FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 15. svibnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

RIM/ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u dvoboju 1. kola ATP turnira u Rimu od Španjolca Nicolasa Almagra u tri seta - 6:2, 3:6, 6:0.

Čilić u Rimu nije imao sreće sa ždrijebom jer je za prvoga protivnika dobio španjolskog specijalista za zemlju Almagra, 13. igrača svijeta. Međugorac se nakon gubitka prvoga seta u drugom vratio u igru za pobjedu, ali ga je to koštalo snage, pa je treći set izgubio s 6:0. Bio je to treći dvoboj ove dvojice tenisača i prva Španjolčeva pobjeda.

NEW YORK

Košarkaši Philadelphia 76ersa su noćas u gostima u uzbudljivoj završnici svladali Boston Celticse sa 82-81, te su u polufinalu Istočne konferencije NBA lige poravnali omjer u pobjedama na 1-1.

Ovo je prvi puta da je Philadelphia nakon 1982. godine dobila utakmicu doigravanja NBA lige protiv Bostona. Kod Sixersa najbolji su bili Jrue Holiday sa 18 i Andre Igoudala sa 13 koševa. Kod Bostona Kevin Garnett upisao je 15 poena i 12 skokova, a Ray Allen 17 koševa.

"Cijele sezone smo gubili utakmice koje su bile u egalu u završnim minutama, a sada smo napokon pronašli put do pobjede. Sada moji momci vjeruju u sebe i to je lijepo vidjeti", kazao je trener Philadelphije Doug Collins.

U prvoj utakmici polufinala Zapada Oklahoma City je "razbio" Los Angeles Lakerse sa 29 razlike, bilo je 119-90. Utakmica je bila odlučena vrlo rano, pa je već tako sredinom treće četvrtine Oklahoma imala 30 poena prednosti.

Kod Oklahoma Cityja Russell Westbrook je zabio 27, a Kevin Durant 25 koševa, dok je u redovima Lakersa najbolji bio Andrew Bynum sa 20 koševa i 14 skokova, a Kobe Bryant ubacio je 20 poena.

NEW YORK

New York Rangersi poveli su u finalu doigravanja Istočne konferencije 1-0 nakon što su sinoć u prvoj utakmici svladali New Jersey Devilse 3-0.

Igrajući u Madison Square Gardenu dva dana nakon što su pobijedili u sedmoj utakmici Washington Capitalse za ulazak u konferencijsko finale iscrpljeni Rangersi oslonili su se na svoje pričuve i stigli do pobjede od 3-0.

Nakon prve dvije trećine bez pogodaka branič Dan Girardi je nakon manje od minute u zadnjoj trećini zabio prvi gol, a onda je

Chris Kreider zabio drugi gol osam minuta prije kraja. Ruski centar Artem Anisimov je zaključio rezultat pogotkom u praznu mrežu za vodstvo Rangersa od 1-0 u seriji na četiri pobjede.

Devilsi su u konferencijsko finale ušli svježiji nakon što su svoje polufinalne suparnike Philadelphia Flyerse pobijedili u pet utakmica prije gotovo tjedan dana, ali ipak nisu uspjeli svladati vratara Rangersa Henrika Lundqvista.

Šveđanin, jedan od igrača koji kandidira za titulu najkorisnijeg igrača sezone, uspio je odbiti 21 udarac upućen prema svom golu.

Vratar New Jerseya Martin Brodeur imao je 25 obrana.

Druga utakmica se igra opet u Madison Square Gardenu u srijedu.

DEN HAAG

Nizozemski reprezentativac Mark van Bommel (35) kojem ističe ugovor s talijanskim prvoligašem Milanom te postaje slobodan igrač postigao je dogovor je s PSV Eindhovenom za jednu sezonu, objavio je u utorak nizozemski klub na svojim internetskim stranicama.

Van Bommel je već nosio dres PSV-a šest godina od 1999. do 2005., i u tom je razdoblju osvojio četiri naslova prvaka Nizozemske.

Nakon toga je prešao u Barcelonu a onda u minhenski Bayern gdje je proboravio četiri sezone da bi u Milan stigao 2011.

Van Bommel je osim toga najavio da će se, ako Nizozemska osvoji naslov prvaka na predstojećem europskom prvenstvu koje se od 8. lipnja do 1. srpnja igra u Ukrajini i Nizozemskoj, povući iz reprezentacije gdje nosi kapetansku vrpcu. Za nizozemsku reprezentaciju Van Bommel je odigrao 77 utakmica.

"Definitivno više neću igrati za reprezenatciju ako osvojimo naslov prvaka. Ako ne uspijemo otvorene su sve opcije. Mogu nastaviti igrati još dvije, tri godine, kazao je Van Bommel.

Van Bommel je kapetan nizozemske reprezentacije nakon što se povukao Giovanni van Bronckhorst nakon svjetskog prvenstva 2010.

PSV je završio ovu sezonu na trećem mjestu iza Ajaxa i Feyenoorda i iduće sezone će igrati Europsku ligu pod vodstvom sadašnjeg ruskog izbornika Dicka Advocaata.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙