FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 13. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Američka glumica Jennifer Aniston udaje se za svog dečka, glumca i scenarista Justina Therouxa, objavio je časopis People. "Justin Theroux je imao nevjerojatnu rođendansku proslavu u petak, dobio je izniman dar kada je njegova djevojka, Jennifer Aniston, prihvatila njegovu bračnu ponudu", rekao je Therouxov glasnogovornik za People. Vijest je potvrdio i glasnogovornik bivše zvijezde humoristične serije "Prijatelji" Steven Huvane. Kako piše list, par koji je zajedno glumio u filmu Wanderlust, u vezi je 15 mjeseci. Aniston (43) je bila vjenčana za hollywoodsku zvijezdu Brada Pitta, od kojeg se rastala 2005. kada se ovaj zaljubio u Angelinu Jolie. Theroux (41) se dosad nije ženio.

LONDON - Američki predsjednik Barack Obama može mirno spavati znajući da je njegova zemlja osvojila najviše medalja na Olimpijadi u Londonu, ali mogao bi ga uznemiriti podatak da je kao državnik na drugom mjestu, iza britanske kraljice Elizabete II. Zahvaljući tome što je formalno državna poglavarica 16 zemalja, kraljica Elizabeta je državnica čiju su sportaši osvojili najviše zlata na Olimpijskim igrama i to u godini obilježavanja njezina dijamantnog jubileja. Kraljičinih 48 nasuprot Obaminih 46 zlatnih medalja. Uz britanskih 29 zlata, tu je sedam zlatnih medalja Australije, pet Novog Zelanda, četiri Usaina Bolta i njegovih kolega s Jamajke te po jedna s Bahama, Kanade i Grenade.

ZAGREB - Britanac Zoom Rockman ima samo 11 godina a već je postao renomirani autor, ilustrator i izdavač vlastitog dosad već brojnim nagradama ovjenčanog stripa "The Zoom!", čija su prva izdanja već postala kolekcionarski primjerci, piše The Independent. Malog Londončanina, koji je u svijet stripa zakoračio s osam godina kad se počeo baviti kolekcionarstvom vintage izdanja njegovog najdražeg stripa "The Beano", na pisanje vlastitog stripa nadahnuli su strip junaci kojima se i sam ponajviše divi - Zločesti Dennis i Roger the Dodger. Prvi lik kojeg je osmislio bio je Crasher, zločesti dječak koji naginje vandalizmu. "On je temeljen na Zločestom Denisu", pojašnjava Zoom. "Napravio sam ga stvarno glupim i želio sam da sa svakim novim izdanjem postaje sve zločestiji i zločestiji. Tako u petom izdanju stripa 'The Zoom!' kreće u pljačku za vrijeme londonskih uličnih prosvjeda, kada ukrade pelene". Nedugo nakon što je stvorio Crashera shvatio je kako već ima više nego dovoljno materijala za čitavo izdanje vlastitog stripa. Prvo izdanje "The Zoom-a!" objavljeno je u studenome 2009., kada je imao samo devet godina. Danas na svojim pričama radi svaki dan poslije škole, a crta ih subotom i nedjeljom, stvarajući jedan strip tjedno. Detaljan, duhovit i zabavan strip, prepun izuzetno životnih likova, "The Zoom!" izlazi polugodišnje, a uskoro će doživjeti svoje sedmo izdanje.

ZAGREB - Višedesetljetni spor oko autentičnosti Van Goghove slike "Mrtva priroda s božurima", pronađene u jednom belgijskom potkrovlju 1977., uskoro bi se mogao razriješiti zahvaljujući ljudskoj dlaci pronađenoj ispod slojeva boje na njezinu okviru, a utvrdi li se da je slika Van Goghova, njezina bi se vrijednost mogla popeti na do 33 milijuna eura, piše talijanski IlSole24Ore. Od kad je pronađena, vesela slika vaze sa šarenim božurima na drvenom podu predmet je spora umjetničkog svijeta oko toga radi li se doista o djelu nizozemskog majstora Vincenta Van Gogha. Sadašnji vlasnik, kolekcionar Markus Roubrocks koji je sliku naslijedio od oca, tvrdi kako je riječ o autentičnom Van Goghu naslikanom 1889., godinu dana prije umjetnikova samoubojstva. Tu su tezu podržala dvojica nezavisnih stručnjaka, ali ne i Van Goghov muzej u Amsterdamu, čiji stručnjaci tvrde da je tehnika slikanja nekompatibilna s potezima kista tog umjetnika. Moguće rješenje višedesetljetne zagonetke pojavilo se u obliku crvene ljudske dlake pronađene na okviru slike zakopane pod nekoliko slojeva boje što gotovo sigurno, smatra konzervatorica koja ju je pronašla Ester Monnik, znači da je pripadala autoru slike. DNK iz dlake duge gotovo osam centimetara znanstvenici će usporediti s onom Van Goghove živuće rodbine te tako konačno razriješiti misterij. Potvrdi li se da je riječ o autentičnom Van Goghu, slika bi mogla postići vrijednost od oko 33 milijuna eura.

NEW YORK - Multimilijarder George Soros imao je u subotu dva dobra razloga za slavlje: svoj 82. rođendan i zaruke s dvostruko mlađom partnericom Tamiko Bolton. Soros i Bolton, koji su se upoznali prije četiri godine, službeno su objavili zaruke na zabavi u Sorosevoj ljetnoj rezidenciji u Southamptonu, u državi New Yorku. Na zabavi je bila mala skupina prijatelja i članova obitelji. Soros, sedmi najbogatiji čovjek u Americi, zaprosio je poduzetnicu Tamiko Bolton (40) prije nekoliko tjedana. Sorosu će ovo biti treći, a njegovoj partnerici drugi brak. Multimilijarder i filantrop ima petero djece iz prethodnih brakova.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙