FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 19. svibnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

LONDON

Trostruki olimpijski prvak u jedrenju Ben Ainslie pokrenuo je olimpijsku štafetu koja će obići cijelu Veliku Britaniju i Irsku do Londona na otvaranje olimpijskih igara 27. srpnja.

Britanski jedriličar je primio štafetu u 7.15 sati po lokalnom vremenu u Land's Endu, točki na jugozapadu Velike Britanije prije nego ju je predao surferici Anastassiji Swallow. Cijeli događaj su pratile stotine znatiželjnika.

Olimpijska je baklja stigla u Veliku Britaniju u petak navečer posebnim zrakoplovom iz Atene, prije nego je prebačena helikopterom u Land's End gdje je poslužila da se njome zapali štafeta.

Oko 8.000 nositelja će se izmjenjivati trčeći sa štafetom preko 12.875 km diljem cijele zemlje. Tijekom 70 dana svi će oni prijeći više od tisuću gradova i sela pješke, brodom, biciklom, tramvajem, vlakom pa čak i balonom.

Najmlađi nositelj štafete ima 12 godina, a nastariji stotinu. Jedan mladi vojnik koji je u eksploziji u Afganistanu izgubio obje noge i ruku bit će među nositeljima. Prosječno će štafetu svaki dan nositi 115 osoba.

Na dan otvaranja olimpijskih igara 27. srpnja štafeta će doći do olimpijskog stadiona gdje će poslužiti da se njome zapali monumenatalni olimpijski plamen koji će gorjeti za trajanja cijelih igara. do 12. kolovoza.

LOS ANGELES

Los Angeles Lakersi su svladali sinoć Oklahoma City Thunder 99-96 i izbjegli zaostatak od 3-0 u seriji na četiri pobjede, a Kobe Bryant nije dopustio da u drugoj utakmici zaredom njegovoj momčadi pobjeda isklizne iz ruku.

Bryant je utakmicu završio sa 36 pogodaka s tim da je zabio osam od zadnjih deset koševa svoje momčadi i pomogao joj tako da dođe do rezultata 2-1 u seriji na četiri pobjede.

Kod Oklahome je Kevin Durant ubacio 31 koš, ali je promašio tricu s kojom je moglo doći do izjednačenja u zadnjim sekundama dok su Russell

Westbrook i James Harden postigli svaki po 21 pogodak u porazu.

Četvrta utakmica igra se u Los Angelesu u subotu.

A sinoć, iako ni jedna momčad nije imala baš sjajan šut iz igre, Lakersi su pogodili 41 od 42 slobodna bacanja, što je drugi najveći postotak u povijesti doigravanja. Bryant je i tu bio najbolji s 18 pogodaka iz 18 pokušaja.

LA je u drugoj utakmici prokockao vodstvo od sedam koševa u zadnje dvije minute i na kraju izgubio utakmicu, ali sinoć su čak nadoknadili razliku do pet koševa u zadnje tri minute. Serija do 6-0 dovela je Los Angeles u vodstvo od 93-92 minutu do kraja.

Šest igrača Lakersa imaolo je dvoznamenkasti ulčinak, među njima i pričuva Steve Blake koji je postigao 12 koševa uz osam skokova, dok su Andrew Bynum i Pau Gasol svaki upisali double-double. Gasol je uz 12 koševa upisao i 11 skokova, a Bynum je uz 15 koševa takošer imao 11 skokova.

U Istočnoj konferenciji Philadelphia 76ers je nadoknadila ranu razliku od 14 koševa i na kraj porazila Boston Celtics 92-83 te se izjednačila u seriji na četiri pobjede 2-2.

Andre Iguodala je pogodio pet koševa zaredom za izjednačenje na 83-83, a Jodie Meeks je zabio četiri slobodna bacanja zaredom dok Boston nije uspio pogoditi ništa u zadnjih 98 sekundi.

Iguodala i Evan Turner su svaki zabili po 16 koševa za Philadelphiu koja putuje u Boston na petu utakmicu koja se igra u ponedjeljak.

Paul Pierce je bio najučinkovitiji kod Celticsa sa 24 koša, dok je Kevin Garnett zabio samo devet.

MOSKVA

Šesta partija dvoboja za naslov svjetskog prvaka između izazivača Borisa Gelfanda i aktualnog prvaka Viswanathana Ananda u Moskvi završena je remijem nakon mirne igre, te je rezultat 3:3.

Slijedi dan odmora, a sedma partija igra se u nedjelju.

ŠIBENIK

U 4. kolu kolu finalnog turnira za Kup Hrvatskog šahovskog saveza u Šibeniku branitelj naslova zagrebačka Mladost postigla je i četvrtu uzastopnu pobjedu, te se izdvojila u vodstvu.

Mladostaši su pobijedili Dubrovnik s 3:1 zahvaljujući Hrvoju Steviću i Zdenku Kožulu. Zagreb je brzo remizirao s ETF Osijekom, a neodlučenim rezultatom (2:2) završen je susret Liburnije i Mravince Cemexa, ali tek nakon maratonske borbe. Rijeka je pobijedila splitska Brda s 3:1, a Đakovo je nadigralo Allianz s Ravne gore s 3.5:0.5

Poslije 4. kola Mladost vodi s 8 bodova, Zagreb ima 7, a Liburnija, Đakovo, Rijeka, ETF Osijek i Dubrovnik po šest.

ZADAR

Košarkaši Cibone prvi su finalisti prvenstva Hrvatske nakon što su i u drugom susretu polufinala slavili u gostima kod Zadra s 85:62 (35:32) i s 2:0 otišli u finale.

Cibona je nastavila s uvjerljivim igrama i u Zadru, gdje su s velikih 23 razlike porazili domaćina, a odluka je pala u trećoj četvrtini u koju su Zagrepčani dobili s 28:11. Kod Cibone su najučinkovitiji bili Rudež (15), Rozić (14), Wright (14) i Kus (12), a kod Zadrana Delaš (13) i Vrbanc (13).

Cibona, koja je od početka Lige za prvaka nanizala 16 pobjeda, bez ijednog poraza, u finalu čeka boljega iz dvoboja Cedevite i Splita, u kojem zagrebački klub vodi s 1:0, Druga utakmica igra se u Splitu u subotu.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙