FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 3. rujna 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

ZAGREB/PODGORICA - Slavni američki glumac Tom Cruise nakon boravka u Hrvatskoj tijekom vikenda i poludnevnog posjeta Crnoj Gori završio je odmor na Jadranu u nedjelju navečer. Kako pišu podgoričke Vijesti, holivudska je zvijezda jahtom "Lady S" u nedjelju uplovila u Bokokotorski zaljev i nakon kraćeg sidrenja i večere s prijateljima koja mu je dostavljena na jahtu iz jednog crnogorskog elitnog hotela, napustila je Crnu Goru privatnim zrakoplovom iz zračne luke u Tivtu. Cruise je u petak privatnim zrakoplovom doputovao u Split i iz tamošnje se luke uputio na Hvar, na kojem se odmarao do subote navečer. Na putu za Crnu Goru Cruiseova jahta se u nedjelju prijepodne nakratko zaustavila u Dubrovniku.

LIMA - Peruanka luda od ljubomore kuhinjskim je nožem odsjekla spolovilo nevjernom suprugu, objavila je u nedjelju peruanska tv postaja America TV. Julia Munoz Huaman (41) priznala je policiji da je osakatila 46-godišnjeg Ramona Ariasa dok je spavao. Penis mu je bacila u zahod. Događaj se zbio u hotelu u Limi pa su zaštitari, uzbunjeni bolnim kricima muškarca, uhvatili nemilosrdnu suprugu, objavila je policija. Ramon Arias je prevezen u bolnicu gdje je primljen na odjel intenzivne njege.

SEUL - Osnivač Crkve ujedinjenja, velečasni Sun Myung Moon, umro je u noći između nedjelje i ponedjeljka u dobi od 92 godine, objavila je južnokorejska agencija Jonhap. Južnokorejski milijarder i vjerski vođa hospitaliziran je prije dva tjedna zbog komplikacija nakon upale pluća. Crkva ujedinjenja je objavila u petak, pozivajući se na liječnike, da je Sun Myung Moon ušao u "nepovratnu fazu". Moon je svoj je religijski pokret osnovao 1954. godine u Seulu. Pokret je postao jednim od najkontroverznijih na svijetu i u brojnim zemljama je smatran sektom. Crkva ujedinjenja diljem svijeta okuplja između pet i sedam milijuna vjernika, a najpoznatija je po skupnim obredima "blagoslova" i vjenčanja na kojima sudjeluju tisuće vjernika.

SEATTLE - Američki pisac Richard Bach, autor Galeba Jonathana Livingstona, bestselera iz sedamdesetih, i dalje se nalazi u kritilčnom stanju u bolnici u Seattleu u kritičnome stanju nakon što je kao pilot malog zrakoplova doživio nesreću pri slijetanju. Bacha (78) liječe u Medicinskome centru Harborview u Seattleu, a osoblje bolnice kaže kako mu je stanje nepromijenjeno. Njegov zrakoplov Easton Gilbert Searey srušio se na travnatu pistu otoka San Juana uz sjeverozapadnu obalu Washingtona pošto je stajnim trapom zakvačio električni kabel. Bach je visio naglavce na pojasu, objavili su iz šerifova ureda u San Juanu. Turisti su ga oslobodili iz teško oštećena jednomotorca iz 2008., a helikopterom je prevezen u bolnicu. On živi na obližnjem otoku Orcasu. Pripovijetkom Galeb Jonathan Livingston objavljenom 1970. za dvije je godine stigao na vrh njujorške liste bestsellera. Priča je to o hrabru galebu koji želi postati najbolji letač i zato ga galeblji klan izopći. Film je po tome djelu snimljen 1973.

ZAGREB - Bijela kuća podlegla je pritisku žednih i znatiželjnih Amerikanaca i objavila u subotu recept dviju vrsta piva koje predsjednik Barack Obama priprema u kućnoj radinosti. Recept je otkrio da je prvi čovjek Sjedinjenih Država voli pivo s medom. Ipak, javnost će teško do glavnog sastojka Mednog tamnog piva Bijele kuće i Mednog portera Bijele kuće, jer med dolazi iz košnice Bijele kuće, također prve u povijesti. Kass je napisao da "med daje pivu bogatu aromu, ali ne čini ga slatkim". No Brandon Skall, glavni direktor lokalne pivovare DC Brau, koji je probao Obamina piva kaže da bi on "pojačao sadržaj alkohola i dodao nešto slatkoće". Obama i suradnici već tjednima govore o tom pivu, ali dosad su svi odbijali objaviti recept iako su ga novinari stalo tražili, a čak je pokrenuto i potpisivanje online peticije. Suradnici američkog predsjednika često spominju kako on voli pivo, više puta je i fotografiran kak ga ispija, pa i prošli mjesec na sajmu u Iowi. Prepoznaju li ga ljudi kao pivopiju, kažu marketinški stručnjaci, lakše će se identificirati s njim, a usput je i podsjetnik da je Obamin republikanski protukandidat mormon i ne pije. Bijela kuća nije zaboravila napomenuti da je predsjednik sam platio postavljanje male kućne pivovare i sve sastojke piva.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙