FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 7. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Zagreb Open ili međunarodno prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu održat će se, nakon petogodišnje stanke, u zagrebačkom Domu sportova od 24. do 27. svibnja. "Međunarodni stolnoteniski savez (ITTF) pokrenuo je ove godine seriju turnira, a na prvom iz tzv. europsko-afričke serije, koji će se održati u Zagrebu i koji će se bodovati za svjetsku rang-listu, dosad je prijavljeno 162 igrača iz 25 država. Kako se istodobno u Šangaju održava Pro Tour iz svjetske serije na kojem će biti najbolji Kinezi i Kineskinje, onda ovaj turnir dobiva dodatnu pozornost jer na njemu neće 'harati’ kineski igrači, već stolnotenisači sa svih kontinenata" kazao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš. Od hrvatskih predstavnika prijavljeni su: Tamara Boroš, Andrej Gaćina, Ruiwu Tan, Tomislav Kolarek, Roko Tošić, Tomislav Zubčić.

ZAGREB - Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga objavio je popis igračica koje će putovati u španjolsku Guadalajaru na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Londonu ove godine. Turnir traje od 25. do 27. svibnja, a Hrvatska će igrati protiv Španjolske, Nizozemske i Argentine. Plasman na OI osigurat će prve dvije ekipe. "Ovo je životna prilika ove generacije," kazao je izbornik Canjuga te dodao: "Ključna utakmice bit će protiv Nizozemske. Nikako je ne smijemo podcijeniti. Ljudi misle da je Nizozemska poznata samo po nogometnoj reprezentaciji. Posljednju međusobnu utakmicu smo izgubili i sada moramo biti oprezni i dodatno motivirani". Okupljanje reprezentacije je 16. svibnja u Zagrebu, nakon čega se odlazi u Novigrad gdje će se odraditi pripreme. Na put u Španjolsku kreće se 23. svibnja.

POPIS IGRAČICA:

Jelena Grubišić (Krim-Mercator), Marta Žderić (Podravka), Ivana Jelčić (Podravka), Dijana Jovetić (Budućnost-T Mobile), Anita Gaće (Podravka), Nikica Pušić-Koroljević (Podravka), Maja Zebić (Itxako), Maida Arslanagić (KIF Vejen), Andrea Šerić (Krim-Mercator), Vesna Milanović-Litre (Podravka), Sonja Bašić (Lokomotiva), Miranda Tatari (Podravka), Kristina Franić (Krim-Mercator), Andrea Penezić (Krim-Mercator), Lidija Horvat (Podravka), Žana Čović (Lokomotiva), Ivana Lovreić (Samobor), Katarina Ježić (Lokomotiva), Dragica Džono (Zelina).

DUBLIN - Izbornik nogometne reprezentancije Irske Giovanni Trapattoni u ponedjeljak je objavio popis od 23 igrača na koje računa na predstojećem Euru. Irska je prvi protivnik Hrvatske u skupini C (10. lipnja), u kojoj još igraju Španjolska i Italija. "Imamo jaku momčad koja je dobro izbalansirana i nadam se da će naše igre biti na onoj razini kakve smo pružili u kvalifikacijama za Euro", rekao je Trapattoni. Na spisku nema veznjaka Wigana Jamesa McCarthyja, koji je odlučio ostati kod kuće kako bi se brinuo za oca kojem je dijagnosticiran rak. "McCarthy mi je još prošli tjedan objavio svoju odluku i mislim da je ispravno postupio. On psihološki nije spreman za Euro i bolje mu je da ostane kod kuće. No, u budućnosti računam na njega", kazao je 73-godišnji Trapattoni. Iskusni Trapattoni uvrstio je na popis krilo Sunderlanda Jamesa McCleana (23), koji je bio u odličnoj formi u proljetnom dijelu sezone. "McClean je puno napredovao, fizički je jak, zabija golove. Mislim da može odigrati važnu ulogu, a nastup na Euru bit će mu veliko iskustvo za nastavak karijere", dodao je Trapattoni. James McClean će svoju priliku čekati s klupe za pričuve, jer su na krilnim pozicijama prvi izbor Damien Duff (Fulham) i Aiden McGeady (Spartak Moskva). Veliki teret u irskoj reprezentraciji ponijet će najiskusniji trojac - vratar Shay Given (Aston Villa), stoper Richard Dunne (Aston Villa), te napadač Robbie Keane (LA Galaxy). Irska će u sklopu priprema za Euro odigrati prijateljske utakmice protiv BiH 26. svibnja i Mađarske 4. lipnja.

VRATARI: Shay Given (Aston Villa), Keiren Westwood (Sunderland), David Forde (Millwall)

BRANIČI: John O'Shea (Sunderland), Richard Dunne (Aston Villa), Sean St Ledger (Leicester City), Stephen Ward (Wolverhampton Wanderers), Kevin Foley (Wolverhampton Wanderers), Stephen Kelly (Fulham), Darren O'Dea (Celtic)

VEZNI IGRAČI: Keith Andrews (West Bromwich Albion), Glenn Whelan (Stoke City), Darron Gibson (Everton), Damien Duff (Fulham), Aiden McGeady (Spartak Moskva), Stephen Hunt (Wolverhampton Wanderers), Keith Fahey (Birmingham City), James McClean (Sunderland)

NAPADAČI: Robbie Keane (LA Galaxy), Kevin Doyle (Wolverhampton Wanderers), Simon Cox (West Bromwich Albion),

Jonathan Walters (Stoke City), Shane Long (West Bromwich Albion)

ZAGREB - Njemački nogometni sudac Wolfgang Stark (42) vodit će finale Europske lige između Atletico Madrida i Athletic Bilbaoa u srijedu u Bukureštu. Bankarskom službeniku iz bavarskog mjesta Landshut pomagat će sunarodnjaci Jan-Hendrik Salver i Mike Pickel, te dvojac iza golova Florian Meyer i Deniz Aytekin. Četvrti sudac bit će Francuz Stephane Lannoy. Stark se bavi suđenjem od 1994. godine, a prije bundesligaške premijere 1997. godine odradio je 53 utakmice u drugom razredu njemačkog nogometa. Na međunarodnoj listi se nalazi od 1999. godine, a do sada je vodio ukupno 89 europske utakmice pri čemu 52 u Ligi prvaka. Na posljednjem svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi sudio je tri utakmice, a nalazi se i na listi sudaca za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. "Ponosan sam što ću suditi finale jednog europskog kupa. Maksimalno sam koncentriran i spreman za ovaj izazov," kazao je Stark.

ISTANBUL - Disciplinski odbor Turskog nogometnog saveza (TFF) objavio je danas da je 16 klubova, među kojima i Fenerbahče, oslobođeno optužbi za namještanje utakmica, ali da su dva nogometaša kažnjena. Veznjak Gaziantepspora Ibrahim Akin, koji je bio član Buyuksehir Bld. Spor kada je optužen, kažnjen je s tri godine neigranja, a vratar Ankaragucua Serdar Kulbilge s dvije godine. Dionice Fenerbahčea, najbogatijeg turskog kluba, narasle su deset posto nakon objave Turskog nogometnog saveza u ponedjeljak, iako je njegov predsjednik Aziz Yildirim u zatvoru i čeka presudu. Dionice Fenerbahčea dodatno su pojačali izgledi da klub iz Istanbula osvoji naslova prvaka. Disciplinski odbor Turskog nogometnog saveza objavio je da nema kazni za Yildirima, dok je trojici drugih dužnosnika Fenerbahčea zabranjeno bavljenje nogometom iduće tri godine. Disciplinski odbor je odlučio ublažiti kazne za namještanje utakmica sa samo oduzimanjem bodova, umjesto prebacivanjem u drugu ligu, jer elementi disciplinskog prekršaja nisu ispunjeni, kaže se u priopćenju TFF-a. Skandal je izbio prošle godine u srpnju kada je policija uhitila osobe koje tereti za namještanje 13 utakmica, među kojima je utakmica Fenerbahčea 4-3 nad Sivassporom koja je odlučila naslov prvaka prošle sezone. Optužnica tereti osam klubova među kojima je Fenerbahče, Bešiktaš i Trabzonspor. Među optuženima je 14 igrača.

HORSENS - Rezultati 3. etape biciklističke utrke Giro d'Italia, koja je u dužini od 190 km vožena u okolici danskog Horsensa:

1. Matt Goss (AUS/GEC) 4:20:53

2. Juan Jose Haedo (ARG/SAX) isto vrijeme

3. Tyler Farrar (SAD/GRM) isto vrijeme

4. Arnaud Démare (FRA/FDJ) isto vrijeme

5. Mark Renshaw (AUS/RAB) isto vrijeme

UKUPNI POREDAK:

1. Taylor Phinney (SAD/BMC) 9:24:31

2. Geraint Thomas (VBR/SKY) + 0:09

3. Alex Rasmussen (DAN/GRM) 0:13

4. Manuele Boaro (ITA/SAX) 0:15

5. Ramunas Navardauskas (LIT/GRM) 0:18

6. Gustav Erik Larsson (ŠVE/VAC) 0:22

7. Brett Lancaster (AUS/GEC) 0:23

8. Matt Goss (AUS/GEC) 0:23

9. Marco Pinotti (ITA/BMC) 0:24

10. Jesse Sergent (NZL/RSH) 0:26

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙