FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 1. rujna 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

NEW YORK/ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Grand Slam turnira US Open u New Yorku nakon pobjede nad Japancem Keijem Nishikorijem u četiri seta - 6:3, 6:4, 6:7 (3), 6:3. Čilić je nadigrao neugodnog Japanca, s kojim je do večeras imao negativan međusobni omjer 1:2 i kojemu se osvetio za poraz na US Openu prije dvije godine. Čilić je veliki posao protiv 18. tenisača svijeta obavio u prva dva seta, kada je odigrao sigurno i precizno, dok je treći set izgubio u "tie-breaku". Srećom, Međugorac protiv Nishikorija nije ponovio dvoboj drugog kola protiv Nijemca Brandsa, kada je nakon vodstva 2:0 morao igrati peti set. Prvu meč-loptu kod 5:2 na servis Japanca Čilić nije iskoristio, ali je zato sljedeći gem dobio bez izgubljenoga poena i zasluženo slavio. Čilić je od 12 lopti za obrat iskoristio četiri, a svoj početni udarac je sjajno branio jer je Nishikori od devet prilika iskoristio samo jednu.

U 4. kolu US Opena Čilić ide na boljega iz dvoboja Francuza Jeremya Chardya i Slovaka Martina Kližana, te se Marinu tako pruža velika prilika da prođe u četvrtfinale.

ZADAR

U dvoboju 7. kola Prve HNL u Zadru su nogometaši Zadra i pulske Istre 1962 igrali 1:1 (0:1). Pred 1000 gledatelja na stadionu Stanovi sudio je Gerek iz Zaboka.

Strijelci: 0:1 Pamić (7), 1:1 Mršić (90).

ZAGREB

U dvoboju 7. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali Lokomotivu s 3:1 (2:1). Pred 2000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Jović iz Zagreba.

Strijelci: 0:1 Rukavina (15), 0:2 Vida (21), 1:2 Kramarić (33-pen), 1:3 Sammir (71pen).

LONDON

U susretu 3. kola Engleske lige prvak Manchester City je na svom stadionu slavio protiv Queens Park Rangersa s 3:1. Pobjedu su Manchester City donijeli Yaya Toure (16), Edin Džeko (61) i Carlos Tevez (90+3), dok je strijelac za QPR bio Bobby Zamora (59).

BERLIN

U zadnjem susretu subotnjeg programa 2. kola Bundeslige Fortuna Dusseldorf i Borussia Moenchengladbach su igrali bez pogodaka, 0:0.

Fortuna je treća s četiri boda, a Borussia peta s također četiri osvojena boda.

MADRID

Španjolski biciklist Joaquim Rodriguez (Katjuša) pobijedio je na 14. etapi Vuelte i povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku.

Drugo mjesto na današnjoj 149 kilometara dugoj brdskoj etapi od Palas de Reia do vrha Puerto de Ancaresa osvojio je povratnik Alberto Contador (+0:05), a treće također španjolac Alejandro Valverde (+0:13).

Rodriguez u ukupnom poretku ima 22 sekunde prednosti ispred Contadora, a Britanac Christopher Froome i Valverde zaostaju minutu i 41 sekundi.

Vuelta završava u Madridu 9. rujna.

LONDON

Subotnje 3. kolo Engleske lige nije bilo uspješno za Everton i Fulham, klubove hrvatskih napadača Nikice Jelavića i Ivana Klasnića.

West Ham je na svom Upton Parku svladao Fulham s 3:0, a povratnik u hrvatsku reprezentaciju Mladen Petrić, odigrao je samo prvo poluvrijeme, da bi ga zamijenio Bugarin Dimitar Berbatov koji je pristigao iz Manchester Uniteda. Jelavićev Everton poražen je na gostovanju kod WBA s 0:2, a Jelavić je odigrao cijelu utakmicu. Swansea City i Sunderland su odigrali 2:2, a Tottenham nije upsio kod kuće svladati Norwich City (1:1). Remizirali su i Wigan Athletic i Stoke City (2:2), dok prvak Manchester City kasnije dočekuje Queens Park Rangers

.

Swansea City 2 Wayne Routledge 45+1, Michu 66

Sunderland 2 Steven Fletcher 40,45+7

- - -

Tottenham Hotspur 1 Moussa Dembele 68

Norwich City 1 Robert Snodgrass 85

CK: Tom Huddlestone (Tot,89)

- - -

West Bromwich Albion 2 Shane Long 65, Gareth McAuley 82

Everton 0

- - -

Wigan Athletic 2 Shaun Maloney 5pen, Franco Di Santo 49

Stoke City 2 Jonathan Walters 40pen, Peter Crouch 76

- - -

West Ham United 3 Kevin Nolan 1, Winston Reid 29, Matthew Taylor 41

Fulham 0

BERLIN

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je prvu ligašku utakmicu za HSV, koji je izgubio u 2. kolu Bundeslige u gostima kod Werdera s 0:2. Do prije četiri dana kapetan Dinama, Badelj je odigrao prvo poluvrijeme, a potom je zamijenjen, dok je Ivo Iličević u dresu HSV-a igrao do 70. minute. Prvak Borusia Dortmund odigrala je samo 1:1 u gostima kod Nuernberga. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je do 63. minute, a sudjelovao je kod pogotka gostiju kada je iz blizine pogodio gredu, da bi Poljak Jakub Blaszczykowski odbijenu loptu posremio u mrežu. Eintracht je zasad jedini klub s dvije pobjede nakon gostujuće pobjede (3:0) kod Hoffenheima, dok su sigurne domaće pobjede upisali Bayer Leverkusen protiv Freiburga (2:0) i Schalke u srazu s Augsburgom (3:1).

Schalke 04 3 Kyriakos Papadopoulos 33, Jermaine Jones 46, Klaas-Jan Huntelaar 72

FC Augsburg 1 Torsten Oehrl 79

- - -

Hoffenheim 0

Eintracht Frankfurt 4 Marvin Compper 39ag, Pirmin Schwegler 43, Alexander Meier 83pen, Martin Lanig 90

CK: Sejad Salihović 70, Stephan Schroeck 74 oba Hoffenheim

- - -

Nuremberg 1 Tomas Pekhart 31

Borussia Dortmund 1 Jakub Blaszczykowski 40

- - -

Werder Bremen 2 Aaron Hunt 52pen, Nils Petersen 67

Hamburg SV 0

Promašeni penal: Aaron Hunt (Wer,42)

- - -

Bayer Leverkusen 2 Gonzalo Castro 8, Philipp Wollscheid 54

Freiburg 0

PARIZ

Nizozemski reprezentativac Gregory Van der Wiel u narednih će nekoliko dana postati član francuskog Paris St Germaina, protivnika Dinama u skupini Lige prvaka. Tu vijest je potvrdio trener PSG-a Carlo Ancelotti, a za očekivati je da će nizozemski branič potpisati do utorka, kada završava prijelazni rok u Francuskoj. "On je vrlo dobar igrač i siguran sam da dolazi. Očekujem ga na treningu početkom sljedećeg tjedna", kazao je Ancelotti. Francuski mediji tvrde da će PSG Ajaxu za 24-godišnjeg Van der Wiela platiti šest milijuna eura. Van der Wiel je odigrao 130 ligaških utakmica za Ajax, a ima i 35 nastupa za Nizozemsku, uz sudjelovanje na prošlom SP-u i EURU.

SPA

Britanac Jenson Button (McLaren-Mercedes) ostvario je najbrže vrijeme na kvalifikacijama VN Belgije na stazi Spa Francorchamps.

U 12. ovosezonskim kvalifikacijama Button je došao do prvog "pole-positiona", a ukupno osmog u karijeri. Drugo vrijeme imao je Japanac Kamui Kobayashi (Sauber), a treće Venezuelanac Pastor Maldonado (Williams).

Vodeći vozač prvenstva F1 Španjolac Fernando Alonso (Ferrari) nedjeljnu će utrku započeti sa šestog mjesta, a aktualni prvak Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull) tek s jedanaestog.

LONDON

Hrvatski plivač Matija Grebenić plasirao se u finale utrke na 200 slobodno na paraolimpijskim igrama u Londonu.Grebanić je u kvalifikacijama osvojio osmo mjesto isplivavši vrijeme 3:06.43."Zadovoljan sam plasmanom u finale što je lijep uspjeh. Nadam se kako ću u finalu isplivati bolje vrijeme," kazao je 20-godišnji Zagrepčanin, uz stolnotenisačicu Anđelu Mužinić naš najmlađi paraolimpijac u Londonu."Lepi", kako ga zovu u reprezentaciju, u finalu će nastupiti večeras.

Nažalost hrvatski strijelci Ivica Bratanović i Stanko Piljak ostali su bez finala u disciplini zračna puška 10m ležeći. Bratanović je osvojio 22. mjesto s 597 pogođenih krugova, dok je Piljak bio 30. sa 589 krugova. Bratanović je 1991. ranjen u vratnu kralježnicu kao pripadnik 112. brigade ZNG-a, dok je Piljak također stradao u Domovinskom ratu, 1993. godine od mine.

LONDON

Hrvatska paraolimpijka Marija Iveković osvojila je deveto mjesto u bacanju diska u kategoriji slijepih i slabovidnih na paraolimpijskim igrama u Londonu ponovivši tako rezultat iz Pekinga od prije četiri godine.Marija je u kvalifikacijama imala samo jedan ispravan hitac s kojim je ostvarila rezultat 33.77 metara ili 776 bodova što nije bilo dovoljno za ulazak u prvih osam koji su imali pravo na još tri pokušaja. U drugoj seriji je bacila oko 38 metara što bi konkuriralo za odličje, no disk je nažalost za desetak centimetara izletio izvan sektora.

"U London sam došla bez prevelikih očekivanja. Prije osam mjeseci sam rodila, a s treninzima sam započela prije četiri mjeseca tako da nisam znala koliko mogu. Nažalost, nije bilo niti sportske sreće," kazala je najbolja hrvatska sportašica s invaliditetom za 2011. godinu.

Ovo su bile njezine četvrte paraolimpijske igre i premda je među iskusnijim hrvatskim sportašima u Londonu, nastup pred 60.000 gledatelja ipak je ostavio traga.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙