FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 6. lipnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

SPLIT - Splitsko Gradsko vijeće u poslijepodnevnim satima u srijedu je većinom glasova odlučilo dati jamstvo od 60 milijuna kuna zajma nogometnom klubu Hajduk, a nakon izglasavanja takve odluke, koju je podržalo 13 od ukupno 21 nazočnog vijećnika, predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš je obraćajući se vijećnicima podnio ostavku na tu dužnost.

"Želim biti čista obraza, a ako je 'moja glava' uvjet zajma, ja odlazim. Neću otići s nikakvim repovima iza sebe", rekao je Maleš.

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Josip Paladino je u izjavi novinarima potrvdio kako je Maleš "definitivno podnio ostavku", te je odmah nakon sjednice Gradskog vijeća zakazao žurnu sjednicu Nadzornog odbora Hajduka.

Gradsko je vijeće također većinom glasova nazočnih prihvatilo zaključak da će trošenje sredstava iz zajma biti pod kontrolom nadležnih stručnih službi Grada Splita.

"HNK Hajduk se obvezuje stručnim službama i Gradskom vijeću dostavljati kvartalna financijska izvješća na propisanim obrascima koji se dostavljaju FINI, a do 15. rujna 2012. godine Izvješće o sredstvima dobivenim prodajom igrača", navodi se u usvojenim zaključcima splitskog Gradskog vijeća.

Također je zaključeno da ukoliko Hajduk neće moći vratiti kredit, Stručni radni tim će predložiti Gradskom vijeću model nastavka procesa privatizacije kluba koji je sada u većinskom vlasništvu Grada koji posjeduje 56 posto dionica Hajaduka.

Paladino je po usvajanju ovakvih zaključaka novinarima izjavio kako se njima potvrđujuje uvjerenje da je Hajduk zaslužio da mu se pomogne u izvlačenju iz teških problema.

"Ovo znači potvrdu koliko Hajduk znači Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj i predstavljat će podstrek za funkcioniranje tog kluba i bolje rezultate u narednoj natjecateljskoj godini", rekao je Paladino.

WARKA - Na prvoj konferencije za medije u kampu hrvatske nogometne reprezentacije u Warki nazočili su izbornik Slaven Bilić, te igrači Eduardo i Danijel Pranjić. Izbornik je potvrdio kako je veznjak Ivo Iličević na treningu dobio udarac u list noge, te je upitan za dvoboj 1. kola protiv Irske u nedjelju u Poznanju (20.45 sati).

"Boli ga, ali ne bi trebao dugo pauzirati. Trenirat će zasebno, a njegov nastup protiv Irske je upitan.

O prvom suparniku na EURU Bilić je ponovio kako se radi o čvrstoj reprezentaciji.

"Irsku iznimno poštujem, oni teško gube i teško primaju golove, a Trapattoni će ostati vjeran svojem stilu igre".

S Bilićem se slaže i Eduardo.

"Irci su jako kvalitetni i agresivni, a velik ih broj igra u engleskoj prvoj ligi. Važno bi bilo što prije postići pogodak, pa da se moraju otvoriti", smatra Eduardo.

Danijel Pranjić još je jednom zahvalio novim domaćinima na priređenom dočeku, ali je pritom naglasio kako nema vremena za previše uživanja.

"Moramo napraviti svoj posao. Idemo korak po korak, moramo biti prava momčad protiv Iraca. Takođwer, žao nam je što Ivica Olić nije ovdje s nama", kazao je Pranjić.

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija je i dalje osma reprezentacija svijeta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u srijedu. Najveća promjena dogodila se na samom vrhu gdje je Urugvaj istisnuo Njemačku s drugog mjesta, dok prvu poziciju drži i dalje Španjolska.

Među prvih deset dogodile su se još neke promjene. Tako je Portugal pao za pet mjesta i sada je 10. reprezentacija svijeta. Argentina je pak napredovala jednu poziciju i sada je sedma. Brazil, Engleska i Danska su se popeli za jedno mjesto.

Dvije zemlje organizatorice europskog prvenstva koje počinje u petak Poljska (62.) i Ukrajina (52.), najlošije su plasirane na FIFA-inoj ljestvici od svih sudionica Eura.

Od ostalih hrvatskih suparnica iz skupine C na europskom prvenstvu, Italija je na 12. mjestu, a Irska je 18. kao i prošli mjesec.

MALAGA - Španjolski košarkaški prvoligaš Unicaja iz Malage u srijedu je objavio kako je postigao dogovor s aktualnim izbornikom hrvatske reprezentacije i trenerom Cibone Jasminom Repešom prema kojemu bi Repeša u sljedećoj sezoni trebao voditi Unicaju s opcijom produženja suradnje na još jednu godinu. Iz Unicaje su dodali kako bi se ovaj dogovor trebao formalizirati nakon završetka kvalifikacija za odlazak na Eurobasket kako bi Repeša mogao voditi hrvatsku reprezentaciju ovoga ljeta. Prema pravilima, niti jedan trener koji vodi neku momčad u španjolskoj košarkaškoj ligi ne može istodobno obdnašati dužnost izbornika bilo koje reprezentacije. Unicaja je s objavom svog dogovora s Repešom izašča u javnost samo dan nakon završetka prvenstva Hrvatske u kojemu je Cibona pod Repešinim vodstvom osvojila naslov svladavši u finalu Cedevitu sa 3-1 u pobjedama.

PARIZ - Španjolski tenisač David Ferrer posljednji je polufinalist ovogodišnjeg Roland Garrosa, on je u četvrtfinalu svladao Britanca Andyja Murraya sa 6-4, 6-7 (3), 6-3, 6-2, te će u polufinalu igrati protiv sunarodnjaka i šesterostrukog pobjednika ovog turnira Rafaela Nadala koji je u svom četvrtfinalnom susretu nadigrao još jednog Španjolca Nicolasa Almagra sa 7-6 (4), 6-2, 6-3. Pobjedom protiv Murraya Ferrer je spriječio ponavljanje prošlogodišnjih polufinalnih parova u Roland Garrosu, jer su nastup u polufinalu i novi međusobni ogled još u utorak izborili Srbin Novak Đoković i Švicarac Roger Federer.

PARIZ - Ruskinja Marija Šarapova i Čehinja Petra Kvitova izborile su plasman u polufinale drugog ovogodišnjeg teniskog "Grand Slam" turnira, Roland Garrosa u Parizu. Šarapova je u četvrtfinalu svladala Estonku Kaiju Kanepi sa 6-2, 6-3, dok je Kvitova nadigrala kvalifikanticu iz Kazahstana Jaroslavu Švedovu sa 3-6, 6-2, 6-4. Još u utorak plasman u polufinale su izborile Australka Samantha Stosur i Talijanka Sara Errani.

KRAKOW - Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli pozvao je braniča Cagliarija Davidea Astorija u reprezentativni kamp u Krakowu kako bi bi spreman uskočiti umjesto ozlijeđenog Andreje Barzaglija na konačni popis od 23 igrača koje će Prandelli prijaviti za EURO koji u petak počinje u Poljskoj. Barzagli je prošlog petka ozlijedio list lijeve noge tijekom prijateljskog dvoboja protiv Rusije, te je njegov oporavak vrlo upitan. Iz talijanskog stožera objavili su kako će čekati sve do posljednjeg trenutka (petak 18 sati) kakob i vidjeli hoće li prijaviti Barzaglija ili Astorija.

Italija će EURO otvoriti u nedjelju u 18 sati utakmicom protiv branitelja naslova Španjolske u Gdanjsku, četiri dana potom slijedi susret Italija - Hrvatska u Poznanju (18 sati), dok će u psoljednjem kolu 18. lipnja Italija ponovno u Poznanju igrati protiv Irske (20.45 sati).

BRUXELLES - Belgijski nogometni savez imenovao je svog proslavljenog igrača Marca Wilmotsa (43) izbornikom svoje reprezentacije u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Wilmots je prije tri tjedna postavljen za vršitelja dužnosti nakon ostavke dotadašnjeg izbornika Georgesa Leekensa, kojemu je bio pomoćnikom, a u dvije prijateljske utakmice odigrane u tom periodu Belgija je odigrala 2-2 protiv Crne Gore, te je izgubila sa 0-1 od Engleske na Wembleyu. Tijekom igračke karijere Wilmots je odigrao 70 utakmica i postigao 29 golova za Belgiju.

Belgija će biti jedan od suparnika Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2014. uz Srbiju, Škotsku, Makedoniju i Wales. Sadašnja generacija belgijskih igrača najbolja je u posljednjih više od 10 godina, predvodio ju sjajni ofenzivni veznjak Eden Hazard, novi član Chelseaja, a uz njega tu su još braniči Thomas Vermaelen i Vincent Kompany, veznjak Axel Witsel i napadač Romelu Lukaku, pa se Belgijanci nadaju kako će s njima prekinuti neslavan niz propuštanja velikih natjecanja koji traje još od 2002. godine.

MOSKVA - Legendarni ruski hokejaš Vladimir Krutov, član čuvenog napada KLM iz 80-ih godina prošlog stoljeća uz Igora Larionova i Sergeja Makarova, umro je u sriejdu u Moskvi u dobi od 52 godine. Krutov je dovezen u bolnicu zbog unutarnjeg krvarenja u želucu samo tri dana nakon što je proslavio svoj 52. rođendan.

Krutov je tijekom 80-ih godina igrajući za Sovjetski savez osvojio pet naslova svjetskog prvaka i olimpijsko zlato, a bio je članom jedne od najvećih postava u povijesti hokeja, njemu, Larionovu i Makarovu treba još pridodati i braniče Vjačeslava Fetisova i Alekseja Kasatonova.

Prije dvije godine Vladimir Krutov posttao je članom "Kuće slavnih" Međunarodnog saveza hokeja na ledu (IIHF).

BEOGRAD - Srpski veslački reprezentativac Nemanja Nešić preminuo je tijekom treninga u srijedu u Smederevu u dobi od 24 godine, objavio je Srpski veslački savez. Nešić je bio član reprezentativnog četverca bez kormilara za lake veslače i kandidat za nastup na skorašnjim Olimpijskim igrama u Londonu.

"Ovako nešto nikako nismo mogli predvidjeti. Nemanja je bio izvanredan veslač, osvajač medalja na europskim prvenstvima, vrhunski sportaš koji je prije samo dva tjedna nastupio na kvalifikacijskoj regati za OI. Tijekom treninga je kolabirao u čamcu i trener je bio vrlo blizu. Odmah su ga izvadili iz čamca i krenuli ka obali gdje je čekala Hitna pomoć, ali nažalost on je već preminuo", rekao je glavni tajnik Srpskog veslačkog saveza Nebojša Jevremović i dodao kako je Nešić bio redovno pregledavan u republičkom zavodu za sport.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙