FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 26. svibnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ŠIBENIK - Tridesetdevetogodišnji Šibenčanin sinoć je kod Primoštena s BMW-om sletio u more s oko 32 metra visine, no samo je lakše ozlijeđen i uspio je sam izaći iz vozila, izvijestila je jutros policija. Nesreća se dogodila oko 21,13 sati na cesti D-8 kod mjesta Bilo kada je vozač BMW-a šibenskih registracijskih oznaka zbog neprilagođene brzine u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad vozilom i sletio izvan ceste - oko 32 metra ispod razine kolnika - na kamenitu podlogu. Tu je pri prevrtanju vozilo palo u more, na dubinu oko dva do tri metra. Vozač je sam izišao iz vozila. Zadržan je u šibenskoj bolnici, a protiv njega slijedi obvezni prekršajni nalog.

ZAGREB - Mjuzikl "Cabaret", koji je igrao na svim najvažnijim svjetskim pozornicama, a proslavio ga je i Oscarima nagrađeni istoimeni film, večeras će biti premijerno izveden na pozornici kazališta Komedija u režiji Dore Ruždjak Podolski. "Cabaret" je nastao prema motivima drame Johna van Drutena "I am a camera" iz 1951., koja je pak nastala adaptacijom romana Christophera Isherwooda "Goodbye to Berlin". Kroz priču o, na neuspjeh osuđenoj, ljubavnoj vezi Sally Bowles i mladog američkog pisca Cliffa Bradshawa oživljava se atmosfera tog doba, a u središtu je Kit Kat klub i njegov majstor ceremonije čiji ironični komentari i dekadentno kabaretsko ozračje funkcioniraju kao metafora predratne Njemačke. U ulozi majstora ceremonije pojavit će se Dražen Čuček, a Sally Bowles i Clifforda Bradshawa glume Renata Sabljak i Ronald Žlabur.

ZAGREB - Svjetski dan kornjača obilježit će se sutra u zagrebačkom Zoološkom vrtu gdje će posjetitelji kroz edukativni program moći doznati zanimljivosti vezane uz šest vrsta kornjača koje žive u Hrvatskoj, a zakonom su zaštićene. Kornjače su se pojavile prije 200 milijuna godina i u svijetu ih danas obitava oko 260 vrsta, a Svjetski dan kornjača obilježava se 23. svibnja, kako bi se upozorilo na njihovu ugroženost i potrebu zaštite. U Hrvatskoj obitavaju tri kopnene vrste - čančara, barska kornjača i riječna kornjača te tri vrste morskih kornjača, od kojih je jedna - glavata želva, stalni stanovnik Jadrana, a dvije vrste - zelena želva i sedmopruga usminjača samo povremeno zalaze u Jadran i smatra ih se prolaznim vrstama.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙