FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 24. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa suprugom će boraviti od 26. do 28. srpnja u Londonu, gdje će nazočiti otvaranju XXX. Olimpijskih igara, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH. Prigodom posjeta Londonu, predsjednik Josipović otvorit će prostorije "Hrvatske kuće", a posjetit će i hrvatske sportašice i sportaše u Olimpijskom selu te im zaželjeti puno uspjeha na olimpijskim natjecanjima.

ZAGREB - Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode - WWF upozorila je danas da bi gradnja planiranih hidroelektrana u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini (HE Dubrovnik II, Dabar-Gornji Horizonti i HE Ombla) imala negativne posljedice za sliv i deltu Neretve te lokalno stanovništvo koje živi uz rijeku. Iz WWF-a upozoravaju kako je ovaj projekt izgradnje hidroelektrana potrebno gledati u kontekstu šire regije, cijele istočne Hercegovine do Malostonskog zaljeva koji kao veliki zahvat crpi i koristi vodu iz sliva Neretve i preusmjerava ju u sliv Trebišnjice, a potom značajne dijelove voda Trebišnjica koje otječu u pravcima Popovog polja, Omble, Malostonskog zaljeva i delte Neretve preusmjerava na HE Dubrovnik II.

ZAGREB - Srpski demokratski forum (SDF) pozvao je danas hrvatsku vladu da prekine s netransparentnim i nelegalnim financiranjem Srpskoga narodnog vijeća (SNV) te da provjeri na što ono i kako troši novac koji se za razvoj i rad srpskih organizacija i institucija izdvaja iz državnog proračuna. Predsjednik upravnog odbora SDF-a Veljko Džakula rekao je na konferenciji za novinare da je i vlada Zorana Milanovića nastavila s praksom HDZ-ovih vlada, koje su netransparentno financirale SNV, pri čemu je iznio podatke da je SNV-u iz državnog proračuna u zadnjih šest godina doznačeno preko 50 milijuna kuna, od čega samo iz proračunske pričuve 25 milijuna.

ZAGREB - U sklopu projekta "Projekt zaštite planinskog žutokruga" udruge Hrvatsko herpetološko društvo – Hyla na području NP Paklenica se do 28. srpnja održava radionica o komponentama otrova treće hrvatske zmije otrovnice – planinskog žutokruga, na kojoj sudjeluju herpetolozi, biolozi i znanstvenici iz Mađarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, priopćeno je iz Hyle.

KARLOVAC - Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras potpisao je danas u Karlovcu i Ozlju ugovore za razvoj dviju poduzetničkih zona ukupno vrijednih milijun i 737 tisuća kuna. Poslovni park Korana u logorištu kod Karlovca i Poslovna zoni Lug u Ozlju dobili su danas 1,7 milijuna kuna, što je dio novca od ukupno 42 milijuna kuna koje Ministarstvo poduzetništva i obrta dodjeljuje preko natječaja "Poduzetničke zone za 2012. godinu." Ministar Maras rekao je potpisujući ugovore da u Hrvatskoj ima oko 400 registriranih poduzetničkih zona među kojima čak u 200 njih nema nikakvih gospodarskih djelatnosti te da je Vlada RH razradila kriterije po kojima će se financijski poduprijeti samo perspektivne zone.

ZAGREB - Sveučilište u Zagrebu objavilo je na svojoj mrežnoj stranici www.unizg.hr natječaj za upis studenata u I. godinu diplomskih studija u akademskoj godini 2012./2013., gdje je u okviru ukupne kvote, 7631 mjesto (86.26 posto) osigurano za redovite studente, 975 mjesta za izvanredne te 241 mjesto za studente strane državljane, priopćeno je danas iz Sveučilišta u Zagrebu.

ZAGREB - Zagrebparking je danas izvijestio da će od 1. kolovoza primjenjivati novu liniju razgraničenja kojom se određuje na koji će deponij biti premješteno nepropisno parkirano vozilo - nova linija će se protezati od Bukovačke ulice do Domovinskog mosta, pa će sva vozila s područja istočno od novousvojene linije biti premještena na deponij Sesvete (Ninska bb), a zapadno od linije na deponij Zagrebački velesajam Istok II.

DUBROVNIK - Uzorci mora na svih 106 plaža na području Dubrovačko-neretvanske županije, u petom redovitom ispitivanju, odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje, priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Dubrovačko-neretvanske županije. Prema ispitivanju koje je proveo Zavod za javno zdravstvo, na 101 plaži more je izmjereno izvrsne kakvoće, na plaži hotela Supetar u Cavtatu i plaži Suđurađ bilo je dobre kakvoće, dok je na plažama Mali zaton, Klek, te na plaži Prigradica na otoku Korčuli bilo zadovoljavajuće kakvoće.

ZAGREB - Požar otvorenog prostora na lokaciji grada Bakra, u naseljima Škrljevo i Ponikve, u kojem gori trava i nisko raslinje, trnutačno gasi 70-tak vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila, a na požarište su upućena i 2 canadaira, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). JVP Mljet je danas u 11,30 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Sobra. Gori borova šuma, a na terenu je 7 vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Mljet te 10 pripadnika PP NOS OSRH. Požar otvorenog prostora na lokaciji Ervenik – Pađane, za kojeg je dojavu zaprimio Županijski vatrogasni oprativni centar Šibenik jutros u 10,31 sati, lokaliziran je danas u 12,06 sati. U požaru je izgorjelo oko 2 ha trave i niskog raslinja. Uz vatrogasce iz JVP Knin i DVD-a Knin, požar su iz zraka gasila 2 zračna traktora.

SELCE - Stabiliziralo se stanje na požarištu kod Selca i sva su područja pod nazdorom, izvijestio je zapovjednik riječke Javne vatrogasne postrojbe Hinko Mance. Manja vatra još se pojavljuje, ali njezino je širenje zaustavljeno u svim smjerovima, rekao je Mance. Tri su kanadera jutros gasila požar na dvjema lokacijama te su otišla na druge zadatke. Dio vatrogasaca sad je na odmoru, a poslije će ponovno na gašenje. Jadranska magistrala kod Selca ponovno je otvorena za promet, koji je jučer bio prekinut kad se vatra spustila do nje.

RIJEKA - Hrvatska i slovenska policije danas su na zajedničkoj izvanrednoj konferenciji za novinstvo u Rijeci izvijestile o akciji suzbijanja krijumčarenja marihuane preko granice tijekom koje je zaplijenjeno više od 22,6 kilograma ove droge. Akcija nazvana "Dragonja" pokrenuta je 14. srpnja pojačanim nadzorom državne granice u Sloveniji, nakon što je utvrđeno da je povećana količina marihuane na koparskom području te je policija utvrdila da ona dolazi iz Albanije i Kosova, kazao je načelnik sektora kriminalističke policije Kopra Dean Jurič.

ZAGREB - Pijani 37-godišnji vozač iz Kuršanca kraj Čakovca ukrcao je sinoć u osobni automobil čak desetero putnika, među kojima petero djece, te je na cesti između Strahonineca i Kuršanca prešao na suprotni kolnički trak i sudario se s policijskim vozilom, koje se prevrnulo, pri čemu je teško ozlijeđeno jedno dijete, a još troje djece i dvojica muškaraca lakše su ozlijeđeni.

ZADAR - Brazilski penjač Alexander Fernandez (35), kojega je noćas na Velebitu ugrizao poskok, pošto je spašen s Anića kuka, liječi se u zadarskoj Općoj bolnici, gdje je dobio protuotrov i već bi sutra mogao biti pušten iz bolnice. Kako se doznaje od voditelja Odjela infektologije zadarske Opće bolnice dr. Borisa Dželalije, pacijent je primio protuotrov unutar šest sati od ugriza, što je preporučeno vrijeme za davanje protuotrova.

NOVSKA- Kriminalističkom obradom sisačko-moslavačka Policijska uprava otkrila je i kazneno prijavila krivolovca iz Novske (60) koji je postavio zamke za divlje svinje. On je osumnjičen da je u subotu 21. srpnja u kanalu državnog lovišta u blizini Bročica, nedaleko od Novske, postavio čelične omče kao zamke za divlje svinje. U takvu zamku uhvaćen je vepar od 70-ak kilograma, ali je na njega prvi naišao lovočuvar.

DUBROVNIK - Policijskoj postaji Dubrovnik jučer je prijavljen nestanak 43-godišnjeg Dragana Žulja s prebivalištem u Umagu, a koji ima BH državljanstvo te često boravi u mjestu Kupres, priopćeno je iz PU dubrovačko-neretvanske. Zadnji put je viđen 17. srpnja oko 0,30 sati u Ulica Masarykov put u Dubrovniku, odakle se vozilom BH nacionalnih oznaka odvezao u nepoznatom smjeru

BAPSKA - Na arheološkom lokalitetu Gradcu, nedaleko iločkoga mjesta Bapske, na kojem su jučer završila ovogodišnja arheološka istraživanja, arheolozi su pri konzervaciji sonde, koju su istraživali tijekom dvotjedne kampanje, naišli na rogove jelena kapitalca, stare 6500 godina

KARLOVAC- Radijska redateljica i glumica Smiljka Kozomarić (1926.) umrla je u subotu u karlovačkoj bolnici, priopćilo je karlovačko Gradsko kazalište "Zorin dom". Od 1954. do 1960. godine Smiljka Kozomorić bila je profesionalna glumica "Zorin doma" te je ostvarila 52 uloge. Od 1960. do umirovljenja 1990. godine radila je kao redateljica na Radio Zagrebu, a režirala je mnoge emisije obrazovnoga programa, panoptikume i osobito radiodrame.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙