FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 5. rujna 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

LONDON - Hrvatski plivač Mihovil Španja izborio je finale utrke na 100 prsno na Paraolimpijskim igrama u Londonu isplivavši peti rezultat kvalifikacija, 1:28.96.

"Umor već lagano čini svoje. Ovo mi je već peta utrka u Londonu, zbog toga sam svjesno plivao s 'ručnom kočnicom' kako bi što odmorniji dočekao finale," kazao je Španja.

Ovo je za Španju izuzezno zahtjevna disciplina jer u njoj koristi isključivo snagu ruku, pa nije želio nepotrebno trošiti snagu.

U njegovoj kvalifikacijskoj skupini najbolji je bio Nijemac Torben Schmidtke isplivavši novi paraolimpijski rekord 1:26.13, no svega nekoliko minuta kasnije njegov rekord je popravio Ukrajinac Jevgeni Bohadajko s rezultatom 1:23.86

Španji je to treće finale u Londonu nakon što je bio brončani na 100 leđni i peti na 200 mješovito.

PAZIN - Član hrvatske boćarske reprezentacije Leo Brnić drugim najboljim rezultatom u četvrtfinalu discipline brzinskog izbijanja osigurao je najmanje brončanu medalju na Europskom prvenstvu koje se održava u Pazinu. Brnić je ostvario rezultat od 43 pogodaka iz 48 pokušaja, kao i Talijan Marco Ziraldo, dok je daleko najuvjerljiviji u četvrtzavršnici bio slovenski reprezentativac Aleš Borčnik. On je ostvario 48 pogodaka iz 50 pokuašaja. Osim njih, u polufinale se plasirao i Francuz Fabien Jarnet sa 40 pogodaka iz 50 pokušaja. Polufinale u ovoj disciplini na rasporedu je u petak u 11 sati.

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je na 9. mjestu najnovije rangliste Fife, dok se Makedonija, naš prvi protivnik u kvalifikacijama za SP 2014. nalazi na 97. poziciji. Od ostalih naših suparnika u kvalifikacijama za SP Belgija je na 40. mjestu, Srbija je 42., Wales 45. a Škotska na 47. poziciji. Na prvom mjestu i dalje je europski i svjetski prvak Španjolska, a slijede Njemačka, Engleska, Portugal i Urugvaj.

NEW YORK - Drugi dan zaredom program odigravanja susreta na posljednjem ovogodišnjem "Grand Slam" teniskom turniru, US Openu u New Yorku ometa kiša, pa je tako neizvjesno kada će i na kojem terenu naš najbolji igrač Marin Čilić započeti svoj četvrtfinalni ogled protiv trećeg nositelja, Britanca Andyja Murraya. Prema prvotnom rasporedu Čilić i Murray su trebali igrati treći dvoboj iza 17 sati na središnjem terenu, nakon što svoje susrete prekinute u utorak završe Francuskinja Marion Bartoli i Ruskinja Marija Šarapova, u tom dvoboju Bartoli ima prednost od 4-0 u prvom setu, te Amerikanac Andy Roddick i Argentinac Juan Martin Del Potro, njih je kiša prekinula pri rezultatu 6-6 u prvom setu.

FUENTE DE - Španjolac Alberto Contador (Saxo Bank) pobjedom u 17. etapi biciklističke utrke Vuelta a Espana" vožene od Santandera do vrha uspona na Fuente De u dužini od 187.3 kilometara preuzeo je vodstvo u ukupnom redoslijedu četiri dana prije kraja. Contador je iznenađujuće jakim tempom na ravnom dijelu etape uspio izolirati dosadašnjeg vodećeg, sunarodnjaka Joaquina Rodrigueza (Katjuša) od ostatka njegove momčadi, a potom ga se uz pomoć svojih momčadskih kolega i "otresti", te ciljem proći s više od dvije i pol minute prednosti. Loš dan Rodrigueza iskoristio je i Alejandro Valverde (Movistar) koji je u 17. etapi zauzeo drugo mjesto sa samo šest sekundi zaostatka za Contadorom i tako se uspeo na drugo mjesto i ukupnom redoslijedu. Četiri etape prije kraja "Vuelte" Contador ima 1:52 minute prednosti ispred drugog Valverdea i 2:28 minuta ispred trećeg Rodrigueza.

MADRID - Dugogodišnji španjolski nogometni reprezentativci, vratar Iker Casillas (31) i veznjak Xavi (32) ovogodišnji su dobitnici najprestižnije sportske nagrade u Španjolskoj koja nosi ime princa od Asturije, objavljeno je u srijedu. Casillas, kapetan madridskog Reala i Xavi, kapetan Barcelone, bili su neizostavni članovi udarne postave "furije" koja je osvojila dva naslova europskog prvaka zaredom 2008. i 2012. godine, te naslov svjetskog prvaka 2010., a za ovu ih je nagradu predložio predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter.

Iako od početaka svojih karijera igraju za najveće rivale u klupskom nogometu, Casillas i Xavi već više od destljeća njeguju blisko prijateljstvo, još otkako su 1999. godine u Nigeriji kao suigrači osvojili naslov svjetskih prvaka za igrače do 20 godina.

"Njihovo je prijateljstvo pomoglo pri rješavanju nesuglasica između igrača koji nastupaju za različite klubove, promicalo 'fair-play' i filozofiju kako je momčad osnova za uspjeh u sportu", stoji u priopćenju komisije koja odlučuje o dodjeli nagrade.

"Istina je da je ponekad dolazilo do tenzija, ali prijateljstvo ipak dolazi ispred svega drugog. Ovo je priznanje za naš rad, ali i nagrada za čitavu generaciju igrača od kojih su neki prijatelji već 15 godina", rekao je Xavi.

Casillas i Xavi će nagrade, skulpturu španjolskog umjetnika Joana Miroa i 50,000 eura, dobiti sljedećeg mjeseca i to iz ruku španjolskog princa Felipea i princeze Letizije.

BARCELONA - Liječnik Španjolskog teniskog saveza (RFET) Angel Ruiz-Cotorro izjavio je u srijedu kako bi se Rafael Nadal mogao vratiti punom treningu već za mjesec dana uz intenzivnu fizioterapiju i laserske tretmane njegova lijevog koljena. Nadal, trenutačno treći tenisač svijeta, posljednji je susret odigrao još 28. lipnja kada je u 2. kolu Wimbledona izgubio od Čeha Lukaša Rosola, a potom je zbog bolova u koljenu morao otkazati nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, te na US Openu, a u ponedjeljak je izjavio kako će morati pauzirati još dva mjeseca zbog djelomične rupture patele.

"Operacija definitivno više ne dolazi u obzir. Tijekom sljedećih mjesec dana intenzivno ćemo se baviti fizioterapijom kombinirano s hidroterapijom i laserom, a onda ćemo vidjeti kakav će biti napredak. Ako će biti pozitivan, Nadal bi već za mjesec dana mogao normalno trenirati, a za dva mjeseca bi tetiva trebala biti u normalnom stanju. No, glavni je cilj da tetiva vrati svu snagu", rekao je Ruiz-Cotorro koji smatra kako ova ozljeda ne bi trebala mučiti Nadala sve do kraja njegove karijere.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙