FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 7. rujna 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

PAZIN - Hrvatski boćarski reprezentativac Ante Grančić plasirao se u finale discipline pojedninačno klasično na Europskom prvenstvu u Pazinu. Grančić je u polufinalu svladao srpskog predstavnika Uroša Šarca sa 13-8, a u finalu će večeras s početkom u 20.30 sati igrati protiv Talijana Denisa Pautassija koji je u drugom polufinalu svladao Slovenca Juru Kozjeka sa 13-5.

NEW YORK - Španjolac David Ferrer i Srbin Novak Đoković pridružili su se Čehu Tomašu Berdychu i Britancu Andyju Murrayu u polufinalu turnira tenisača na posljednjem ovogodišnjem "Grand Slamu", US Openu u New Yorku. Ferrer je u četvrtfinalu svladao Srbina Janka Tipsarevića sa 6-3, 6-7 (5), 2-6, 6-3, 7-6 (4), dok je Đoković zaustavio Argentinca Juana Martina Del Potra sa 6-2, 7-6 (3), 6-4.

U polufinalima će igrati Bersych - Murray i Ferrer - Đoković.

ČETVRTFINALE:

David Ferrer (Špa/4) - Janko Tipsarević (Srb/8) 6-3, 6-7 (5), 2-6, 6-3, 7-6 (4)

Novak Đoković (Srb/2) - Juan Martin Del Potro (Arg/7) 6-2, 7-6 (3), 6-4

LONDON - Hrvatski paraolimpijac Josip Slivar osvojio je u četvrtak peto mjesto u bacanju diska na paraolimpijskim igrama u Londonu. Slivar je ostvario rezultat 46.70 metara što je njegov osobni rekord, no to nije bilo dovoljno da se umiješa u borbu za odličja. Zlato je pripalo Amerikancu Jeremyju Campbellu s rezultatom 60.05 metara ispred Britanca Dana Greavesa (59.01) i Iranca farzada Sepahvanda (58.39).

"Nadao sam se boljem plasmanu, morao sam baciti više, čak sam priželjkivao medalju. No, nitko od vodećih nije kiksao, a ja nisam bacio dovoljno" kazao je Slivar koji je nastupio u kategoriji sportaša s potkoljenom amputacijom.

Slivar je u Londonu nastupio i u bacanju kugle gdje je također postavio novi osobni rekord (15.07) osvojivši sedmo mjesto. "Mogu biti zadovoljan nastupom u Londonu jer sam postavio dva osobna rekorda," dodao je Slivar kojem su POI u Pekingu od prije četiri godine ipak bile draže.

"To su bile moje prve igre i atmosfera mi je tamo bila nekako bolja," kazao je 42-godišnji Bjelovarac, koji je kao pripadnik 1. Gardijske brigade ranjen 1993. godine.

ISTANBUL - U 9. kolu 40. Olimpijade u Istanbulu muška reprezentacija Hrvatske pobijedila je Egipat s 3:1 i opet uhvatila korak u borbi za solidan plasman. Mladen Palac i Zdenko Kožul lako su nadigrali svoje suparnike, a Ivan Šarić i Hrvoje Stević osvojili su po pola boda. Na vrhu je došlo do velikog preokreta. Reprezentacija SAD nanijela je prvi poraz Rusiji s 2,5:1,5 i dostigla je na prvom mjestu, a jednak broj bodova imaju i Kina i Armenija nakon pobjeda nad Filipinima i Njemačkom. Dva kola prije kraja vode SAD, Kina, Rusija i Armenija sa po 15 meč-bodova, a Nizozemska, Ukrajina i Argentina imaju po 13 bodova. Hrvatska zaostaje za njima jedan bod.

Naše šahistkinje odigrale su s drugom ekipom Turske tek 2:2 nakon što je dobila Ana Berke, a izgubila Borka Frančišković. Rusija i Kina nastavile su izjednačenu utrku za zlatnu medalju visokim pobjedama nad Francuskom, odnosno Indijom. Dva kola prije kraja vode Rusija i Kina sa po 16 meč-bodova, a Kazahstan, Ukrajina, Poljska i Armenija imaju po 14 bodova. Hrvatska je u sredini ljestvice sa 10 bodova.

LJUBLJANA - U prvoj utakmici nove sezone EBEL lige hokejaši Olimpije izgubili su u Ljubljani od Vienna Capitalsa s 1:4 (1:2, 0:1, 0:1). U 1. kolu u petak Medveščak gostuje u mađarskom Fehervaru, a još igraju: HC Innsbruck - Graz 99ers, Red Bull Salzburg - Znojmo, Dornbirner EC - VSV, Black Wings Linz - KAC.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙