FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 12. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Rezultati posljednjeg, 30. kola Prve hrvatske nogometne lige:

Karlovac - Rijeka 1-2

Cibalia - Zagreb 0-2

Slaven Belupo - Istra 1961 2-2

Osijek - Zadar 5-0

Lučko - Šibenik 0-0

Hajduk - Lokomotiva 0-1

Dinamo - Split 0-0

ZAGREB - Dinamo je ponovno osvojio dvostruku krunu, prvenstvo i kup. Dinamo će u kvalifikacije za Ligu prvaka, a Hajduk, Slaven Belupo i Osijek, kao finalist kupa, idu u kvalifikacije Europske lige. Budući da će od sljedeće sezone Prva liga imati 12 klubova, iz Prve HNL trebalo je ispasti pet klubova, ali na kraju će ispasti samo četiri kluba, Lučko, Šibenik, Karlovac te već ranije izbačeni Varaždin.

ZAGREB/ADEJEU - Na Europskom prvenstvu u karateu, koje se održava u gradu Adejeu na Tenerifima, danas je 27-godišnja Opatijka Jelena Kovačević osvojila naslov europske prvakinje u kategoriji do 55 kg. U četvrtom uzastopnom finalu na EP Jelena je drugi put u karijeri osvojila zlatnu medalju, jer se zlatnom kolajnom najbolje na Starom kontinentu okitila i prije tri godine u Zagrebu. U finalu Kovačević je izvrsno krenula i stekla početnu prednost u ranoj fazi borbe u kojoj je povela sa 2:0. Do kraja susreta njezina protivnica Njemica Jana Bitsch uspjela je samo smanjiti rezultat na konačnih 2:1. Prije Jelene Kovačević danas je brončanu medalju u kategoriji do 61 kg osvojila mlada Riječanka Ivana Bebek.

ORADEA - Vaterpolisti Pro Recca osvojili su naslov najbolje vaterpolske momčadi Europe nakon što su večeras u finalnoj utakmici Lige prvaka pobijedili riječko Primorje EB sa 11:8 (4:1, 2:3, 3:3, 2:1). U 49. sezoni nadmetanja najboljih vaterpolskih klubova Europe naslov najbolje momčadi Starog kontinenta zasluženo su osvojili vaterpolisti Pro Recca iz Genove, koji su jučer u polufinalu pobijedili mađarski Vasas sa 12:5, a večeras u finalu i riječko Primojje EB sa 11:8. Time su se vaterpolisti Pro Recca, po broju naslova prvaka, izjednačili sa zagrebačkom Mladosti i beogradskim Partizanom koji u svojim vitrinama također imaju po sedam trofeja najbolje vaterpolske momčadi Europe. Igrači trenera Zorana Roje hrabro su im se pokušali suprostaviti, ali Pro Recco je na svakoj poziciji imao kvalitetnija igračka rješenja i odmorenije igrače. Unatoč porazu ovo je izuzetan uspjeh Primorja EB, koje je još samo 2004. na Final Fouru u Budimpešti osvojilo treće mjesto, pa je drugo mjesto u Europi i najveći klupski uspjeh, jer se protiv "reprezentacije svijeta" u Pro Reccu, objektivno i nije moglo više.

PRIMORJE EB: Car, Buljubašić 1, Paškvalin, Krapić, Denes Varga 2, Franković, Muslim, Jelača, Daniel Varga 1 (1), Barač, Šetka 2, Garcia 2 (1), Radić.

PRO RECCO: Tempesti, Burić, Madaras 2, Sukno, Kasas 1, Felugo 1, Filipović 1, Perrone, Pjetlović, Zloković 2, Ivović 3, Molina, Prleinović 1.

PETERCI: Primorje 2 (2), Pro Recco 0.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Primorje 3 (1), Pro Recco 10 (7).

ORADEA - Vaterpolisti zagrebačke Mladosti osvojili su treće mjesto na ovogodišnjem Final Fouru Lige prvaka nakon što su danas u rumunjskoj Oradei sa 11:7 (1:1, 5:3, 2:1, 3:2) pobijedili mađarski Vasas. Strijelci za Mladost bili su: Vukičević, Mallarach, Udovičić i Živković po 2, te Radu, Hinić, i Gagulić. Tako su igrači Mladosti nakon domaćeg Kupa osvojili i brončanu medalju u najelitnijem klupskom natjecanju kojeg su do sada osvojili sedam puta.

ZAGREB - Komisija za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza objavila je da je 10. svibnja okončan postupak licenciranja za predstojeću nogometnu sezonu (2012/2013.), a sve donešene odluke poslane su na adrese klubova. Konačni rezultati postupka licenciranja hrvatskoj će javnosti biti predočeni u utorak, 15. svibnja, i to na konferenciji za medije, objavljeno je na internetskoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza. Inače, u prvostupanjskom postupku licence za Prvu ligu i Uefa natjecanja za sezonu 2012/2013. dobila su samo tri kluba, Dinamo, Lokomotiva i Zagreb. Neispunjavanje financijskih kriterija bio je glavni razlog za neizdavanje licenci u prvom stupnju. Za dobivanje licence za Prvu ligu i Uefa natjecanja klubovi, osim financijskih kriterija, moraju ispuniti sportske, infrastrukturne, pravne, te kriterije koji se odnose na administraciju i stručno osoblje.

SEUL - Australski tenisač Samuel Groth, koji je 340. na ATP listi, vlasnik je novog svjetskog rekorda u brzini servisa nakon što je na "challengeru" u južnokorejskom Busanu uspio pogoditi servis koji je išao brzinom od 263 km/h. Dosad je rekord u brzini servisa držao hrvatski tenisač Ivo Karlović, koji je u ožujku 2011. u Davis Cupu protiv Njemačke ubacio servis koji je išao brzinom od 251 km/h.

MADRID - U finalu jakog WTA turnira u Madridu igrat će najbolja tenisačica svijeta Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Amerikanka Serena Williams. Azarenka je u polufinalu svladala Poljakinju Agnieszku Radwansku sa 6-2, 6-4, a Serena Williams je pobijedila Čehinju Lucie Hradecku sa 7-6 (5), 6-0. Azarenka i Serena Williams su do sada odigrale sedam međusobnih susreta, a američka tenisačica vodi sa 6-1 u pobjedama.

polufinale -

Viktoria Azarenka (BLR/1) - Agnieszka Radwanska (POLJ/4) 6-2, 6-4

Serena Williams (SAD/9) - Lucie Hradecka (Češ) 7-6 (5), 6-0

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙