FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 23. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Hrvatska je Vlada danas odlučila da se nove, za 15 lipa više trošarine na naftne derivate, do daljnjega neće primjenjivati. Vlada je danas održala telefonsku sjednicu na kojoj je donesena Uredba o visini trošarina na motorni benzin i plinsko ulje, priopćeno je iz Odnosa s javnošću Vlade. Po toj novoj uredbi, koja na snagu stupa od sutra, 24. srpnja, trošarine se zadržavaju na dosadašnjim razinama, odnosno trošarina na motorni benzin i nadalje ostaje 2,95 kuna po litri (2.950 kuna za 1.000 litara), a na plinsko ulje za pogon i nadalje će biti 2,05 kuna po litri (2.050 kuna za 1.000 litara).

ZAGREB - Pregovarački odbori Vlade i sedam sindikata državnih službi nastavili su danas poslije podne u Banskim dvorima pregovore o novom Kolektivnom ugovoru (KU) za 60.000 državnih službenika. Pred početak pregovora, predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar tek je kratko novinarima rekao da je danas održan i međuresorski radni sastanak sindikata državnih službi na kojem su usuglašeni određeni stavovi. Više ćemo moći reći tek nakon sastanka, kazao je Lončar.

ZAGREB - Čelnici tri sindikata iz područja obrazovanja učlanjeni u Maticu hrvatskih sindikata najavili su danas da će među svojim članovima, najvjerojatnije početkom rujna, provesti referendum o prošlotjednoj odluci Vlade o ukidanju dodatka prosvjetarima na plaću od 3, 5, 7 i 9 posto ovisno o godinama staža te o tomu jesu li zbog sindikalnih zahtjeva u sporu s Vladom i treba li arbitraža. O ishodu referenduma ovisit će i organiziranje štrajka prosvjetara na jesen, najavili su na konferenciji za novinare predsjednici Matice hrvatskih sindikata i Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić, Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec te Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimir Laktašić.

ZAGREB - Prva sjednica Povjerenstva za željeznice, pod predsjedanjem predsjednika Vlade Zorana Milanovića, održana je danas u Banskim dvorima, a Povjerenstvu je predstavljen program i koncept restrukturiranja HŽ Holdinga, priopćeno je iz vladinih Odnosa s javnošću. Na sjednici su sudjelovali članovi Povjerenstva - prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar financija Slavko Linić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak.

ZAGREB - U sklopu službenoga dvostranog posjeta načelniku Glavnoga stožera Oružanih snaga RH general pukovniku Dragi Lovriću, danas se načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije general pukovnik Ljubiša Diković službeno sastao sa zamjenicom ministra obrane Višnjom Tafrom, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH). Na sastanku se razgovaralo o obrambenoj suradnji dviju država, jačanju sigurnosti i stabilnosti u regiji te o razmjeni mišljenja oko sudjelovanja u međunarodnim vojnim i mirovnim operacijama.

DUBROVNIK - U staroj gradskoj luci u Dubrovniku danas su ravantelj Županijske Lučke uprave Željko Dadić i potredsjednik Vlade Branko Grčić potpisali su sporazum o dodjeli tehničke pomoći s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU za projekt rekostrukcije valobrana kaše. Ovim sporazumom Lučkoj upravi Dubrovnik dodijelit će se tehnička pomoć za pripreme projektne dokumentacije i provedbu projekta za financiranje iz fondova EU 2012. godine.

ZAGREB - Niti jedan zahtjev za ispisom iz članstva stranke do današnjeg dana nismo dobili, rekao je potpredsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u sjedištu HNS-a demantirajući tako napise iz medija da dolazi do raskola te stranke i da se dio njezinih članova u Požeško-slavonskoj županiji priklonilo laburistima i HDSSB-u.

ZAGREB - Trenutna razina doza krvi je zadovoljavajuća i ne nedostaje niti jedna krvna grupa, rekla je za Hinu ravnateljica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu dr. Irena Jukić. Kako je istaknula Jukić govoreći o zalihama krvi, sve što je nužno i neophodno za sada imaju, iako, dodala je, preko ljeta nikada nije sigurno zbog mogućnosti porasta prometnih nesreća uslijed učestalijih odlazaka na putovanja.

DUBROVNIK - Hrvatska matica iseljenika (HMI) u Stonu do 11. kolovoza organizira projekt ECO Heritage Task Force 2012., a ideja projekta nastala je u Kanadi 1992. godine. Hrvatska matica iseljenika preuzela ju je 1995. godine i od tada, pod vodstvom začetnika projekta Nives Antoljak-Kostadinov, kontinuirano djeluje do danas.

ZAGREB - Kod otoka Sestrunja jučer se nasukala motorna jedrilica biogradskih oznaka s pet članova posade koji su se iskrcali na otok, nakon čega je jedrilica potonula, izvijestilo je danas Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

ZAGREB - Požar koji je jutros buknuo između Selca i Bribira gasi stotinjak vatrogasaca, pripadnika javnih vatrogasnih postojba iz Crikvenice, Rijeke, Delnica, Senja i Krka te okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, priopćila je u izvješću Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

CRIKVENICA/SELCE - Požar na području Bribira i Selca zasad nije učinio veću štetu na objektima koji su bili u dosegu vatrene stihije na površini većoj od stotinu hektara. Požar gasi više od 150 vatrogasaca iz mnogih središta Primorsko-goranske županije, doznaje se od predsjednika Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Hinka Mancea. Dim je nošen vjetrom prekrio turističko mjesto Selce, odakle su evakuirani gosti iz Autokampa "Selce" (crikvenički „Jadran“ ) i odmarališta Hrvatskoga crvenog križa te iz Kampa "Club Adriatic", također na jugoistočnom dijelu Selca. Iz Autokampa "Selce" evakuirano je svih tisuću gostiju, uglavnom Slovenaca i Austrijanaca, te 400 gostiju iz Kampa "Club Adriatic" u kojem je bilo 470 turista.

MEDULIN - Veliki požar koji je jutros oko 10,15 sati izbio na području između Šišana i Medulina, još uvijek nije ugašen i do sada je izgorjelo oko 50 hektara gustog niskog raslinja i hrastove šume, doznaje se od zapovjednika pulske javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića. Vatra je u jednom trenutku došla na udaljenost oko tristotinjak metara od jednog agroturističkog objekta, koji je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spašen. Vatra se potom proširila i prema naselju Ševe, a konjančki klub "Medulin", čije je sjedište u blizini, evakuirao je konje.

DUBROVNIK - U Policijskoj postaji Ston dovršeno je kriminalističko istraživanje nad albanskim državljaninom (24) koji je počinio dvije krađe na području općine Orebić. On je oko ponoći s 20. na 21. srpnja iz kuće u Orebiću, u vlasništvu 60-godišnjakinje ukrao novčanik, u kojem se nalazilo 1700 kuna i 100 eura, osobni dokumenti, zdravstvena iskaznica i bankovne kartice. U jutarnjim satima 21. srpnja iz apartmana u Orebiću ukrao je novčanik s novcem, osobnom iskaznicom i vozačkom dozvolom na ime 37-godišnje poljske državljanke.

DUBROVNIK - Noćas između 23,00 i 00,20 sati izbila su četiri požara na području Orebića, Mljeta te na Korčuli, priopćeno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Oko ponoći izbio je požar na predjelu Mokalo kod Orebića, kojeg su pripadnici DVD-a Orebić ugasili u 1,30 sati, a izgorjelo je oko 300 četvornih metara niskog raslinja bez materijalne štete. Oko 23,00 sata, u blizini Rope na Mljetu, izbio je požar, kojeg su u 23,50 ugasili pripadnici Javne postrojbe Mljet. Izgorjelo je oko 2500 četvornih metara raslinja.

ERNESTINOVO - U ernestinovačkom parku od 29. srpnja do 5. kolovoza održat će se 39. Kiparska kolonija Ernestinovo 2012., na kojoj će sudjelovati dvadesetak umjetnika, odnosno kipara i slikara, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare u Ernestinovu članovi Likovne udruge "Petar Smajić".

SPLIT - Klapa "Sveti Juraj"- Hrvatske ratne mornarice gostovat će u Kini na poziv Ministarstva obrane Republike Kine od 22. do 31. kolovoza, gdje će nastupiti na nekoliko koncerata, na kojima će nazočiti i najviši kineski dužnosnici civilnih i vojnih vlasti, priopćeno je iz Klape "Sveti Juraj". Klapa Hrvatske ratne moranrice Sveti Juraj je prema izboru stručnoga ocjenjivačkog suda i publike s pjesmom "Mia bella bionda" ovogodišnji pobjednik XVII. međunarodnog Marko Polo Festivala u Korčuli te je dobitnik Grand prix nagrade

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙