FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 17. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB - U prvom susretu polufinala doigravanja košarkaške Lige za prvaka u Zagrebu je Cedevita slavila protiv Splita sa 87:84 (39:46) i u seriji na dvije pobjede povela 1:0. Splićani su propustili veliku priliku za iznenađenje jer su vodili veći dio utakmice, a susret su izgubili nespretnošću u samoj završnici. Tricom Vukušića minutu i deset sekundi do kraja Cedevita je konačno dostigla goste (81:81), a do kraja su Zagrepčani postigli šest koševa iz slobodnih bacanja, a Split samo jedan. Kod domaćina su najbolji bili Bilan (19), Draper (16) i Car (13), a kod gostiju veteran Vujčić (19), Mimica (16) i Sobin (15). Druga utakmica igra se u Splitu u subotu. U utorak je Cibona u KC Dražen Petrović deklasirala Zadar 86:57, a druga utakmica na rasporedu je u petak u Zadru.

KRUŠEVAC - Nogometaši beogradske Crvene Zvezde, koju trenira Robert Prosinečki, osvojili su Kup Srbije nakon što su u finalnoj utakmici u Kruševcu svladali čačanski Borac sa 2:0. Pogotke su za Zvezdu postigli Evandro (40) i Borja (85), a Robertu Prosinečkom je to prvi trofej u trenerskoj karijeri. Beograđani su proslavili ukupno 24. trofej u nacionalnom kupu, dok su Čačani igrali prvo finale u klupskoj povijesti.

NEW YORK - U polufinalu Istočne konferencije NBA lige Boston Celticsi su u gostima svladali Philadelphia 76erse sa uvjerljivih 107-91, pa Boston vodi 2-1 u pobjedama, dok je u polufinalu Zapada Oklahoma City poveo sa 2-0, nakon što je na svom terenu pobijedio Los Angeles Lakerse sa 77-75. Utakmica u Philadelphiji je bila poravnata samo u prvoj četvrtini, a nakon toga se Boston "odlijepio" i početkom treće četvrtine vodio je sa 20 razlike. Kod Bostona najbolji su bili Kevin Garnett (27 poena i 13 skokova), te ozlijeđeni Paul Pierce (24 koša i 12 skokova). Kod Sixersa najefikasniji je bio Thaddeus Young sa 22 koša. Nakon što je u prvoj utakmici polufinala Zapada Oklahoma City "razbio" Los Angeles Lakerse sa 29 razlike, noćas je Oklahomi bilo puno uzbudljivije. Dvije minute prije završetka Lakersi su vodili 75-68, no do kraja više nisu postli niti koša, a Oklahoma je sa serijom 9-0 došla do pobjede. Junak susreta bio je krilni igrač Oklahome Kevin Durant koji je upisao 22 koša, 7 skokova i 5 asistencija. U redovima Lakersa Kobe Bryant i Andrew Bynum ubacili su po 20 poena.

NEW YORK - Rezultati doigravanja hokejaške NHL lige:

ISTOK, finale:

New York Rangers - New Jersey Devils 2:3

(rezultat u pobjedama je poravnat na 1:1)

PEKING - Trofejni talijanski nogometni trener Marcello Lippi (64) potpisao je dvogodišnji ugovor sa kineskim prvakom Guangzhou Evergrande. Vrijednost ugovora nije objavljena. "Ambicije kluba su velike, pa onda takav mora biti i trener", priopćili su iz kineskog kluba. Lippi je bio bez posla sve od SP 2010., na kojem je talijanska reprezentacija pod njegovim vodstvom doživjela katastrofu, budući da se oprostila od SP-a već u prvom krugu, nakon natjecanja po skupinama. No, četiri godine ranije on je odveo Talijane do naslova svjetskih prvaka. U bogatoj trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove, među kojima i velikane poput Juventusa i Intera, a najviše je uspjeha imao sa Juveom s kojim je osvojio pet naslova prvaka Italije, te Ligu prvaka 1996.

MILANO - Kapetan AC Milana 34-godišnji Massimo Ambrosini produžio je ugovor sa "rossonerima" za još jednu sezonu, odnosno do ljeta 2013., objavio je u četvrtak talijanski nogometni prvoligaš. "Zadovoljni smo što je kapetan produžio ugovor, a i naši navijači su sretni zbog toga", priopćio je Milan. Ambrosini je skoro čitavu karijeru proveo u Milanu, u koji je stigao 1995. godine iz Cesene. Sa Milanom je osvojio četiri talijanska prvenstva, te dvije Lige prvaka.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙