FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: tdel
ZAGREB, 9. rujna 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske održala je danas telefonsku sjednicu, na kojoj je donesena odluka o pružanju pomoći u gašenju požara u Bosni i Hercegovini, priopćeno je večeras iz Odnosa s javnošću Vlade Republike Hrvatske. Navodi se kako će Vlada uputiti dva zrakoplova Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) tipa Canadair CL-415, s dvije posade, od ukupno šest pripadnika OSRH u Bosnu i Hercegovinu, radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara, na području općine Jablanica.

ZAGREB - Stožer za izgradnju Pelješkoga mosta priopćio je kako je danas u 9.00 sati lađama, brodicama i brodovima spojeno hrvatsko kopno i poluotok Pelješac te je tako nastavljena izgradnja Pelješkoga mosta od Komarne do Brijeste, čime je simbolično iskazana nepodijeljena volju naroda za izgradnjom Pelješkog mosta. Ističe kako su gradnjom mosta od brodica, lađa i brodova pokazali da Hrvatska može i mora biti cjelovita te dodaje kako će tek izgradnjom čvrstoga Mosta jugu Hrvatske konačno riješiti problem trajne izoliranosti od ostatka države. Time će, smatra Stožer, poluotok Pelješac i otoci doživjeti procvat i prosperitet u turizmu, jer izgradnja Pelješkog mosta nema alternative i po njihov mišljenju, jedino je trajno rješenje problema koji odavno ima pučanstvo cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Stožer navodi kako su današnjim pothvatom povezali Splitsko-makarsku nadbiskupiju i Dubrovačku biskupiju. Također, kako ističe, najoštrije prosvjeduje zbog posljednjih izjava visokih dužnosnika o prepuštanju hrvatskog teritorija, jer bi to, kako smatra, zauvijek onemogućilo povezivanje juga Hrvatske, a time i samu izgradnju Mosta.

DUBROVNIK - U organizaciji udruge "Zavjet" koja okuplja branitelje iz Hrvatske, BiH i dijaspore i Udruge lađara Neretve jutros je neretvanskim lađama i drugim plovilima simbolično napravljen Pelješki most. Knez Domagoj sa svojim strijelcima simbolično je objavio da su povezana mjesta na Brijesta na Pelješcu i Komarna, što je pozdravilo nekoliko tisuća stanovnika hrvatskoga juga i 500-tinjak brodica koje su predstavljale Pelješki most. Ovaj perfomans u Neretvanskom kanalu u dužini od 2,5 kilometara pokazao je jedinstvo Pelješca, Dubrovnika, Neretve i Korčule, rekao je jedan od čelnika udruge "Zavjet" Mladen Milošević Braco. Dodao je kako svi oni koji su protiv Pelješkoga mosta su i protiv cjelovitosti Hrvatske. On je dodao i da će se most prodavati na centimetre - svaki centimetar stajat će osam tisuća kuna, a imena onih koji kupe centimetar i više biti će upisan u brončanoj ploči koja će se postaviti na mostu.

ZAGREB - Završna utrka Samsung Hope Relay (Utrka nade) kojoj se odazvalo mnoštvo hrvatskih građana, kako bi svojim sudjelovanjem u rekreativnoj utrci doprinijeli prikupljanju sredstava za SOS Dječje selo Hrvatska, održana je danas na zagrebačkom Jarunu, priopćio je organizator. U mjesec dana kroz rekreativno kretanje građana prikupljen je novčani iznos više od 55.000 kuna, dok će ostatak vrijednosti do iznosa od 200.000 kuna Samsung donirati preko svojih proizvoda s ciljem dodatnog poboljšanja životne sredine u selima. Donaciju je po završetku utrke Marinki Šenjug, voditeljici odjela za fundraising i komunikacije SOS Dječjeg sela Hrvatska uručio Belizar Zečić, voditelj odjela za telekomunikacije tvrtke Samsung Electronics Adriatic.

(Hina) xtdel ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙