FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 4. rujna 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

NEW YORK

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale US Opena, on je u susretu 4. kola svladao Slovaka Martina Kližana sa 7-5, 6-4, 6-0 nakon dva sata i tri minute igre.Čiliću je ovo drugi put u karijeri kako se plasirao u četvrtfinale posljednjeg "Grand Slam" turnira u sezoni, prvi put mu je to uspjelo 2009. godine kada ga je zaustavio budući pobjednik Argentinac Juan Martin Del Potro.

Čilić je osvojio prvi set iako je većim dijelom te dionice igre Kližan ostavljao bolji dojam. O tome govori i statistika prema kojoj je Kližan imao 16 "winnera", a Čilić samo sedam. No, Slovak je imao i 14 pogrešaka, od čega tri u posljednjem gemu, dok je Čilić pogriješio samo osam puta. Pri rezultatu 4-4 Slovak je imao i dvije "break-lopte", ali naš se igrač uspio izvući da bi kod vodstva 6-5 Čilić stigao do svoje prve dvije prilike za oduzimanje servisa suparniku. Bile su to ujedno i dvije set-lopte, a Kližanovom pogreškom na drugu prigodu Čilić je uspio riješiti prvi set u svoju korist sa 7-5.

U drugom je setu Kližan dva puta imao prednost "breaka", ali ju nije uspio zadržati. Slovak je igrao vrlo dobro do svog vodstva od 4-2 u drugom setu, ali potom je dramatično popustio. Čilić je osvojio posljednja četiri gema u toj dionici igre i tako ju riješio u svoju korist sa 6-4, a u istom je stilu nastavio u trećem setu produživši svoj niz osvojenih gemova na kraju meča na 10.

LONDON

Hrvatska atletičarka Mikela Ristoski osvojila je brončanu medalju u skoku u dalj na Paraolimpijskim igrama u Londonu u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama.Ristoski je osvojila medalju s rezultatom 5.38 metara donijevši Hrvatskoj treće paraolimpijsko odličje u Londonu nakon bronce Mihovila Španje na 100 leđno, te srebra Darka Kralja u bacanju kugle. To je ujedno 12. medalja za Hrvatsku u povijesti paraolimpijskih igara.

"Oduševljena sam, presretna. Premda nisam skakala svoj najbolji rezultat osvojila sam medalju. Bilo je sjajno nastupiti pred punim stadionom i navijačima koji bodre svaki tvoj skok", kazala je 23-godšnja Puležanka.

Mikela je dvoranska svjetska prvakinja i rekorderka u troskoku, dok je u skoku u dalj na zadnjem SP-u bila treća. Na posljednjem EP-u u Nizozemskoj također je bila treća u skoku u dalj.

"Ova medalja bit će mi samo još veći poticaj za dodatni rad. Ovo su moje prve igre i vjerujem kako će u budućnosti biti još medalja", zaključila je članica AKOSI Medulina.Zlatna medalja pripala je Poljakinji Karolini Kucharczyk s novim svjetskim rekordom od 6.00 metara. Poljakinja je na putu do naslova četiri puta rušila svjetski rekord i na koncu se zaustavila na šest metara. Druga je bila Ruskinja Krestina Zukova s rezultatom 5.38 metara.

NEW YORK

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale US Opena svladavši Slovaka Martina Kližana s 7:5, 6:4, 6:0, a u četvrtfinalu će igrati s Britancem Andyem Murrayem. Olimpijski prvak Murray slavio je protiv crnogorskog Kanađanina Miloša Raonića s 6:4, 6:4, 6:2 za samo dva sata igre, a u četvrtak ga čeka Čilić, koji se drugi put u karijeri kako se plasirao u četvrtfinale posljednjeg "Grand Slam" turnira u sezoni. Prvi put mu je to uspjelo 2009. godine kada ga je zaustavio budući pobjednik Argentinac Juan Martin Del Potro, a prije tog dvoboja u osmini finala Čilić je izbacio baš Murraya."Taj dvoboj mi ulijeva dosta samopouzdanja jer sam ga pobijedio upravo ovdje. Ja i Murray imali smo puno tijesnih mečeva, no on je za mene jako težak protivnik. Servira dobro, brani se dobro i ponekad je teško pronaći rješenja što napraviti. Kada igram dobro, kada se osjećam dobro, osjećam da mogu parirati svakome", kazao je Čilić, koji protiv Murraya ipak ima jako lošu statistiku - samo jednu pobjedu i šest poraza. Igrali su samo na velikim turnirima, izuzev Davis Cup dvoboja i četvrtfinala Queensa lani, a ove godine Murray je slavio u Wimbledonu u tri seta.

"Dobra je stvar što sam se konačno plasirao u četvrtfinale US Opena, zadnjih godina mi nedostaju upravo dobri rezultati na grand slam turnirima. Imao sam vrlo dobro ljeto, moja igra je konstantno dobra bez oscilacija. Mislim da mogu reći da sam, ako ne bolji, ali svakako drukčiji igrač nego nekad2, zaključio je Čilić.

ZAGREB

Povremeni hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić poptisao je u utorak jednogodišnji ugovor s njemačkim prvoligašem Mainzom, stoji na web-stranici Mainza. Klasnić (32) je danas prošao medicinski pregled i obvezao se vjernost Mainzu, a unatoč činjenici da je prijelazni rok završen s 1. rujna, njegov transfer je bio moguć jer je došao kao slobodan igrač iz Boltona.

"Ivan Klasnić je bio naša pričuvna opcija, nakon što se nismo uspjeli dogovoriti s Adrianom Ramosom. Tražili smo iskusnog strijelca koji je već igrao u Bundesligi, pa mu neće biti potrebna prilagodba. Dobili smo odličnog igrača koji će ojačati naš mladi napad", kazao je sportski direktor kluba Christian Heidel. Klasnić je rođen i odrastao u Njemačkoj, karijeru je počeo 1997. u St. Pauliju, a od 2001. do 2008. bio je zvijezda Werdera iz Bremena, postigavši 49 pogodaka u 151 utakmici. Nakon epizode u Nantesu, otišao je u Bolton, gdje je u 78 utakmica dao 20 pogodaka. "Imao sam dosta ponuda, no ova iz Mainza je bila najbolja. Radujem se povratku u Njemačku i iz obiteljskih razloga jer ću biti blizu svojoj kćerki koja živi u Hamburgu. Sada se moram brzo spremiti i odužiti se golovima Mainzu na ukazanom povjerenju", kazao je Klasnić, koji je za hrvatsku reprezentaciju odigrao 41 utakmicu i zabio 12 zgoditaka.Klasnić je prije nekoliko dana bio vrlo blizu potpisa za turski Gaziantepspor, a potom se tijekom vikenda spominjao kao novi igrač španjolskog Deportiva, no ipak se odlučio za Mainz, koji nakon dva kola Bundeslige ima jedan bod.

MOSKVA

Ruski nogometni prvak Zenit iz Sankt Peterburga u ponedjeljak je nakon brazilskog reprezentativnog napadača Hulka (26), kojega je doveo iz Porta, angažirao i belgijskog reprezentativca Axela Witsela (23), dosadašnjeg člana Benfice, te je oba igrača potpisao ugovore na pet godina.

Pravim imenom Givanildo Vieira de Souza, Hulk je u Porto stigao 2008. godine, te je za portugalskog prvaka ukupno odigrao 169 utakmica postigavši 78 pogodaka uz 55 asistencija.Za reprezentaciju Brazila dosada je odigrao 14 utakmica i postigao pet golova."Sada je i službeno, oba su igrača potpisala ugovore na pet godina. Uspjeli smo ih dovesti prije isteka roka za prijavu igrača za Ligu prvaka tako da će imati pravo nastupa", rekao je glasnogovornik Zenita Dmitrij Cimmerman.Prema izvoru iz kluba Zenit je za Hulka i Witsela ukupno platio 80 milijuna eura.Zenit će igrati u skupini C Lige prvaka s Milanom, Anderlechtom i Malagom.

BOSTON

Amerikanac Tiger Woods prva je osoba u povijesti golfa koja je zaradila više od 100 milijuna dolara samo od turnirskih nagrada.

Woods je prošli vikend na Deutsche Bank turniru u Nortonu osvojio treće mjesto i nagradu od 544.000 USD, čime je prešao magičnu brojku od 100 milijuna zarađenih dolara. Tamnoputi Woods ne mora se brinuti da će netko u doglednoj budućnosti stići, budući da je drugi na ljestvici Phil Mickelson "tek" na 66.8 milijuna. Woods je u karijeri pobijedio na 74 PGA turnira, nastupio je na 277, a po turniru mu je prosječna zarada 362.000 USD.

MADRID

Nezadovoljstvo najboljeg igrača Real Madrida Portugalca Cristiana Ronalda potaknulo je niz reakcija širom svijeta, a španjolski mediji tvrde da je engleski prvak Manchester City već poslao ponudu vrijednu 120 milijuna eura. Ronaldo bi se tako već u siječnju mogao vratiti u Manchester, ali ne u United, već u City, koji je valjda jedini klub koji može izdvojiti taj rekordni iznos. Portugalčev prijelaz iz Uniteda u Real 2009. za 94 milijuna eura i dalje je rekordan, a City sada nudi 36 milijuna eura više.

Ronaldo je u nedjelju postigao dva zgoditka protiv Granade (3:0), stigao do brojke od 150 pogodaka u dresu Kraljevskog kluba, ali se pritom nije radovao iz profesionalnih razloga. Španjolski mediji tvrde da su ti "profesionalni razlozi" zapravo njegova želja za napuštanjem Reala, a njegov menađer Jorge Mendes potvrdio je da je Ronaldo u ponedjeljak imao razgovor s predsjednikom Florentinom Perezom.

Uz City, za Ronalda su zainteresirani i United i Chelsea, te sveprisutni PSG, koji je ovog ljeta potrošio najviše na pojačanja.

PAZIN

Osamdesetak boćara iz 17 zemalja okupilo se na 18. Europskom prvenstvu u boćanju koje je večeras svečano otvoreno u pazinskoj boćarskoj dvorani. Od danas su, naime, najbolji europski boćari krenuli u šestodnevni lov na 24 medalje u šest disciplina - pojedinačno klasično, parovi, bližanje i izbijanje u krug, te brzinsko, štafetno i precizno izbijanje. Europsku smotru najboljih boćara svečano je otvorio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, istarski župan Ivan Jakovčić koji je istaknuo kako je Hrvatska zemlja boćanja, te kako su u uspjesima boćanja, kako je rekao, Istrani uvijek igrali jednu od najznačajnijih uloga. "Kao član HOO-a želio bih poslati jasnu poruku međunarodnoj olimpijskoj organizaciji da želimo da boćanje postane olimpijski sport, te pozivam mlade da se uključe u boćanje", poručio je Jakovčić. Svečanosti otvaranja bio je nazočan i potpredsjednik, te obnašatelj dužnosti predsjednika Sabora Josip Leko kao i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji je izrazio vjeru da će sportaši pored sportskog užitka u Pazinu osjetiti tradicionalnu istarsku gostoljubivost i srdačnost.

NEW YORK

Rezultati susreta Grand Slam turnira u New Yorku:

TENISAČICE, osmina finala:

Ana Ivanović (Srb/12) - Cvetana Pironkova (BUG) 6:0, 6:4;

Serena Williams (usA/4) - Andrea Hlavačkova (Češ) 6:0, 6:0;

Sara Errani (Ita/10) - Angelique Kerber (NJem/6) 7:6 (5), 6:3;

Roberta Vinci (Ita/20) - Agnieszka Radwanska (Pol/2) 6:1, 6:4;

Tenisači, osmina finala:

Roger Federer (Švi/1) - Mardy Fish (USA/23) predaja bez borbe;

Tomaš Berdych (Češ/6) - Nicolas Almagro (Špa/11) 7:6 (4), 6:4, 6:1.

Marin Čilić (Hrv/12) - Martin Klian (Slk) 7:5, 6:4, 6:0;

Andy Murray (VBr/3) - Miloš Raonić (Kan/15) 6:4, 6:4, 6:2.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙