FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 4. lipnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Nažalost, Ivica Olić neće sudjelovati na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj, a kao njegovu zamjenu izbornik Slaven Bilić je pozvao Nikolu Kalinića. Današnji pregled u Njemačkoj donosi vrlo teške i razočaravajuće vijesti po pitanju ozljede Ivice Olića. Dr. Zoran Bahtijarević javio se iz Münchena s najgorim vijestima koje ponajboljeg hrvatskog napadača ostavljaju bez nastupa na Europskom prvenstvu.

"Ozljeda koja se nije činila značajnom i suprotno subjektivnom dojmu igrača i liječnika, ali i inicijalnom pregledu liječnika, nažalost se pokazala kao ozljeda teže prirode," rekao je dr. Bahtijarević te zaključio: "Nalaz ultrazvuka i magnetne rezonance, a na iznenađenje svih prisutnih, pokazao je rupturu, odnosno djelomično puknuće duge glave mišića bicepsa desne natkoljenice za čiji oporavak može trebati između četiri i šest tjedana."

Izbornik Slaven Bilić već je kontaktirao Nikolu Kalinića, napadača ukrajinskog Dnjipra koji je odradio najveći dio priprema i koji će se Vatrenima priključiti tijekom dana.

ZAGREB - "Očekivao sam više od utakmice protiv Norveške, no nema mjesta za paniku. Iza nas je fantastičan rad i super atmosfera i moj optimizam uoči Europskog prvenstva nije splasnuo," kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg odlaska u Poljsku. Hrvatski strateg je nakon druženja s novinarima u zagrebačkom hotelu Sheraton krenuo u Budimpeštu kako bi uživo snimio Irsku koja će večeras protiv Mađarske odigrati posljednju pripremnu utakmicu prije EP-a.

"Irski izbornik već duže vrijeme koristi samo 12-13 igrača što su mu prigovorili irski mediji. Ne očekujem neke velike promjene u irskom sastavu.

Hrvatska je protiv Norveške primila gol nakon prkida što je glavna odlike irske reprezentacije. No, Bilić smatra kako je Hrvatska u tom segmentu igre odlična.

"U prekidima djelujemo dobro i u napadu i u obrani. Protiv Norveške je u drugom poluvremenu bilo dosta zamjena pa je bilo teško zadržati koncentraciju," kazao je izbornik 'vatrenih'.

Hrvatska reprezentacija kreće u Poljsku u utorak u 10,00 sati. Dolazak u hrvatski kamp na farmu Sielanka se očekuje oko 13,00 sati, a u 17,00 sati 'Vatreni' će imati javni i otvoreni trening. Nakon toga u srijedu, četvrtak i petak planirana su po dva treninga dnevno, a u subotu hrvatska reprezentacija seli u Poznanj, gdje će u 20,00 sati održati službeni trening na stadionu na kojem će u nedjelju, 10. lipnja igrati utakmicu s Irskom.

KRAKOW - Branič talijanske nogometne reprezentacije, jednoga od suparnika Hrvatske u skupini C na skorašnjem EURU u poljskoj i Ukrajini, Andrea Barzagli mogao bi otpasti s liste od 23 putnika zbog ozljede lista lijeve noge koju je zadobio tijekom 0-3 poraza u prijateljskom dvoboju protiv Rusije u petak. Za sada je izvjesno kako Barzagli neće biti spreman niti za jednu utakmicu u skupini, ali talijanska liječnička služba još uvijek se nada kako bi ga mogla osposobiti za završni dio natjecanja ukoliko Italija prođe skupinu. Ukoliko Barzagli neće moći nastupiti na EURU, talijanski izbornik Cesare Prandelli u pričuvi ima spremnog Andreu Ranocchiju.

Italija će u prvom susretu u skupini C igrati 10. lipnja protiv Španjolske u Gdanjsku, četiri dana potom slijedi dvoboj Hrvatska - Italija u Poznanju, a u posljednjem, 3. kolu Italija će se sastati s Irskom 18. lipnja također u Poznanju.

PARIZ - Prošlogodišnja pobjednica Roland Garrosa, kineska tenisačica Na Li ispala je u 4. kolu ovogodišnjeg izdanja drugog "Grand Slam" turnira godine. Bolja od Li je bila 142. igračica svijeta, Kazahstanka Jaroslava Švedova sa 3-6, 6-2, 6-0. Li je bila postavljena za sedmu nositeljicu turnira, te je već šesta igračica iz prvih 10 s WTA ljestvice koja je ispala s ovogodišnjeg Roland Garrosa. Švedova je u glavni turnir Roland Garrosa stigla iz kvalifkikacija, a u četvrtfinalu će igrati protiv Čehinje Petre Kvitove.

PARIZ - Rezultati susreta 4. kola s teniskog "Grand Slam" turnira Roland Garrosa u Parizu igranih u ponedjeljak:

TENISAČI:

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/5) - Stanislas Wawrinka (Švi/18) 6-4, 7-6 (6), 3-6, 3-6, 6-4

Juan Martin Del Potro (Arg/9) - Tomaš Berdych (Češ/7) 7-6 (6), 1-6, 6-3, 7-5

David Ferrer (Špa/6) - Marcel Granollers (Špa/20) 6-3, 6-2, 6-0

Nicolas Almagro (Špa/12) - Janko Tipsarević (Srb/8) 6-4, 6-4, 6-4

TENISAČICE:

Jaroslava Švedova (Kaz) - Na Li (Kin/7) 3-6, 6-2, 6-0

Marija Šarapova (Rus/2) - Klara Zakopalova (Češ) 6-4, 6-7 (5), 6-2

PARIZ - Hrvatski junior Filip Veger završio je natjecanje u Roland Garrosu porazom u 2. kolu, bolji od njega bio je Francuz Quentin Halys sa 6-3, 7-5. Nakon Vegerova ispadanja jedina hrvatska predstavnica u Roland Garrosu ove godine ostala je talentirana Osječanka Donna Vekić koja će svoj susret 2. kola turnira juniorki protiv Šveđanke Rebecce Peterson odigrati u utorak.

ZAGREB - Europski rukometni savez (EHF) u ponedjeljak je objavio kako je Nizozemska odustala od organizacije Europskog prvenstva za rukometašice koje se treba održati od 4. do 16. prosinca ove godine.

"EHF je prisiljen objaviti odustajanje Nizozemskog rukometnog saveza od organizacije EP-a 2012. za igračice nakon što smo danas dobili pismenu obavijest o tome. Organizacija ovog natjecanja bit će povjerena nekoj drugoj državi, a trenutačno smo u pregovorima s nekoliko saveza koji bi mogli preuzeti organizaciju", objavio je EHF.

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na ovogodišnjem EP s maksimalnim učinkom u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

ŠIBENIK - U 5. kolu Mitropa kupa u Šibeniku hrvatska muška šahovska reprezentacija uvjerljivo je nadigrala Slovačku sa 3,5:0,5 i donekle popravila plasman. Vrlo lijepe pobjede postigli su Saša Martinović i Davorin Kuljašević, Marin Bosiočić je slomio svog protivnika tek u dalekoj završnici, a Darko Dorić je remizirao sigurnom igrom. Slovenija je postigla i petu uzastopnu pobjedu svladavši Austriju sa 3:1. Prati je Mađarska, koja je potopila Francusku sa 3,5:0,5.

Poredak poslije 5. kola: Slovenija 10 meč-bodova, Mađarska 9, Francuska 6, Njemačka, Hrvatska i Italija po 5, Češka 4, Austrija, Slovačka i Švicarska po 2 boda.

Nakon jednog dana odmora nastavljeno je natjecanje u ženskoj konkurenciji. U 4. kolu reprezentacija Hrvatske nastavila je crni niz porazom od dosta slabije Slovačke sa 0,5:1,5. Opet je izgubila Mirjana Medić, a Ana Berke je propustila jednostavan dobitak u topovskoj završnici.

Poredak poslije 4. kola: Njemačka i Slovenija po 6 meč-bodova, Italija 5, Mađarska i Austrija po 4, Slovačka 3, Hrvatska i Češka po 2 boda.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙