FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV- Hrvatska u 4,30 sati

Autor: vkrb
ZAGREB, 4. travnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB,- Ministar zdravlja Rajko Ostojić najavio je sinoć da će dug bolnica prema veledrogerijama koji prelazi 365 dana biti isplaćen od druge polovice travnja. Ostojić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da je danas s ministrom financija Slavkom Linićem uspio riješiti stvar u vezi s isplatom duga veledrogerijama, napomenuvši da neke bolnice nisu platile račune veledrogerijama tri godine. "Definitivno, veledrogerije će biti isplaćene za sav dug iznad 365 dana, počev od druge polovice travnja", kazao je ministar, najavivši da će sutra o tome izvijestiti veledrogerije.

ZAGREB - Ministar pravosuđa Orsat Miljenić uputio je jučer zahtjev Srbiji da se na odsluženje kazne u Hrvatsku premjesti hrvatski branitelj Veljko Marić, kojem je u ožujku ove godine sud u Beogradu potvrdio 12-godišnju kaznu zatvora zbog ratnog zločina 1991., objavilo je Ministarstvo pravosuđa. Formalna molba za premještaj Veljka Marića u Hrvatsku upućena je Srbiji sukladno Konvenciji Vijeća Europe o transferu osuđenih osoba iz 1983. godine, a na temelju prethodnog pisanog zahtjeva Marićeve supruge Marijane Lončarević Marić koju je ministar pravosuđa u tom povodu danas i primio u Zagrebu. Od Srbije je zatražena sva relevantna dokumentacija temeljem koje će nadležni županijski sud provesti postupak preuzimanja izvršenja, navodi se u priopćenju. Preuzimanje izvršenja strane kaznene presude provodi domaći sud putem tzv. postupka egzekvature, na način da vlastitom presudom osuđeniku izrekne kaznu u okviru kaznenog zakonodavstva Republike Hrvatske. Pritom domaći sud ne može razmatrati je li strani sud osuđujućom presudom pravilno utvrdio činjenično stanje. Nakon što ova presuda domaćeg suda postane pravomoćna, osuđenik može biti premješten u Republiku Hrvatsku radi nastavka izdržavanja zatvorske kazne, uz prethodnu suglasnost strane države. U konkretnom slučaju tu suglasnost daje ministrica pravde Republike Srbije, navodi Ministarstvo pravosuđa.

RIJEKA - Na jučerašnjoj skupštini Liste za Rijeku Danko Švorinić izabran je na još jedan predsjednički mandat te stranke.

Na jedno prazno mjesto u predsjedništvu te stranke glasovima nazočnih na skupštini izabran je Slobodan Milošević. Danko Švorinić rekao je u izvješću o radu stranke da je Lista za Rijeku "postala najprepoznatljivija po djelovanju" u riječkome Gradskom vijeću. Istaknuo je da su aktivno sudjelovali u raspravama o aferi vezanoj uz gradske Tržnice i aferi "Brodomaterijal", gdje je u stečajnom postupku učinjena velika šteta gradu, da su se zauzimali za pitanja riječkog identiteta kao što je povratak dvoglavog orla na vrhu gradskog tornja, branili opstanak "3. maja" i protivili se poskupljenju komunalnih usluga.

SPLIT- Dodjelom nagrade "Andrija Buvina" za izniman doprinos razvoju kršćanske kulture akademiku Josipu Bratuliću sinoć je u Splitu završena 8. međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture" na kojoj je za 11 dana trajanja organizirano više od 70 događanja u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku i Zadru uz angažman više od 300 sudionika. Zahvaljujući na nagradi, koju mu je predao akademski kipar Kuzma Kovačić, akademik Josip Bratulić je istaknuo kako se ne trebamo plašiti izgrađivati našu hrvatsku kulturu prožetu kršćanskim vrijednostima. Biti kršćanin je izazov", naglasio je akademik Bratulić. Po njegovim riječima, Krist je povezan s drugim znakom kršćanstva-križom.

(Hina) xvkn yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙