FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 27. rujna 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

PARIZ - Skulptura koja prikazuje francuskog nogometaša Zinedinea Zidanea kako glavom udara u prsa talijanskog igrača Marca Materazzia iz finalne utakmice svjetskog prvenstva 2006. godine postavljena je ispred Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u sklopu Centra Georges Pompidou u Parizu. Pet metara visok brončani kip, rad alžirskog konceptualnog umjetnika Adela Abdessemeda, prije Pariza krasio je galeriju Davida Zwirnera u New Yorku. Zidane je u 20. minuti produžetka glavom udario Materazzijeva prsa nakon čega je dobio crveni karton. Talijani su na koncu osvojili svjetski naslov boljim izvođenjem jedanaesteraca. Zidane je kasnije tvrdio kako je udario talijanskog braniča zbog silnih uvreda koje mu je uputio tijekom utakmice. Nakon te utakmice veliki 'Zizou' nikada nije nastupio za francusku vrstu.

LONDON - Čelnici engleskog nogometnog premierligaša Arsenala objavili su kako su 'topnici' u prošloj sezoni ostvarili 46 milijuna eura neoporezovanog profita, dok je godinu dana ranije ta brojka iznosila 20 milijuna eura. Arsenal je u tom periodu uprihodio 306 milijuna eura, ali i povećao izdatke za plaće igrača sa 157 na 181 milijun eura. Samo su Manchester City, Chelsea i Manchester United odvojili više za plaće igrača. "Želimo trošiti novac na pravi način, ali se na plašimo dobro platiti svoje igrače. Sa nekim klubovima se ne možemo mjeriti, ali želimo angažirati samo one igrače koji će predstavljati pojačanja za našu ekipi. Naravno, i dalje ćemo pružati priliku mladima," kazao je menadžer Arsenala Arsene Wenger.

LONDON - Engleski nogometni prvoligaš Newcastle produžio je ugovor sa trenerom Alanom Pardewom (51) za osam godina, odnosno do ljeta 2020. Nove osmogodišnje ugovore dobili su i njegovi pomoćnici John Carver, Steve Stone i Andy Woodman. Prije dolaska u Newcastle 2010. godine, Pardew je trenirao Reading, West Ham, Charlton i Southampton. Sa Newcastleom je prošle sezone bio peti u Premier ligi. "Pardew je u posljednje dvije sezone napravio odličan posao. Mi smatramo da je stabilnost u stručnom stožeru najvažniji preduvjet za uspjeh kluba, a da je to tako najbolje pokazuju primjeri Manchester Uniteda i Arsenala, odnosno njihovih dugovječnih trenera Alexa Fergusona i Arsenea Wengera", rekao je sportski direktor Newcastlea Derek Llambias.

ZAGREB - Dinamov veznjak Sammir (25), koji se našao na širem popisu igrača za kvalifikacijske utakmice protiv Makedonije i Walesa, izjavio je danas kako je svojim igrama zaslužio poziv u hrvatsku nogometnu reprezentaciju. "Naravno da sam presretan, o ovome sam dugo maštao. Smatram kako sam svojim igrama zaslužio ovaj poziv, a na meni je opravdati ukazano povjerenje. Ukoliko dobijem priliku dat ću sve od sebe za ekipu i što bolji rezultat", izjavio je Sammir za internetski portal Dinama. Sammir je rođen u brazilskoj saveznoj državi Bahia, prošao je omladinsku školu Atletico Mineira, a potom je dvije godine proveo u Atletico Paranaenseu. U Dinamo je stigao u studenome 2006., a ovo mu je sedma sezona u zagrebačkom klubu. U Dinamu je ubilježio 232 nastupa te je zabio 58 golova, s tim da je u europskim kup natjecanjima u 62 utakmice postigao 13 pogodaka. I sportski direktor Dinama Zoran Mamić smatra da je Sammir zaslužio poziv u nacionalnu momčad. "Za mene je to sjajna vijest koja se puno prije trebala dogoditi. Čestitao bih stručnom stožeru na hrabrosti što su napravili ono što prije njih nisu. Radi se o igraču koji je zadnjih šest godina, najblaže rečeno, bio među tri najbolja igrača lige i koji je sa Dinamom ostvario fantastične rezultate, te koji ovo zaista zaslužuje", rekao je Zoran Mamić.

PARIZ - Vodstvo francuskog nogometnog prvoligaša Paris Saint-Germaina neće organizirati putovanje svojim navijačima u Zagreb na utakmicu trećeg kola Lige prvaka protiv Dinama 24. listopada zbog sigurnosnih razloga. PSG se odlučio na ovaj potez nakon konzultacija s vodstvom Uefe, te hrvatskim vlastima. PSG je preporučio svojim navijačima da ne putuju u Zagreb niti u privatnom aranžmanu, niti da kupuju ulaznice u Hrvatskoj. Pariški klub je poznat po ekstremnim navijačima, a svakako najpoznatija skupina su Boulogne Boysi. PSG već godinama ima problema s huliganima zbog kojih je posljednjih godina platio više stotina tisuća eura kazne, te odigrao nekoliko utakmica pred praznim tribinama. Već je godinama normalno da primjerice PSG i Marseille svoje međusobne utakmice igraju bez gostujućih navijača. Posljednjih godina u dva različita incidenta ubijena su dva navijača PSG-a. Kako niti Bad Blue Boysi nisu 'bebice' Francuzi strahuju kako bi gostovanje njihovih navijača u Zagrebu moglo dovesti do incidenata pa neće organizirati putovanje na ogled Lige prvaka.

LONDON - Kapetan engleskog nogometnog premierligaša Arsenala Thomas Vermalen posve se oporavio i bit će spreman za subotnji derbi šestog kola Premershipa protiv Chelsea na stadionu Emirates. Belgijanac je zbog gripe propustio ogled posljednjeg kola protiv Manchester Cityja (1:1). Dobra vijest za menadžera 'Topnika' Arsenea Wengera je i oporavak Jacka Wilsherea koji se nakon godinu dana pauze vratio treninzima. Međutim, Wilshere neće konkurirati za ogled protiv europskog prvaka. Još uvijek su izvan stroja Tomaš Rosicky, Wojciech Szczesny i Bacary Sagna. "Situacija s ozljedama se popravila. Sada imam problema s izborom igrača, a ne s brojnim ozljedama," kazao je Wenger. Nakon prvih pet kola engleskog prvenstva u vodstvu je Chelsea sa 13 bodova, dok je Arsenal na petom mjestu sa devet bodova.

LONDON - Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) kaznila je braniča Johna Terryja (31) sa četiri utakmice neigranja zbog rasističkih uvreda upućenih igraču Queens Park Rangersa Antonu Ferdinandu u listopadu prošle godine. Zanimljivo, kapetan Chelsea je sredinom srpnja na Okružnom sudu u Londonu oslobođen zbog iste optužbe, no FA je procijenio kako je Terry ipak uvrijedio Ferdinanda. Terry je kažnjen i sa 250.000 eura. Stoper Chelsea ima rok od 14 dana za žalbu i do tada je kazna suspendirana. U iduća četiri kola 'Bluese' očekuju derbiji protiv Manchester Uniteda i Arsenala. Razočaran što je FA pokrenuo postupak protiv njega, premda je na civilnom sudu oslobođen, Terry je u ponedjeljak odlučio okončati svoju reprezentativnu karijeru. "Odlučio sam se za ovu objavu uoči saslušanja pred FA-om jer osjećam da FA, zadržavajući optužbe protiv mene u slučaju u kojem sam pred civilnim sudom već oslobođen, čini moju poziciju u reprezentaciji neodrživom", poručio je Terry koji je zadnju utakmicu za Gordi Albion odigrao u Moldaviji početkom mjeseca.

BANGKOK - Hrvatski tenisač Ivo Karlović zaustavljen je u 2. kolu ATP turnira u Bangkoku, budući da je poražen od trećeg nositelja 21-godišnjeg Kanađanina crnogorskog podrijetla Miloša Raonića sa 6-7 (3), 4-6. U meču koji je trajao sat i 30 minuta obojica su odlično servirali, a posebice u prvom setu, kada nitko nije došao do prilike za "break". Karlović je do kraja susreta ostao bez šanse za "break", dok je Raonić u drugom setu iskoristio jednu od tri prilike. Bio je ovo njihov prvi međusobni dvoboj.

MOSKVA - Izbornik ruske nogometne reprezentacije Fabio Capello objavio je širi popis kandidata za utakmice protiv Portugala i Azerbajdžana u kvalifikacijama za SP 2014. godine na kojem su i 'kažnjenici' Igor Denisov i Aleksander Keržakov. Vodstvo Zenita kaznilo je napadača Aleksandra Keržakova i veznjaka Ivana Denisova prebacivanjem u drugu momčad zbog narušavanja atmosfere u ekipi. Denisov i Keržakov, koji su dokapetani momčadi, pobunili su se jer Brazilac Hulk i Belgijanac Axel Witsel imaju znatno veće plaće od ostatka ekipe. Na njihovu stranu stali su i nositelji Zenitove igre Vjačislav Malafejev, Aleksandar Anjukov i Vladimir Bistrov, no oni nisu kažnjeni. Na Capellovom popisu nalazi se 36 igrača, no nema veznjaka Andreja Aršavina koji ove sezone gotovo uopće ne igra za Arsenal. Nema niti iskusnih napadača Romana Pavljučenka i Pavela Pogrebnjaka, umjesto njih pozvani su mladi Maksim Grigorjev i Artem Dzjuba. Za 22-godišnjeg Grigorjeva, napadača Lokomotiva to je prvi poziv u 'Zbornaju', dok je napadač Spartaka Dzjuba do sada upisao samo jedan nastup u dresu ruske vrste. Listu sa 23 igrača Capello će objaviti idućeg tjedna. Rusija se nakon prva dva kola F skupine kvalifikacija za SP 2014. godine nalazi na prvom mjestu sa šest bodova koliko ima i Portugal na drugoj poziciji. Luksemburg, Sjeverna Irska, Azerbajdžan i Izrael imaju po jedan bod.

MUNCHEN - Vodstvo njemačkog nogometnog velikana Bayerna ne slaže samo jaku momčad na terenu već i na direktorskim pozicijama. Od siječnja iduće godine novi financijski direktor Bayerna postat će Jan-Christian Dreesen, bivši izvršni direktor njemačke podružnice švicarskog bankovnog giganta UBS-a. Jan-Christian Dreesen će na poziciji financijskog 'bossa' zamijeniti Karla Hopfnera koji je u Bayernu od 1983. godine. "Nije bilo lako pronaći kvalitetnu zamjenu za Hopfnera koji je jedan od najzaslužnijih ljudi za financijsku stabilnost našeg kluba. Vjerujem kako je izbor bivšeg čelnika UBS-a najbolji mogući potez," kazao je Bayernov predsjednik Uli Hoeness. Bayern je ove sezone prodao 40.000 godišnjih ulaznica, a za svaku domaću utakmicu stadion Allianz Arena, koji prima 69.000 gledatelja, je rasprodan. U prošloj godini Bayern je ostvario prihode u visini 295,3 milijuna eura uz profit od 1.3 milijuna eura. Samo su Real Madrid, Manchester United i Barcelona uspjeli više zaraditi. Zanimljivo, Bayern je već 19-tu godinu uzastopce završio u plusu. Samo od prodaje navijačkih rekvizita Bavarci su zaradili 43.9 milijuna eura što je 10 posto više nego sezonu ranije. U klubu očekuju još bolje financijske brojke kada u potpunosti otplate kredit za Allianz Arenu.

MANCHESTER - Otac mladog igrača Manchester Uniteda Ryana Tunnicliffea (19), Mick Tunnicliffe zaradio je 10.000 funta (oko 100.000 kuna) jer se prije deset godina kladio da će njegov sin jednog dana zaigrati za prvi sastav 'Crvenih vragova'. Tunnicliffe je 2002. godine uložio 100 funta, a listić mu je postao dobitan u srijedu kada je 19-godišnji Ryan debitirao za United u susretu Liga kup protiv Newcastle Uniteda. United je slavio 2:1, a mladi Tunnicliffe je odigrao posljednjih 13 minuta utakmice. Zanimljivo, njegov otac je uplatio 100 funta i da će njegov sin jednog dana zaigrati za englesku reprezentaciju, a ukoliko se to dogodi zaraditi će dodatnih 35.000 funta. Ovo nije prvi slučaj da je neka od britanskih kladionica imala takavu uplatu, ali i isplatu. Prije šest godina Eddie Kirkland je zaradio 10.000 funti jer se kladio da će njegov sin Chris do svog 30-og rođendana braniti za reprezentaciju Engleske. Današnjem vrataru Sheffield Wednesdayja to je uspjelo 2006. godine u prijateljskoj utakmici protiv Grčke kada je imao 25 godina. Njegov otac je 100 funta uplatio 1992. godine kada je Chris imao 11 godina. Zanimljivo, nastup protiv Grčke bio je jedini za Kirklanda u dresu 'Gordog Albiona'. Nakon te utakmice niti jednom nije branio u dresu s grbom 'tri lava'.

PARIZ - Francuski vozač relija Sebastien Loeb, koji se bori za svoj deveti naslov svjetskog prvaka u reliju, vozit će samo "tri ili četiri" reli utrke svjetskog prvenstva WRC 2013., jer se želi prebaciti na Svjetsko prvenstvo turističkih vozila (WTCC) od 2014. "Nisam ostario i dalje želim voziti", izjavio je 38-godišnji Loeb u četvrtak. On je od 2022. godine kada je počeo voziti relije ostvario 74 pobjede u 161 reli utrci. Prvenstvo WTCC, koje je namijenjeno za vozila nalik serijskim automobilima, zanimljivo je Citroënu jer se nekoliko utrka vozi izvan Europe. U tom prvenstvo trenutačno vodi još jedan Francuz Yvan Muller, dosada već trostruki svjetski prvak, koji ima najbolje izglede za osvajanje svoje četvrte titule ove sezone. Loeb će iduću sezonu početi u siječnju relijem Monte-Carlo, koji je jedna od njegovih omiljenih utrka, zatim će najvjerojatnije sudjelovati na reliju Francuska, u listopadu u Alzasu. Izabrat će još jedan ili dva relija, ali još ništa nije odlučeno. "Vidjet ćemo što dalje nakon Monte-Carla", izjavio je njegov suvozač Daniel Elena. Citroen je također potvrdio da će Finac Mikko Hirvonen postati prvi vozač od iduće sezone.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙