FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svijet uz kavu

Autor: ilov
ZAGREB, 5. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

POZZUOLI - Pod Napuljskim zaljevom, nasuprot Pompejima gdje je erupcija Vezuva 79. godine prije Krista usmrtila tisuće ljudi, nalazi se supervulkan koji bi mogao ubiti milijune u katastrofi puno većoj od one što je zadesila drevni rimski grad, upozoravaju stručnjaci. Kipuće blato i sumporne pare koje izlaze iz rupa u zemljinoj kori u području zapadno od Napulja poznatom kao Campi Flegrei ili Philegraean Fileds prema grčkoj riječi za vatru, popularna je turistička atrakcija. No ta seizmički aktivna zona, koju su drevni stanovnici smatrali ulazom u pakao, predstavlja opasnost globalnih razmjera, budući da milijuni ljudi žive doslovce iznad kratera golemog vulkana.

PARIZ - Partnerica nogometne mega-zvijezde Zlatana Ibrahimovića, bivša manekenka Helena Seger, u petak je u Parizu ostala bez nekoliko tisuća eura gotovine nakon što su joj ukrali torbicu, piše u subotu list Le Parisien. Helena Seger, koja se posljednjih nekoliko dana nalazi u Parizu, izlazila je iz butika u ulici Montaigne, u pariškom VIII. arondismanu, gdje se nalaze brojni luksuzni dućani kada su je, usred poslijepodneva, zaskočile dvije osobe na motoru i otele joj torbicu. U torbici je, kako piše Le Parisien, bilo nešto manje od 5.000 eura u gotovini.

PORT-AU-PRINCE - Četvero djece iz iste obitelji pronađeno je mrtvo u malom mjestu na jugu Haitija nakon što je nad njima tretman izvršio egzorcist koji ih je liječio od misteriozne bolesti, rekao je u subotu jedan lokalni dužnosnik. On je pojasnio da je istjerivač vraga liječio tri djevojčice i jednog dječaka, od kojih je najstarije dijete imalo 7 godina a najmlađe 15 mjeseci. Po izjavama susjeda, "voodoo svećenik" uvjerio je majku da je djecu obuzeo vrag i da ga on može istjerati. Tretman se sastojao u brojnim udarcima i djeca su umrla.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙