FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: tdel
ZAGREB, 29. travnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) nije nezakonito postupala pri ocjeni koncentracije Ina/Mol, priopćila je danas ta Agencija na svojim internetskim stranicama. AZTN u priopćenju navodi da "premda je već u nekoliko navrata detaljno izvijestila javnost o postupku koji je vodila pri ocjeni koncentracije Mol/Ina" zbog "netočnosti koje je u svom iskazu pred sudom u postupku protiv bivšeg premijera Ive Sanadera iznijela radnica Agencije, još jednom naglašava da je taj postupak vođen sukladno Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja, od strane stručnog tima sastavljenog od pravnika i ekonomista". Sve je odluke u vezi s postupkom Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja donijelo jednoglasno, dodaje AZTN. Ističe kako "nikakvih nezakonitosti, ni pokušaja poduzimanja nezakonitih radnji nije bilo, ni za vrijeme provedbe postupka, a niti nakon donošenja odluke o uvjetno odobrenoj koncentraciji, 9. lipnja 2009.". AZTN navodi kako se to "odnosi i na pisanu obavijest koju je Vijeće nakon kolegija, održanog 21. travnja 2009., odlučilo dostaviti tadašnjem premijeru, kao i potpredsjedniku Vlade i ministru gospodarstva na znanje". Osvrčući se na svjedočenje zaposlenice Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Vesne Špoljarić, koja je u petak, 27. travnja, na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu rekla kako su je u Agenciji tražili da antidatira dopis kojim je Sanader navodno upozoren da MOL promjenom međudioničkog ugovora stječe prevladavajući utjecaj na tržištu - AZTN u današnjem priopećnju navodi kako je riječ "o zlonamjernoj interpretaciji komunikacije u pisarnici".

DUBROVNIK - Ovoga vikenda iz Dubrovnika je otišao omanski sultan, a brodovima na kružnim putovanjima u Dubrovnik je došlo 13.500 posjetitelja. U subotu je uplovilo šest kruzera s više od devet tisuća putnika, a danas dva s više od četiri tisuće putnika, doznaje se u Lučkoj upravi Dubrovnik. Ovo je nastavak prošlogodišnje uspješne sezone brodova na kružnim putovanjima koji su lani u Dubrovnik doveli više od milijun putnika. Nakon sedam dana boravka Dubrovnik je danas napustio 71-godišnji omanski sultan Qaboos bin Said Al Said. On je u Dubrovnik doputovao 21. travnja i boravio je na 156 metara dugoj jahti "Al Said" koja je zajedno jahtom "Fulk al Salamah" usidrena u dubrovačkoj luci Gruž od 31. ožujka. Omanski sultan posljednjeg dana boravka priredio je prijem za 30-tak uzvanika među kojima su bili i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

OSIJEK - Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku večeras je završen trodnevni 9. Sajam lova i ribolova „Salori 2012.“, na kojem je sudjelovalo 150 izlagača lovne, ribolovne i turističke opreme. Također, osim velikog broja izlagača te predstavnika lovačkih i ribolovnih zajednica iz cijele Hrvatske i turističkih zajednica, u sva tri sajamska dana "Salori 2012." imao je i izuzetno velik broj posjetitelja, rekao je Hrvoje Kralj, direktor Osječkog sajma d.o.o. koji je organizator 9. Sajma lova i ribolova. Podsjetio je kako je „riječ o najznačnijem sajmu lova i ribolova u Hrvatskoj što ne iznenađuje jer je upravo Osječko-baranjska županija najbogatija s divljači, ribama, vodama i šumama“. Upravo su to i razvojne mogućnosti ove županije, gdje razvoj kontinentalnog turizma ima veliko značenje, kazao je. U Hrvatskoj ima 50.000 organiziranih lovaca i 50.000 organiziranih športskih ribiča.

(Hina) xtdel ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙