FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 22. svibnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

SPLIT

Najbolja hrvatska športašica Blanka Vlašić najavila je u utorak na konferenciji za novinare mogućnost da zbog poteškoća s ranom na nedavno operiranoj lijevoj skočnoj nozi otkaže nastup na olimpijskim igrama u Londonu, a konačnu odluku o otkazivanju donijet će naknadno.

"Ono što dolazi u pitanje jeste ova sezona i nastup na Olimpijskim igrama. Na žalost moram biti realna, jer najlakše je zabiti glavu u pijesak, a to ne želim", rekla je Blanka.

Naglasila je kako bi u ovom trenutku za nju Olimpijske igre bile bonus.

"Dobro poznajem svoje tijelo, kad dođe vrijeme za polazak na Igre znat ću jesam li spremna", istaknula je Blanka.

Na novinarski upit kada je odredila krajnji rok za odluku o svom sudjelovanju na OI u Londonu kazala kako je to "dan prije polaska na put".

LUZERNE

Hrvatski veslač Mario Vekić je na predolimpijskom turniru u Lucernu u Švicarskoj osvojio prvo mjesto i plasirao se u A finale koje je na rasporedu sutra i koje bi mu, ako bude među prva četiri, moglo donijeti vizu za olimpijske igre u Londonu.

Vekić je nakon strpljivoga početka sačuvao dovoljno snage za odlučujući drugi kilometar u kojem je odličnim, taktički zrelim veslanjem zauzeo 1. mjesto i plasirao se u A finale.

Danas u 17,00 sati na ovoj posljednjoj kvalifikacijskoj regati za odlazak na OI na startu ženskih dvojaca bez kormilarke biti će i naše najbolje veslačice Maja Anić i Sonja Kešerac, a kod njih samo dva mjesta vode na olimpijske igre. Ako uspiju bilo bi to prvi put da Hrvatska ima veslačice na olimpijskim igrama.

U 17,30 sati najtežu bitku od sve tri naše ekipe imat će četverac bez kormilara koji će se boriti drugo mjesto. To je novoformirana posada koju od ove godine čine braća Branko i Marin Begović (Jadran Zadar) i naš najbolji dvojac u kojem veslaju Riječani Marin Bogdan i Karlo Udovičić (Mladost).

Naš najtrofejniji dvojac braća Nikša i Siniša Skelin (srebro OI Atena) jučer nije uspio u odlasku na svoje četvrte zajedničke Olimpijske igre. U Sydneju su u osmercu bili brončani, a u Pekingu nisu uspjeli ući u A finale.

DEBRECEN

Hrvatski plivači Saša Imprić i Nikša Roki nisu se plasirali u polufinale na 200m mješovito nakon što su danas drugog danaa Europskog prvenstva u plivanju koje se održava u Debrecenu u kvalifikacijama zauzeli 34. i 25. mjesto.

Nikša Roki bio je u kvalifikacijama 25. s vremenom 2:04.03 i zaostatkom od 4.88 sekunde za najbržim Mađarom Laszlom Csehom. Imprić je zauzeo 34. mjesto s vremenom 2:07.44.

Drugo mjesto u kvalifikacijama pripalo je također Mađaru Davidu Verrasztu (2:00.35), a treće Šveđanionu Simonu Sjoedinu (2:00.38).

Europsko prvenstvo u Debrecenu je iznimno važno za hrvatsko plivanje zbog normi za Olimpijske igre, koje zasad nije izborio nitko od hrvatskih predstavnika.

LONDON

Napadač Obale Bjelokosti Didier Drogba odlučio je napustiti Chelsea ovo ljeto, ali nije otkrio gdje namjerava nastaviti karijeru, piše "France Football".

Drogba, koji je u pobjedi u finalu Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna odigrao ključnu ulogu zabivši izjednačujući pogodak u 88. minuti a onda i pobjednički iz kaznenog udarca, svojim suigračima iz Chelsea je prvima kazao da neće biti zajendo iduće sezone.

"Mi nećemo biti zajedno iduće sezone. Kako sam odlučio otići, to sam im htio reći u lice", kazao je 34-godišnji reprezentativac Obale Bjelokosti kojem ugovor s Chelsea ističe ovo ljeto.

"Spreman sam za veliki iskorak u nepoznato", rekao je Drogba ne otkrivajući gdje namjerava nastaviti karijeru.

Drogba (34) je došao u Chelsea iz Olympique Marseille 2004. i s londonskim klubom je osvojio tri naslova prvaka Premier League kao i četiri FA Kupa.

U posljednje se vrijeme nagađalo da bi Drogba mogao otići u kineski Shanghai Shenhua, koji bi ga plaćao 310.000 eura tjedno, ali sada to više nije sigurno s obzirom da je njegov bivši suigrač iz Chelsea Nicolas Anelka najavio da bi mogao otići iz kineskog kluba.

Drogbina odluka mogla bi stvoriti mjesto u prvoj momčadi za španjolskog napadača Fernanda Torresa, koji je odmah nakon pobjede u Ligi prvaka izrazio frustraciju svojim položajem u momčadi.

Španjolac je izjavio da je to što je bio na klupi u tako važnoj utakmici bilo "vjerojatno najevće razočarenje u njegovom životu" te je pozvao upravu kluba da mu jasno kaže kakvu ulogu će imati u budućnosti momčadi.

LOS ANGELES

Oklahoma City se plasirala u drugi put zaredom u finale Zapadne konferencije sinoć nakon što je uvjerljivo svladala Los Angeles Lakerse 106-90 i pobijedila u seriji na četiri pobjede rezultatom 4-1.

Kevin Durant i Russell Westbrook su zajednički zabili 53 koša, dok je za domaću momčad Kobe Bryant zabio sam 42. Oklahoma Cityju će u finalu Zapadne konferencije igrati protiv prvoplasiranih San Antonio Spursa.

Oklahoma City je gubio 70-66 u trećoj četvrtini, ali je taj dio utakmice ipak završio serijom 17-7, a onda je opet na početku zadnje četvrtine zabio prvih deset koševa.

Pau Gasol je za Los Angeles zabio 14 koševa uz and 16 skokova, ali to nije bilo dovoljno za gostujuće Lakerse.

Mlađi i gladniji Thunder nadigrao je Los Angeles u borbi pod koševima.

U Istočnoj konferenciji Brandon Bass je zabio 27 koševa za pobjedu Boston Celticsa od 101-85 nad Philadelphiom i vodstvo od 3-2 u seriji na četiri pobjede čime su došli na korak od finala Istoka.

Bass je šuterski raspoložen postao u trećoj četvrtini kada je zabio 18 koševa. Kevin Garnett je dodao 20, dok je Rajon Rondo ubacio 13 uz 14 asistencija.

Kod Philadelphije je Elton Brand bio najučinkovitiji sa 19 koševa. Šesta utakmica se igra u srijedu u Philadelphiji.

NEW YORK

New Jersey Devils pobijedili su sinoć New York Rangers 4-1 i izjednačili se u seriji na četiri pobjede na 2-2 u utakmicu koju su obilježili tučnjava šakama, vrijeđanje igrača i trenera i brojne i dugotrajne kazne.

Trojica igrača Mike Rupp i Stu Bickel iz prvoplasiranih Rangersa i New Jerseyev Ryan Carter su svaki dobili po 10 minuta kazne nakon tučnjave u zadnjoj trećini koja je počela kada je Rupp srušio vratara Devilsa Martina Brodeura na leđa udarcem u prsa.

Rangersov igrač Ryan McDonagh i član Devilsa Adam Henrique dobili su po pet minuta kazne kada su bacili rukavice na led i počeli se tući šakama.

Kapetan New Yorka Ryan Callahan i krilo New Jerseya Rus Ilja Kovalčuk nastavili su se vrijeđati iz kaznenih bokseva kada su bili kažnjeni.

Ukupno je na utakmici svirano 18 kazni, 12 za igrače Rangersa i šest za New Jersey, a sukobili su se i treneri Devilsov Peter DeBoer i Rangersov John Tortorella koji su počeli vikati jedan na drugog na početku zadnje trećine.

Za razliku od utakmice igrane u subotu kada New Jersey nije uspio zabiti gola unatoč svojih 36 udaraca prema vratima New Yorka, sinoć je bio puno uspješniji.

Igrači Devilsa su konačno našli način da svladaju vratara New Yorka Henrika Lundqvista. Najprije je to uspjelo Brianu Salvadoru u prvoj trećini, a onda i Travisu Zajacu manje od četiri minute kasnije.

Kapetan New Jerseya Zach Parise je dodao još dva pogotka u zadnjoj trećini, prvi u power playu, a drugi je pao kada je Lundqvist bio van igre nakon što je za Rangerse utješni gol zabio Ruslan Fedotenko pet minuta prije kraja utakmice.

Između ove dvije momčadi nikada nije bilo velike ljubavi, ali s obzirom da je sada u pitanju mjesto u borbi za Stanley kup animozitet raste sve više iz utakmice u utakmicu i čini se da nitko u tome neće popustiti ni u srijedu kada se u Madison Square Gardenu igra peta utakmica.

DUESSELDORF

U prvom kolu "plave skupine" Svjetskog kupa u Duesseldorfu teniska reprezentacija Srbije pobijedila je Hrvatsku sa 2-1.

Vodeći poen Srbiji donio je u nedjelju Victor Troicki svladavši Ivana Dodiga sa 6-3, 7-6 (3), a pobjednički bod zasluga je Janka Tipsarevića koji je danas bio bolji od Lovre Zovka sa 6-0, 6-0.

Utješni bod Hrvatska je osvojila u igri parova, Ivan Dodig i Lovro Zovko su pobijedili Troickog i Zimonjića sa 7-6 (5), 7-6 (4).

U drugom kolu "plave skupine" Hrvatska igra protiv Njemačke, a Srbija protiv Rusije.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙