FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: slek
ZAGREB, 4. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

CHICAGO - Konobarica u baru koja je tužila američkog glumca Cubu Goodinga Jr. zbog udaraca i ozljeda povukla je tužbu i protiv glumca se neće pokrenuti sudski postupak, izvijestile su u petak vlasti New Orleansa u Sjedinjenim Državama. "Nakon povlačenja tužbe i analize dokaza, tužiteljstvo je odlučilo da neće pokrenuti sudbeni postupak", rekao je za agenciju France Presse Ryan Berni, glasnogovornik gradske vlasti u New Orleansu. Događaj se zbio u Francuskoj četvrti New Orleansa u noći na utorak. Konobarica je rekla policiji da je glumac došao u bar na Bourbon Streetu, u kojemu ona radi, s prijateljima, oko tri sata ujutro. Gosti su prepoznali glumca - koji trenutačno snima film u tome gradu - i htjeli se s njime fotografirati. "Konobarica je rekla da je to razljutilo Goodinga", navodi policija u priopćenju. Konobarica se, kako je sama rekla, približila glumcu zamolivši ga da se smiri, na što ju je on gurnuo. Njezin je kolega pozvao policiju a ona je zamolila glumca da napusti bar. "Gooding ju je ponovo gurnuo i izašao iz bara", po priopćenju.

ZAGREB - Oscarovac Clint Eastwood podržao je republikanca Mitta Romneya u utrci za Bijelu kuću. Slavni američki glumac i redatelj sudjelovao je na Romneyovu skupu za prikupljanje sredstava za predsjedničku utrku u Sun Valley u Idahou, piše BBC, na kojem je prikupljeno preko 2 milijuna dolara. Eastwood je rekao kako podržava Romneya jer "ova zemlja treba odnekle poticaj". U veljači je Eastwood rekao kako ne podržava ni jednog kandidata ali da "sigurno nije politički povezan sa (sadašnjim predsjednikom Barackom) Obamom". Romney je govoreći o Eastwoodovoj potpori u petak rekao: "Uljepšao mi je dan. Kakav čovjek". Podržavajući Romneya Eastwood je rekao kako će on "obnoviti pristojan porezni sustav...koji će biti pravedan i ljudi neće biti jedan protiv drugoga". Romney je republikanski kandidat protiv demokrata Obame na američkim predsjedničkim izborima u studenome.

SALZBURG - Hrvatski državljanin, 38-godišnjak s prebivalištem u Grazu, u petak je iznenada sjeo za upravljač autobusa gradskog prijevoza u Salzburgu i neko vrijeme ga vozio uobičajenom rutom prije nego što ga je zaustavila policija. Vozač je nakratko napustio autobus na salzburškom glavnom kolodvoru kako bi se odmorio, a Hrvat je iskoristio taj trenutak i odvezao se sa stajališta. Vozač je odmah prijavio slučaj policiji, koja je zaustavila autobus već nakon nekoliko stotina metara. U međuvremenu, nesuđeni vozač uredno je zaustavljao autobus na svakom stajalištu i puštao putnike da uđu i iziđu. Nitko od putnika nije ozlijeđen u indicentu, niti je nastala šteta na autobusu vrijednom 250.000 eura. Nije jasan ni motiv čudnog "otmičara". "Očito je jednostavno želio jednom u životu voziti autobus", izjavio je glasnogovornik policije.

SARAJEVO - Neobičan slučaj krijumčarenja cigareta otkrila je policija kod Doboja u središnjoj Bosni kada je tijekom redovite kontrole prometa zaustavila vozilo u vlasništvu Porezne uprave Republike Srpske i pronašla više stotina kutija cigareta očevidno namijenjenih preprodaji na crnom tržištu, potvrđeno je u petak iz dobojske policijske uprave. Kako je navedeno u priopćenju, policajci su kontrolirajući promet u četvrtak zaustavili automobil VW Polo, a provjerom dokumenata utvrđeno je kako je to vozilo vlasništvo entitetske porezne uprave. "Površinskim pregledom" policajci su opazili kako se u automobilu nalazi veća količina robe na koju se plaćaju posebne porezne pristojbe, a vozač nije imao nikakvu dokumentaciju o njezinu podrijetlu. Automobil je potom prevezen na policijski parking, a nakon pribavljenog sudskog naloga provedena je i pretraga tijekom koje je pronađeno 650 "šteka" različitih cigareta. Protiv vozača je podnesena kaznena prijava, no nije navedeno što je njegov posao u poreznoj upravi.

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙