," kazao je Mutko, te dodao: "Pet stadiona je u izgradnji, a za još četiri počinjemo s izradom projekata." Mutko je naglasio kako je spomenuti iznos dvostruko veći od cifre koju je predvidio ruski predsjednik Vladimir Putin kada je Rusija u prosincu 2010. dobila domaćinstvo World Cupa. Predsjednik Fife Sepp Blatter je oduševljen ruskim planovima, ali i do sada učinjenim stvarima premda do prvenstva ima još šest godina. "Rusi su najmanje jednu godinu ispred prvotnog plana. Zaista sam sretan do sada učinjenim. Rusi su sve počeli graditi od početka. To je jedan posve drugačiji pristup," kazao je predsjednik Fife. Rusija je objavila kako će se SP igrati u 11 gradova i na 12 stadiona. To su Moskva, St. Petersburg, Kaliningrad, Nižnji Novgorod, Kazan, Samara, Volgograd, Krasnodar, Rostov, Soči i Jekaterinburg. Jedini grad sa dva stadiona bit će Moskva.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša operiran je u bolnici u Barceloni nakon što mu je u petak pozlilo na sastanku Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora u Andori, priopćeno je iz HOO-a. Detalje operacije njegova najbliža obitelj u ovom trenutku ne želi iznositi u javnost, a neslužbeno se doznaje da je Mateši ugrađeno pet srčanih prijemosnica. Matešino stanje je stabilno i u fazi oporavka, a uz njega je u Barceloni i njegov sin Zlatko Mateša, stoji u priopćenju HOO-a.

Matešu, koji je predsjednik HOO-a od listopada 2002., za dva tjedna očekuju novi izbori za čelnog čovjeka HOO-a. Iako je on još za vrijeme Olimpijskih igara u Londonu najavio da će se kandidirati za novi mandat, neizvjesno je hoće li to biti u mogućnosti s obzirom na zdrastvene tegobe, a postoji i opcija da se izbori za predsjednika HOO-a odgode.

BERLIN - Kenijac Geoffrey Mutai i Etiopljanka Aberu Kebede pobjednici su 39. izdanja berlinskog maratona. Mutai je pobijedio s vremenom 2:04:15 sata, a za potpuno kenijsko slavlje pobrinuli su se njegovi sunarodnjaci Dennis Kimetto na drugom i Geoffrey Kipsang na trećem mjestu. Mutai je bio i korak do najboljeg rezultata na svijetu kojeg je prošle godine upravo u Berlinu istrčao njegov sunarodnjak Patrick Makau, no zaostao je za 37 sekundi. Koliko su kenijski atletičari dominirali u Berlinu pokazuje podatak kako su osvojili prvih devet mjesta.

U ženskoj konkurenciji slavila je Etioljanka Kebede (2:20:30) ispred sunarodnjakinje Tirfi Tsegaye (2:21:19) i Ukrajinke Olena Šurno (2:23:32).

KUALA LUMPUR - Argentinski tenisač Juan Monaco pobjednik je ATP turnira u Kuala Lumpuru s nagradnim fondom od 850.000 USD. Monaco je u finalu pobijedio Francuza Juliena Benneteaua s 7:5, 4:6, 6:3. Argentincu je to sedmi osvojeni turnir u karijeri, a nagrađen je čekom od 99.465 dolara.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙