FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 8. svibnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

MADRID - Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo ATP teniskog turnira u Madridu nakon što je u prvom dvoboju pobijedio Španjolca Alberta Montanesa 6:3, 6:3. Čilić je pobjedu izborio nakon sat i 20 minuta igre, a zanimljivo Montanes je imao čak sedam break lopti, no Čilić je spasio svih sedam. S druge strane Marin je imao osam lopti za obrat, a iskoristio je tri. Bio je to njihov drugi međusobni ogled i prva pobjeda hrvatskog tenisača. U jedinom dosadašnjem ogledu igranom u Monacu 2010. slavio je Montanes 6:4, 6:4.

Čilića u drugom kolu očekuje Amerikanac John Isner koji je u prvom kolu bio slobodan. Do sada su igrali jednom, prošle godine na Australian Openu, a Čilić je slavio nakon dramatičnih pet setova (4:6, 6:2, 6:7, 7:6, 9:7).

ZAGREB - Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović zauzima drugo mjesto dva dana prije kraja Svjetskog prvenstva klase Laser u njemačkom Boltenhagenu, u jednom plovu u finalnoj zlatnoj skupini u utorak je pobijedio, a u drugom je bio treći. Na 19. mjestu je Daniel Mihelić, Ivan Taritaš je 43., Milan Vujasinović 50., a Filip Jurišić 52. Australac Tom Slingsby zadržao je prvo mjesto.

Mate Arapov i Siniša Mikuličić deveti su na Svjetskom prvenstvu klase Zvijezda u francuskom Hyeresu, te su zasad unutar olimpijske norme. U četvrtom plovu Arapov i Mikuličić bili su deveti, a Marin i Dan Lovrović 12. Među nacijama koje se bore za mjesto na Olimpijskim igrama Arapov i Mikuličić su treći, a za ovu disciplinu preostala su još četiri mjesta na OI.

Drugog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu 49er-a u Zadru Zadarski kanal ponudio je danas savršene uvjete za jedrenje, a najviše razloga za zadovoljstvo imali su Njemci Schadewaldt i Baumann koji su nakon šest jedrenja u kvalifikacijama preuzeli vodstvo, na drugom mjestu su Poljaci Przybytek i Kolodzinski, dok su do trećeg mjesta stigli branitelji naslova Australci Outteridge i Jensen. Pavle Kostov i Petar Cupać su danas zabilježili peto, šesto i 13. mjesto, te napredovali na 22. mjesto ukupnog poretka. U srijedu je zadnji dan kvalifikacija s još tri plova koji će odlučiti o 25 najboljih koji će u četvrtak nastaviti natjecanje u zlatnoj finalnoj skupini.

KIJEV - Izbornik ukrajinske nogometne reprezentacije Oleg Blohin u utorak je objavio popis od 26 igrača koje će povesti na pripreme u Tursku od 15. do 24. svibnja, nakon kojih će izabrati 23 koje će povesti na EURO koji će se od 8. lipnja do 1. srpnja održati u Poljskoj i Ukrajini. Usto, Blohin je objavio i imena osmorice pričuvnih igrača koje će pozvati u slučaju ozljede nekog od igrača s osnovnog popisa. Ukrajina će na EURU igrati u skupini D sa Švedskom, Francuskom i Engleskom.

POPIS IGRAČA,

VRATARI: Andrij Pjatov (Šahtar), Aleksander Gorjainov (Metalist), Maksim Koval (Dinamo Kijev), Aleksandar Bandura (Metalurg Doneck)

OBRANA: Taras Mihalik, Jevgenij Hačeridi (oba Dinamo Kijev), Jaroslav Rakicki, Aleksandar Kučer, Vjačeslav Ševčuk (svi Šahtar), Jevgenij Selin (Vorskla), Bogdan Butko (Iličevec), Vitalij Mandžjuk (Dnipro)

VEZA: Anatolij Timoščuk (Bayern), Oleg Gusev, Denis Garmaš, Aleksandar Alijev, Andrej Jarmolenko (svi Dinamo Kijev), Ruslan Rotan, Jevgenij Konopljanka (oba Dnipro), Sergej Nazarenko (Tavria), Taras Stepanenko (Šahtar)

NAPAD: Andrij Ševčenko, Artem Milevski (oba Dinamo Kijev), Andrej Voronjin (Dinamo Moskva), Jevgenij Seleznjov (Šahtar), Marko Devič (Metalist)

PRIČUVE: Bogdan Šust (Šahtar), Artem Fedecki (Karpati), Aleksandar Volovik (Metalurg Doneck), Edmar (Metalist), Maksim Kaliničenko, Anton Šindler (oba Tavria), Roman Bezus (Vorskla), Aleksandar Kovpak (Arsenal Kijev)

RIM - Vratar Juventusa Gianluigi Buffon (34) izjavio je u utorak da ne razmišlja o odlasku u mirovinu, te da će braniti sve dok bude pozivan u talijansku reprezentaciju.

"Imam 34 godine, to je puno za nogometaša, ali ne i za golmana. O mirovini ću početi razmišljati kad više neću biti pozivan u reprezentaciju", rekao je Buffon, koji je osam puta proglašen za najboljeg vratara u talijanskom prvenstvu i po mnogima stručnjacima spada među najbolje golmane u povijesti.

Buffonu ugovor sa Juveom ističe 2013. godine, a uprava kluba želi produžiti ugovor sa njime.

"U Juventusu sam već 11 godina, puno sam postigao i zahvaljujem se svima u klubu. Ostao sam u Juveu i kad smo izbačeni u drugu ligu, bilo je to vrlo teško razdoblje. Čekao sam šest godina da bi osvojili domaće prvenstvo i pokazalo se da sam donio ispravne odluke", rekao je Buffon.

On je u Juventus stigao 2001. iz Parme, a za reprezentaciju Italije odigrao je 113 utakmica.

HALLE - Njemački gradić Halle, poznat po teniskom ATP turniru koji se igra na travnatoj podlozi, odlučio je nazvati ulicu koja vodi do teniskog kompleksa imenom Rogera Federera, koji je pet puta osvajao turnir. Iako se turnir u Halleu igra u istom terminu kada i mnogo poznatiji turnir u londonskom Queen's Clubu, Federer za svoj pripremni turnir pred nastup u Wimbledonu već više od desetljeća ipak bira uspavani gradić u Vestfaliji.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙