FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 17. svibnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati

ZAGREB - Ponajbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić u razgovoru za svibanjski broj magazina 'World Soccer' naglasio je kako strahuje za atmosferu u reprezentaciji zbog najave odlaska izbornika Slavena Bilića nakon europskog prvenstva. "Tužan sam što Bilić odlazi s mjesta izbornika. Mislim da ta vijest nije dobra za atmosferu u reprezentaciji uoči europskog prvenstva. Međutim, bez obzira na sve siguran sam da ćemo u Poljskoj i Ukrajini dati sve od sebe," kazao je Modrić, te dodao: "Bilićev doprinos našim uspjesima je golem.". Luka smatra kako hrvatska reprezentacija ima jednu od najtežih skupina na EP-u i kako će ključ biti prva utakmica protiv Irske. "Najteže iskušenje očekuje na početku protiv Irske koja je vrlo neugodan suparnik. To je ključna utakmica i imperativ je dobiti taj susret. Ako pobijedimo Irsku možemo tražiti svoje mjesto u četvrtfinalu." Za Modrića je favorit prvenstva Španjolska, a odmah do nje Njemačka i Nizozemska. "Očekujem otvoreno i neizvjesno natjecanje s puno dobrog nogometa," dodao je hrvatski 'fantasista'. Veznjak Tottenhama smatra kako je već i sam plasman na EURO veliki uspjeh, premda je svjestan kako se u Hrvatskoj misli da reprezentacija mora nastupiti na svakom velikom natjecanju. "Naša je liga slaba i pravo je čudo što smo već godinama oko desetog mjesta na ljestvici Fife."

ZAGREB - Na prvoj novinarskoj konferenciji hrvatske nogometne reprezentacije na startu priprema za Europsko prvenstvo pred novinarima u Čatežu pojavili su stoperi Domagoj Vida i Gordon Schildenfeld poručivši kako obrana nije najslabiji dio 'vatrenih'. "Ne bih se složio da je obrana najslabiji dio reprezentacije. U zadnjoj liniji se odlično razumijemo i slažemo," poručio je Vida, dok je Schildenfeld dodao: "Svatko tko je ovdje zaslužuje poziv. Vjerujem kako neće biti nikakvih problema s obranom." Vida je mjesto na širem popisu reprezentativaca zaslužio odličnim igrama u Dinamu, dok je Schifo predvodio obranu Eintrachta na putu iz druge u prvu njemačku ligu. "Svi kažu kako je njemačka druga liga teža od prve lige, a sasvim sigurno je jača od mnogih prvoligaških natjecanja Europe," poručio je Schildenfeld. Obojica se slažu kako su glavni favoriti skupine aktualni svjetski i europski prvaci Španjolci, no vjeruju kako hrvatska vrsta može igrati ravnopravno protiv 'Furije'. "Poštujemo i cijenio Španjolce, ali ih se ne bojimo. Španjolska je sasvim sigurno najjača i jedan je od glavnih konkurenata za naslov, ali i mi imamo kvalitetu," kazao je branič novog njemačkog bundesligaša.

HELSINKI - Nakon Slovačke i Rusije plasman u polufinale Elitne skupine Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu izborila je i reprezentacija Finske koja je u Helsinkiju pobijedila SAD 3:2 (0:0, 1:1, 2:1). Pobjednika je odlučio gol Jessea Joensuua osam sekundi prije kraja susreta. Bio je to njegov drugi gol na utakmici, a među finske strijelce upisao se i Miko Koivu (53:02). Golove za SAD zabili su Kyle Palmieri (33:48) i Bobby Ryan (41:39). Reprezentacija Rusije očekivano se plasirala u polufinale Elitne skupine Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu pobijedivši u Stockholmu pred 7.500 gledatelja Norvešku 5:2 (2:1, 0:1, 3:0). Norveška se odlično držala prve dvije trećine, no u posljednjoj dionici je 'Zbornaja' ubacila u brzinu više i prelomila utakmicu. Strijelci za Rusiju bili su Ovečkin (8), Popov (15), Jemelin (41), Žerdev (51) i Nikulin (55), a za Norvešku Skroder (12) i Thoresen (21). U prvom susretu četvrtfinala Slovačka je u Helsinkiju pred 11.500 gledatelja pobijedila Kanadu 4:3 (2:1, 0:2, 2:0). Golove za Slovačku zabili su Kopecky (6), Šatan (10), Bartovič (54) i Handzuš (58), a za Kanadu Kane (17), Skinner (27) i Burrows (38).

Rusija će u polufinalu igrati protiv Finske, dok Slovaci čekaju boljeg iz susreta Češka - Švedska.

MILANO - Talijanski nogometni prvoligaš Milan pojačao je svoje redove angažiravši dosadašnjeg veznjaka Fiorentine Riccarda Montoliva (27) i veznog igrača francuskog Nancyja Bakayea Traorea. Obojica su na San Siro stigli bez odštete nakon što su im istekli ugovori s dosadašnjim klubovima. Montolivo i Traore bi na san Siru trebali zamijeniti Marka van Bommela i Gennara Gattusa. Traore je s Milanom potpisao ugovor na tri godine, dok je Montolivo potpisao ugovor na četiri godine. Montolivo koji se nalazi na širem popisu talijanskog izbornika Cesarea Prandellija za nadolazeći EURO, karijeru je započeo u Atalanti iz koje je 2005. preselio u Fiorentinu. Traore je karijeru započeo u Amiensu, a posljednje tri sezone je igrao za Nancy.

RIM - Danac Lars Ytting Bak (Lotto) pobjednik je 12. etape biciklističke utrke Giro d'Italia, 155 kilometara dugačke dionice od Seravezze do Sestri Levanteja, dok je vodstvo u ukupnom poretku zadržao Španjolac Joaquim Rodriguez. Bak je slavio ispred Francuza Sandyja Casara (FDJ), a treći je bio Andrey Amador Bikkazakova s Kostarike (Movistar). U ukupnom poretku prvo mjesto je zadržao Španjolac Joaquim Rodriguez (Katjuša) ispred Kanađanina Rydera Hesjedala (+ 0:17) i Francuza Sandyja Casara (+0:26)

PEKING - Trofejni talijanski nogometni trener Marcello Lippi (64) potpisao je dvogodišnji ugovor sa kineskim prvakom Guangzhou Evergrande. Vrijednost ugovora nije objavljena."Ambicije kluba su velike, pa onda takav mora biti i trener", priopćili su iz kineskog kluba. Lippi je bio bez posla sve od SP 2010., na kojem je talijanska reprezentacija pod njegovim vodstvom doživjela katastrofu, budući da se oprostila od SP-a već u prvom krugu, nakon natjecanja po skupinama. No, četiri godine ranije on je odveo Talijane do naslova svjetskih prvaka. U bogatoj trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove, među kojima i velikane poput Juventusa i Intera, a najviše je uspjeha imao sa Juveom s kojim je osvojio pet naslova prvaka Italije, te Ligu prvaka 1996.

MILANO - Kapetan AC Milana 34-godišnji Massimo Ambrosini produžio je ugovor sa "rossonerima" za još jednu sezonu, odnosno do ljeta 2013., objavio je u četvrtak talijanski nogometni prvoligaš. "Zadovoljni smo što je kapetan produžio ugovor, a i naši navijači su sretni zbog toga", priopćio je Milan. Ambrosini je skoro čitavu karijeru proveo u Milanu, u koji je stigao 1995. godine iz Cesene. Sa Milanom je osvojio četiri talijanska prvenstva, te dvije Lige prvaka.

ZAGREB - Nakon odlične sezone u Tottenhamu togoanski napadač Emmanuel Adebayor (28) izjavio je da bi želio ostati u Spursima. Adebayor je stigao u Tottenham na posudbu iz Manchester Cityja, koji bi ga rado prodao, ali za Spurse je problem visoka Adebayorova plaća, oko 140.000 funti tjedno. "Želio bih ostati u Tottenhamu, ali nikoga neću moliti na koljenima. Zavolio sam ovaj klub i znam da imamo veliki potencijal, ali sada je na čelnicima Cityja i Tottenhama da se dogovore. Čak i ako odem iz kluba, zauvijek će mi ostati u srcu i pratit ću njegove rezultate. Volim ga više od Arsenala u kojem sam igrao tri godine", izjavio je Adebayor u četvrtak za britanske medije. Adebayor se odlično uklopio u Tottenham i postigao je 18 golova, te je značajno pridonio osvajanju četvrtog mjesta u Premier ligi, koje vodi u Ligu prvaka.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙