FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 8. travnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić istaknuo je u uskrsnoj čestitki da je Krist Bog života, unatoč industriji smrti, da je Bog prijatelj ljudi, unatoč silini i snazi zla kojim nesavjesne sluge pohlepe i moći izrabljuju pojedince, razaraju obitelji, oduzimaju ideale mladima, kao i pravo na dostojanstven život u starosti. Kazavši da je blizak s onima, koji se, unatoč mnogim nesigurnostima i pitanjima, žrtvuju u odgoju i obrazovanju, poručio je: "Pozvani ste pratiti djecu i mlade pružajući im sredstva da lakše rastu i sazrijevaju s pogledom na Boga Života. Ne mislim pritom samo na škole i visoka učilišta, na znanost i kulturu, nego na osobit način na obitelji, svećenike i odgojitelje". U uskrsnoj čestitki upućenoj posredstvom elektroničkih medija, zagrebački nadbiskup poručio je neka riječ ove uskrsne čestitke odjekne i u nosivim institucijama hrvatskoga društva i u srcima najodgovornijih za postavljanje i čuvanje temelja pravednosti, zajedništva i solidarnosti u Hrvatskoj. Kazavši da je Krist po svojem uskrsnuću postao temelj i graditelj života, kao i povijesti čovječanstva, istaknuo je: "On je kamen što ga mi graditelji ljudskoga društva često odbacujemo, a Bog ga je postavio kao zaglavni, ključni kamen, koji drži cijelu građevinu. Koliko god naprezali snage i trudili se ostvarivati nove zamisli, bez Boga ćemo se trajno susretati sa svojom nemoći da damo odgovor na pitanja koja se gomilaju oko nas i koja se rađaju u nama", naglasio je kardinal Bozanić, poručivši da je uskrsli Isus dohvatljiv samo u osobnome susretu i u prihvaćanju Božje riječi.

ZAGREB - Matica hrvatska odbacila je sinoć kao netočne medijske natpise da je svoju veliku dvoranu, odnosno poslovne prostorije iznajmila za potrebe održavanja skupa u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) za dan 13. travnja, koji je u medijima protumačen kao skup nacionalista s fašističkim predznakom. "Ovom prigodom, u ime cjelokupnog vodstva Matice hrvatske, oštro demantiramo da je Matica hrvatska dala bilo kakav pristanak ili svoju suglasnost na održavanje takvog skupa u svojim prostorijama. Dapače, organizatori spornog skupa nisu se niti obratili našoj instituciji za potrebe organiziranja skupa odnosno najma bilo koje od naših dvorana", izvijestila je Matica na svojim internetskim stranicama. Navela je pritom da prema njezinim pravilima takav skup koji nosi jasnu političku promidžbu jedne stranke ne bi niti mogli dozvoliti u njihovim prostorijama. Suprotno tvrdnjama Matice, HČSP, koji je organizator međunarodne nacionalističke konferencije i mimohoda kroz Zagreb pod nazivom "Za generale", priopćio je da mu je Matica hrvatska "otkazala dvoranu koju je zakupio za 13. travnja".

OPATIJA - U Opatiji tijekom uskrsnih blagdana, po procjenama turističkih djelatnika, boravi oko 4000 gostiju te će ostvariti 10.000 noćenja. Gostima Opatije priređen je bogat program, od sajamskih manifestacija do koncerata klasične glazbe.Otvorena je izložba proizvođača suvenira Hrvatske "Kvarner Expo" u šatoru na kupalištu Slatina. Na istoj lokaciji će se 12. travnja otvoriti sajam vina i autohtonih hrvatskih delicija "Gast Expo". Kostimirani statisti izvode "Žive slike" ispred vila "Angiolina" i "Amalia". Odjeveni su u odjeću s kraja 19. i početka 20. stoljeća iz doba austrougarske vladavine. U podne će Puhački orkestar Lovran izvesti promenadni koncert na terasi hotela "Imperial", a navečer će u Kristalnoj dvorani hotela "Kvarner" pri koncert održati novoosnovani Opatijski komorni orkestar pod ravnanjem Damira Smerdela. Opatijci i njihovi gosti moći će razgledati i izložbu automobila oldtimera Liburnia klasik kluba iz Opatije na kupalištu Slatina. Na cjelokupnoj liburnijskoj rivijeri uskrsni vikend će, po najavama, provesti oko 5700 gostiju.

(Hina) xmvr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙