FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 21. svibnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić pala je na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak za jedno mjesto i sada je 50. I ostale hrvatske tenisačice su zabilježile pad. Mirjana Lučić je pala šest mjesta sa 113. na 119., Ajla Tomljanović sa 197. na 198., Tereza Mrdeža je nazadovala osam mjesta sa 217. na 225, a Ani Mijačika pet mjesta sa 230. na 235.

Među vodećima nema promjena. Prvu poziciju drži Bjeloruskinja Victioria Azarenka, druga je Ruskinja Marija Šarapova, a treća Poljakinja Agnieszka Radwanska.

NEW YORK

LeBron James i Dwyane Wade zajedno su sinoć zabili 70 koševa u pobjedi Miami Heata od 101-93 nad Indiana Pacersima i tako se izjednačili u seriji na četiri pobjede na 2-2.

Heat, koji se mučio u prijašnjim utakmicama nakon što je ostao bez Chrisa Bosha koji ima problema s ozljedom trbušnih mišića, gubio je osam koševa na poluvremenu, ali je uzeo zalet kada su James i Wade preuzeli kontrolu nad igrom u trećoj četvrtini.

"To su doigravanja. To je čisto preživljavanje", izjavio je trener Heata Erik Spoelstra.

James, koji je prošli tjedan proglašen najkorisnijim igračem NBA, sinoć je zabio 40 koševa uz 18 skokova i devet asistencija. Wade mu se pridružio sa 30 koševa, devet skokova i šest asistencija.

"Obojica smo bili agresivni istovremeno. To je prekrasna košarka za Miami Heat kada mi igramo tako", rekao je Wade nakon utakmice.

Danny Granger je predvodio Indianu sa 20 koševa, ali su Pacersi bili bespomoćni u pokušajima da zaustave Jamesa i Wadea u trećoj četvrtini.

Pacersi su vodili 54-46 na poluvremenu, ali su James i Wade doveli goste u vodstvo kada su zajedno na početku drugog poluvremena zabili prvih 28 koševa za Heat koji je imao seriju 25-5.

Peta utakmica se igra na Floridi u utorak.

San Antonio Spurs su si osigurali nastup u finalu zapadne konferencije nakon što su u nedjelju svladali 102-99 Los Angeles Clipperse i zaključili seriju na četiri pobjede rezultatom 4-0.

Prvoplasirana momčad Zapada došla je do svoje 18. uzastopne pobjede, dok su Clippersi imali jednaku sudbinu kao Utah Jazz u prvom krugu doigravanja ne ostvarivši ni jednu pobjedu protiv San Antonia.

Utakmica u nedjelju je bila tijesna i San Antonio je gubio jedan koš dvije i pol minute prije kraja, ali je onda Tony Parker zabio par koševa.

Tim Duncan je utakmicu završio s 21 postignutim pogotkom, a Parker sa 17.

Kod Clippersa Chris Paul je ubacio 23 koša uz 11 asistencija.

San Antonio će igrati protiv Oklahoma Cityja ili Los Angeles Lakersa za naslov pobjednika Zapadne konferencije.

LOS ANGELES

Los Angeles Kingsi zaustavljeni su na putu prema finalu Stanley kupa nakon što su u nedjelju poraženi na svom terenu 2-0 od Phoenix Coyotesa.

I dok su se navijači spremili da proslave prvi odlazak Kingsa do finala Stanleya kupa nakon 1993. godine, Phoenix je pokvario zabavu i smanjio vodstvo Los Angelesa u seriji na četiri pobjede na 3-1.

Shane Doan je zabio gol u power-playu u prvoj trećini, a onda je pogodio suparničku mrežu još jednom u drugoj dok je obrana Phoenixa zaustavila napad Los Angelesa i tako osigurala prvu pobjedu u seriji.

Vratar Mike Smith je nastavio svoj dobar nastup u doigravanju sa 36 obrane i tako pružio priliku Coyotesima da možda preokrenu seriju iako su svi izgledi protiv njih jer do sada ni jedna momčad nije preokrenula rezultat 3-0 i pobijedila.

Kingsi se nadaju da će pisati povijest i prvi put osvojiti prvenstvo. Zadnji put ih je Wayne Gretzky odveo do finala Stanley kupa prije 19 godina.

Los Angeles je bio bolji od Coyotesa u udarcima prema suparničkim vratima 36-21, ali nije mogao svladati Smitha.

Trevor Lewis je imao priliku za gol za Kingse u prvoj trećini, ali ga je zaustavio Smith. U drugoj je propao i pokušaj Anzea Kopitara da zabije za Kingse.

Zadnja trećina je bila isto takva za Kingse koji su izvadili iz igre vratara Jonathana Quicka kako bi uveli još jednog napadača u zadnjim minutama utakmice, ali bez uspjeha. Quick je utakmicu završio sa 19 obrana.

Kingsi su u doigravanje ušli kao osmoplasirana momlčad u Zapadnoj konferenciji, ali su onda u prvom krugu svladali prvoplasirane Vancouver Canuckse, a u drugom krugu drugoplasirane St. Louis Bluese.

Peta utakmica igra se u utorak u Arizoni.

PARIZ

Nogometaši Montpelliera po prvi put u povijesti postali su francuski prvaci nakon što su u susretu posljednjeg kola Le Championnata na gostovanju pobijedili Auxerre 2:1.

Montpellier je za potvrdu prvog mjesta trebao samo bod, međutim u susretu koji je dva puta prekida zbog divljanja domaćih navijača, upisao je pobjedu. Auxerre je poveo golom Kapa u 20. minuti, no gosti su okrenuli rezultata, a dvostruki strijelac je bio Utaka. Prvo je u 32. minuti izjednačio, a potom je u 75. minuti postigao pogodak vrijedan naslova prvaka.

Utakmica u Auxerreu trajala je skoro sat vremena duže je dva puta prekidana zbog bakljade domaćih navijača u drugom poluvremenu. U jednom trenutku činilo se kako će utakmica biti prekinuta, no ipak je nekako privedena kraju nakon što je policija ispraznila tribinu s navijačima Auxerrea.

Montpellier je na koncu završio prvenstvo sa 82 boda, tri više od PSG-a kojem nije pomogla pobjeda u zadnjem kolu kod Lorienta 2:1.

Iz lige su ispali Auxerre, Dijon, te Caen. Ajaccio i Brest su se spasili u zadnjem kolu gostujućim pobjedama protiv Toulousea i Eviana.

RIM

U finalnom susretu talijanskog nogometnog kupa Napoli je na stadionu Olimpico u Rimu pobijedio Juventus 2:0 i po četvrti put u povijesti osvojio 'Coppa Italia'.

Napoli je stigao do pobjede golovim Cavanija (61-11m) i Hamšika (83). Juve, kojem je to bio prvi poraz ove sezone, utakmicu je zaključio s igračem manje nakon što je u 89. minuti isključen Quagliarella.

Bio je to ujedno i prvi trofej za Napoli u posljednje 22 godine, a zadnji put su slavili 1990. godine osvojivši prvenstvo pod vodstvom velikog Diega Maradone.

HELSINKI

U finalnom susretu svjetskog prvenstva elitne skupine u hokeju na ledu reprezentacija Rusije je u Helsinkiju pobijedila Slovačku 6:2 (1:1, 3:0, 2:1). Rusiji je to četvrta kruna nakon 1993., 2008. i 2009. godine, a ukoliko računamo i uspjehe hokejaša SSSR-a to je 26. naslov svjetskog prvaka.

Golove za 'Zbornaju' zabili su Semin (09:57, 35:22), Perezogin (26:10), Terešenko (33:31), Datsjuk (43:55) i Malkin (58:02), a za Slovake Chara (01:06, 49:37).

U susretu za treće mjesto Češka je pobijedila Finsku 3:2 (3:1, 0:0, 0:1). Česi su sve svoje pogotke postigli u prvoj trećini, a strijelci su bili Prucha (13), Novotny (18) i Krejči (20). Finci su postigli dva zgoditka preko Pyorala (17) i Jokinena (50), ali unatoč velikom pritisku nisu uspjeli izboriti produžetke. Česi su i na prošlom prvenstvu osvojili treće mjesto.

HELSINKI

Ruski hokejaš Jevgenij Malkin proglašen je najkorisnijim, MVP igračem svjetskog prvenstva Elitne skupine u hokeju na ledu koje je okončano trijumfom ruske reprezentacije.

Makin je ujedno i najbolji strijelac prvenstva sa 19 bodova - 11 golova i osam asistencija. To nisu bile i sve nagrade za Malkina. Proglašen je i za najboljeg napadača prvenstva, a uvršten je i u najbolju momčad SP-a.

Najboljim golmanom proglašen je Slovak Jan Laca, dok je najbolji branič Zdeno Chara. U idealnoj momčadi su i ruski branič Ilija Nikulin, te napadači Norvežanin Patrick Thoresen i Šveđanin Henrik Zetterberg.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙