FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 24. rujna 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SPLIT - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović najavio je da će u roku od sedam dana početi raditi sportska inspekcija u sportskim savezima i klubovima diljem Hrvatske, koja ima zadatak spriječiti nezakonitosti u radu klubova i saveza. On je pojasnio kako je to dogovoreno na današnjem poslijepodnevnom sastanku u Splitu s predstojnicima državnih uprava iz svih županija na kojem se raspravljalo o sportskoj inspekciji. "Stupaju na snagu izmjene i dopune Zakona o sportu te Zakon o sportskoj inspekciji. Zbog toga smo na današnjem sastanku dogovorili na koji će se način ustrojiti prvi stupanj sportske inspekcije", rekao je ministar Jovanović za Hinu. Naglasio je kako se sportskom inspekcijom žele spriječiti nepravilnosti u sportskim savezima i klubovima koje omogućuju da pojedinci postaju bogati na teret sporta i sportaša.

KIJEV - Kijevski Dinamo, koji za osam dana u Ligi prvaka igra protiv zagrebačkog Dinama, otpustio je u ponedjeljak trenera Jurija Sjemina (65) nakon niza loših rezultata. Kijevski klub izgubio je četiri od posljednjih pet utakmica, a kap koja je prelila čašu bio je jučerašnji poraz 1-4 od Šahtara u ukrajinskom kupu. Tome je prethodio poraz od PSG-a, također sa 1-4, u prvom kolu Lige prvaka. Ukrajinski prvoligaš, za koji igraju hrvatski reprezentativci Ognjen Vukojević i Niko Kranjčar, trebao bi već u utorak objaviti tko će naslijediti Sjemina na trenerskoj klupi. Dvoboj kijevskog i zagrebačkog Dinama u 2. kolu Lige prvaka na rasporedu je u srijedu, 3. listopada, u Kijevu. Sjeminu je ovo bio drugi mandat u Dinamu iz Kijeva, kojeg je vodio od 2007. do 2009. godine. Nakon toga proveo je jednu sezonu u moskovskom Lokomotivu, a 2010. se vratio u kijevski Dinamo.

ZAGREB - Na redovnoj godišnjoj skupštini Hrvatskog kluba olimpijaca status sporta i aktualna situacija u hrvatskom sportu ocijenjeni su iznimno lošim, a gledanost sportskih priredbi manja je nego ikad, priopćio je u ponedjeljak HKO, dodavši kako očekuju da se konačno riješi pitanje trajnih naknada za vrhunske rezultate. "Na redovnoj godišnjoj Skupštini Hrvatskog kluba olimpijaca status sporta i aktualna situacija u hrvatskom sportu ocijenjeni su iznimno lošim. Financijsko stanje klubova i saveza je vrlo teško, a nema ni masovnosti nužne za razvoj sporta i sportaša. Na sve to nadovezala se i teška gospodarska situacija u Hrvatskoj, pa je gledanost sportskih priredbi manja nego ikad. Očekuje se i konačno rješavanje pitanja trajnih naknada za vrhunske rezultate, sukladno dosad postignutim dogovorima i najavama, odnosno reguliranje tih naknada unutar Zakona o sportu", kaže se u propćenju.

LJUBLJANA - Ljubljanski hokejaški klub Telemach Olimpija, koji se nalazi na pretposljednjem mjestu EBEL lige, otpustio je u ponedjeljak finskog trenera Heikkija Mälkia. Olimpija je u šest kola upisala samo jednu pobjedu, protiv Medveščaka u pulskoj areni, i ima samo dva boda. Mälkia je prošle sezone vodio Jesenice, a u Olimpiju je došao ove godine, potpisavši jednogodišnji ugovor, No, dobio je otkaz nakon samo šest kola EBEL lige. Olimpija bi u utorak trebala objaviti tko će biti novi trener momčadi. Također, u utorak će javnosti biti predstavljen slovenski reprezentativac Jan Muršak (24), koji će privremeno pojačati Olimpiju dok u NHL ligi traje "lockout". Muršak je krilni igrač Detroit Red Wingsa.

RIM - Susret 4. kola nogometnog prvenstva Italije između Cagliarija i AS Rome, koji je jučer otkazan iz sigurnosnih razloga, vodstvo Prve lige odlučilo je registrirati sa 3:0 u korist Rome. Tako je Roma dobila utakmicu za "zelenim stolom" i napredovala je na peto mjesto prvenstvene ljestvice. Naime, na stadionu Cagliarija još je u tijeku obnova, pa se utakmice iz sigurnosnih razloga moraju igrati pred praznim tribinama. No, predsjednik Cagliarija Massimo Cellino javno je pozvao navijače da dođu na stadion, pa je utakmica otkazana.

LONDON - Engleski izbornik Roy Hodgson prihvatio je nevoljko odluku Johna Terryja da prekine reprezentativnu karijeru dodavši da je razočaran time. Terry, kojeg u ponedjeljak čeka saslušanje pred sudom Engleskog nogometnog saveza (FA) zbog rasističkog vrijeđanja braniča Queens Park Rangersa Antona Ferdinanda, objavio je da prekida reprezentativnu karijeru. Bivši kapetan engleske reprezentacije koji je u dresu Gordog Albiona odigrao 78 puta od 2003. objasnio je da taj slučaj čini njegovu poziciju u reprezentaciji neodrživom, iako je oslobođen pred civilnim sudom u srpnju. "Želio bih zahvaliti Johnu Terryju za njegovu predanost engleskoj reprezentaciji otkako sam ja postao izbornik. Naravno, razočaran sam jer gubim igrača s takvim reprezentativnim iskustvom i takvim sposobnostima kakve ima John. Uživao sam u dobrom odnosu kojeg sam imao s njim kao izbornik i nevoljko prihvaćam njegovu odluku", rekao je Hodgson.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙