FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 18. svibnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

BERLIN - Bivši trener splitskog Hajduka Bugarin Krasimir Balakov nije se dugo zadržao na klupi Kaiserslauterna. Nakon što nije uspio spasiti momčad od ispadanja u drugu njemačku ligu dobio je otkaz. Balakov se na klupi Kaiserslauterna zadržao nešto manje od dva mjeseca. Momčad je vodio na osam utakmica od kojih je sedam izgubio. Vijest o prekidu suradnje sada već novog drugoligaša i bugarskog stručnjaka potvrdio je predsjednik kluba Stefan Kuntz. Kaiserslautern je bio šesti klub u trenerskoj karijeri 46-godišnjeg stručnjaka. Vodio je i Hajduk, Černomorec, St Gallen, Grasshopper i VFC Plauen, a niti u jednom nije imao zapaženijih rezultata.

ZAGREB - Španjolska nogometna reprezentacija ima najskuplju momčad od 16 sudionika europskog prvenstva koje će se od 8. lipnja do 1. srpnja održati u Poljskoj i Ukrajini. "Furija" trenutačno vrijedi 641 milijun eura. Na drugom mjestu je Njemačka sa 375 milijuna eura vrijednom reprezentacijom, treći je Portugal (331), četvrta Engleska (326), a peta Italija (314). Hrvatska reprezentacija se nalazi na 11. mjestu sa 146.9 milijuna eura vrijednom ekipom, dok je na posljednjem, 16. mjestu Grčka koja vrijedi 63.9 milijuna eura. Među igračima koji će sudjelovati na EURO-u najveću vrijednost ima Portugalac Cristiano Ronaldo koji je procijenjen na 90 milijuna eura. Idućih pet mjesta zauzimaju igrači svjetskog i europskog prvaka Španjolske - Andreas Iniesta (65), Cesc Fabregas (54), Xavi (45), David Silva (45) i Fernando Torres (42). Među deset najskupljih su i Nizozemac Wesley Sneijder (40), Španjolac Gerard Pique (38), Francuz Frank Ribery (38) i Šveđanin Zlatan Ibrahimović (35). Najskuplji hrvatski igrač je Luka Modrić koji je vrijedi 33 milijuna eura i zauzima 17. mjesto.

NEW YORK - U trećem susretu polufinala doigravanja Istočne konferencije NBA lige Indiana Pacersi su u dvorani Bankers Life Fieldhouse u Indianapolisu pobijedili Miami Heat 94:75 i u seriji na četiri pobjede poveli 2:1. Iduća utakmica je 20. svibnja ponovo u Indianapolisu. Nakon pobjede na Floridi, Pacersi su i pred svojim navijačima pokazali kako neće biti tako lagan suparnik kao što se predviđalo uoči polufinalne serije. Sjajnom obranom slomili su Heat primivši svega 75 koševa. Domaćin je prelomio utakmicu u trećoj četvrtini koju je dobio 26:12, uz očajan šut igrača Heata 4/17. U drugom ogledu večeri San Antonio Spursi su bez suviše stresa izborili pobjedu protiv Los Angeles Clippersa 105:88 i u seriji na četiri pobjede poveli 2:0. Domaćin je već u prvoj dionici stigao do 15 koševa viška, a potom prednost rutinski sačuvao. Tony Parker je proslavio svoj 30. rođendan sa 22 koša, pet asistencija i pet skokova, Tim Duncan je dodao 18 koševa i pet skokova, Boris Diaw 16, a Daniel Green 13 koševa. Goste su predvodili Blake Griffin sa 20, Randy Foye sa 11, te Cris Paul sa 10 koševa. Iduće dvije utakmice, 19. i 20. svibnja igraju se u Los Angelesu.

LOS ANGELES - Nakon što su Los Angeles Kingsi poveli protiv Phoenih Coyotesa 3:0 u finalu doigravanja Zapadne konferencije NHL lige, 'kojoti' su se našli u gotovo bezizlaznoj situaciji. Samo tri kluba u povijesti NHL u 167 navrata uspjela su u doigravanju slaviti nakon što su izgubila prve tri utakmice u seriji na četiri pobjede. Postotak uspješnosti je skromnih 1.7 posto. Posljednjima je to uspjelo Philadelphia Flyersima prije dvije godine protiv Boston Bruinsa u polufinalu Istočne konferencije. Rezultat 0:3 u pobjedama preokrenuli su i Toronto Maple Leafs protiv Detroit Red Wings u finalu Stanley kupa 1942. godine, te New York Islandersi protiv Pittsburg Penguinsa u četvrtfinalu Istočne konferencije 1975. godine.

LOS ANGELES - U trećem susretu finala doigravanja Zapadne konferencije NHL lige Los Angeles Kingsi su u Staples Centru pred 18.367 gledatelja pobijedili Phoenix Coyotese 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) i u seriji na četiri pobjede poveli 3:0. Prvu meč loptu Kingi će imati 20. svibnja ponovo u svojoj dvorani, a ukoliko ostvare pobjedu bit će to njihov prvi plasman u veliko finale NHL lige nakon 19 godina. Gosti su poveli golom Daymonda Langkowa u 22. minuti, no dvije minute kasnije izjednačio je Slovenac Anže Kopitar. Pobjednički gol postigao je Dwight King u drugoj minuti posljednje trećine. Bila je to osma uzastopna pobjeda LA-a u doigravanju, a na putu do konferencijskog finala pobijedili su dvije vodeće momčadi Zapada Vancouver Canuckse i St. Louis Bluese.

STOCKHOLM - Nakon Slovačke, Rusije i Finske plasman u polufinale Elitne skupine Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu izborila je i reprezentacija Češke koja je u Stockholmu u dramatičnoj završnici pobijedila Švedsku 4:3 (2:1, 1:1, 1:1). Česi su pogodak odluke postigli 30 sekundi prije kraja utakmice, a strijelac je bio Milan Michalek. Golove za češku vrstu zabili su i Petr Nedved (12), Jiri Novotny (17) i Martin Erat (31), dok su strijelci za domaćine bili Loui Eriksson (8), Henrik Zetterberg (40) i Jonathan Ericsson (41).

Dramu su vidjeli i gledatelji u Helsinkiju gdje je Finska bila bolja od SAD 3:2, a pobjednika je odlučio gol Jessea Joensuua osam sekundi prije kraja susreta. Bio je to njegov drugi gol na utakmici, a među finske strijelce upisao se i Miko Koivu (53:02). Golove za SAD zabili su Kyle Palmieri (33:48) i Bobby Ryan (41:39). Reprezentacija Rusije očekivano se plasirala u polufinale pobijedivši u Stockholmu Norvešku 5:2 (2:1, 0:1, 3:0). Norveška se odlično držala prve dvije trećine, no u posljednjoj dionici je 'Zbornaja' ubacila u brzinu više i prelomila utakmicu. Strijelci za Rusiju bili su Ovečkin (8), Popov (15), Jemelin (41), Žerdev (51) i Nikulin (55), a za Norvešku Skroder (12) i Thoresen (21). U prvom susretu četvrtfinala Slovačka je u Helsinkiju pobijedila Kanadu 4:3 (2:1, 0:2, 2:0). Golove za Slovačku zabili su Kopecky (6), Šatan (10), Bartovič (54) i Handzuš (58), a za Kanadu Kane (17), Skinner (27) i Burrows (38). Rusija će u polufinalu igrati protiv Finske, dok će Slovaci odmjeriti snage protiv susjeda Čeha.

BARCELONA - Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić sutra napada broncu na Svjetskom prvenstvu klase Finn u britanskom Falmouthu. Uoči plova za odličja nalazi se na četvrtom mjestu. Tri plova prije kraja SP-a klase 470 Šime Fantela i Igor Marenić su peti, a Enia Ninčević i Romana Župan i dalje unutar tijesne olimpijske norme. Tina Mihelić je 18. na SP Laser Radiala nakon šest jedrenja. Korak po korak gradio je Ivan Kljaković Gašpić svoju poziciju na Svjetskom prvenstvu klase Finn u britanskom Falmouthu. I eksplodirao danas, u nemogućim uvjetima za jedrenje, kad je cijela flota od skoro 100 kormilara pucala po šavovima. Tri plova na 25 do 30 čvorova vjetra, s ogromnim valom i niskim temperaturama zraka, zaista su stavili jedriličare na kušnju. Bilo je odustajanja, pucanja opreme, morske bolesti. Britanac Ben Ainslie, koji je već osigurao zlato, na društvenim je mrežama objavio: "Nisam siguran da ću moći u subotu pretrčati tih 200-tinjak metara s olimpijskom bakljom". Srebro sigurno ide još jednom Britancu, Edu Wrightu, dok će se za broncu ogledati Danac Jonas Hoegh Christensen, Ivan i Finac Tapio Nirkko. Kad su vremenski uvjeti na moru totalno podivljali Ivan Kljaković Gašpić je danas u drugom i trećem plovu dana bio treći i drugi.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙