FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 25. svibnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

SPLIT - Prosvjedom koji je organizirala Građanska inicijativa za zaštitu okoliša Kaštelanskog zaljeva, a pridružila im se Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Udruga "Zeleni Dalmacije", Udruga Barbarinac, Društvo za Marjan, te Inicijativa za Marjan, pred Cemexovom tvornicom Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu dvjestotinjak je građana predvečer izrazilo svoje protivljenje spaljivanju smeća u cementarama. Prosvjednici su bubnjevima pred tvornicom stvarali jaku buku, a nosili su transparente na kojima je pisalo "Cemex eko bomba", "Ne uvozu škovaca", "Ne trujte našu zemlju", "Ne za smećex", "Ne spalionici", "Stop spalionici ljudi", te "Ne trovanju pitke vode". "Okupili smo se ovdje jer smo protiv novog nacrta prijedloga Zakona o otpadu kojem se dozvoljava uvoz smeća u našu zemlju, te njegova upotreba u energetske svrhe. U istom zakonu je izbačeno mišljenje lokalne zajednice koja je protiv spaljivanja smeća u sve tri cementare na području Kaštela. Od te tri jedna se nalazi na izvoru rijeke Jadro i direktno je ugrožen opstanak stanovništva. Mi se sada borimo protiv državnog aparata", kazala je organizatorica Anita Matijaš iz Građanske inicijative za zaštitu okoliša kaštelanskog zaljeva.

ZAGREB - Maskirani muškarac opljačkao je sinoć poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića nekoliko minuta prije zatvaranja i otuđio novac, izvijestila je večeras zagrebačka policija. Uz prijetnju pištoljem maskirani muškarac je u 18 sati i 53 minute iz Privredne banke otuđio za sada nepoznati novčani iznos. Policijski očevid je u tijeku.

ZAGREB - U povodu 20. godišnjice primanja Republike Hrvatske u članstvo Ujedinjenih naroda, u Galeriji Ministarstva obrane „Zvonimir“ jučer je otvorena je izložba pod nazivom „RH-20 godina u UN-u-Od primateljice do davateljice snaga potpore miru“. Izložba je koncipirana u tri tematska dijela i obuhvaća fotografije iz razdoblja primanja Republike Hrvatske aklamacijom u članstvo Ujedinjenih naroda, 22. svibnja 2012. na sjednici Glavne skupštine UN, zatim angažman UN-a u Hrvatskoj u vrijeme Domovinskog rata, te angažman hrvatskih oružanih snaga u misijama UN-a. Sve tri cjeline prikazane su kroz fotografsku građu, dok je angažman UN snaga u RH, kao i dosadašnji angažman pripadnika OSRH u UN misijama, osim kroz fotografsku građu, prikazan i kroz različite predmete vezane uz spomenute cjeline, te kroz video materijale.

ZAGREB - Hrvatska predstavnica na Europsongu 2012. Nina Badrić nastupila je sinoć u glavnome gradu Azerbajdžana Bakuu s pjesmom "Nebo" u drugome polufinalu Eurosonga, ali se nije uspjela plasirati u finale toga natjecanja što će se održati u subotu. U drugome polufinalu nastupili su predstavnici 18 zemalja, a Nina Badrić nastupila je deseta i izvela je na hrvatskome jeziku naslovnu pjesmu svoga posljednjega albuma "Nebo". Večerašnje natjecanje otvorio je predstavnik Srbije Željko Joksimović.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙