FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 20. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Posljednji direktor propale tekstilne tvrtke Kamensko Antun Crlenjak i Davor Vlajčević, predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke i suvlasnik tvrtke Vilinske poljane - najvećeg dioničara Kamenskog, jučer poslijepodne su privedeni u zagrebačku policiju na kriminalističko istraživanje zbog sumnji u zlouporabu položaja i ovlasti, doznaje se u MUP-u. Glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić potvrdila je Hini da su Crlenjak, Vlajčević i još tri osobe privedene zbog zlouporabe položaja i ovlasti, te poticanja i pomaganja u tim zlouporabama. Pojedinosti nije željela otkriti, dodajući kako je slučaj u nadležnosti zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva i kako kriminalističko istraživanje još traje. Neslužbeno se doznaje kako se petorku sumnjiči da su zlouporabama počinili štetu od oko 15 milijuna kuna. Crlenjak i Vlajčević su već bili uhićeni krajem studenoga, no pušteni su na slobodu prije isteka 24 sata, koliko ih je policija imala pravo zadržati. Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) podnio je protiv njih kaznene prijave zbog zlouporabe i poticanje na zlouporabu u kupnji dionica Dalte. Policija sumnja da je Crlenjak u dogovoru s Vlajčevićem od njega kupio dionice Dalte po cijeni značajno većoj od stvarne vrijednosti, čime mu je pribavio imovinsku korist u razlici između stvarne cijene i cijene po kojoj su kupljene dionice. Time je, sumnja policija, pribavljena i imovinska korist tvrtki Vilinske poljane.

ZAGREB - Književne nagrade 'Prozak' i 'Na vrh jezika' koje nakladnička kuća Algoritam i dvotjednik za kulturu Zarez dodjeljuju za najbolji prozni rukopis i poeziju, ove su godine pripale Enveru Krivcu iz Rijeke i Filipu Žganjaru iz Bjelovara. Žiri u sastavu Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar književnu nagradu 'Prozak' za najbolji prozni rukopis autora do 35 godina starosti za 2011. jednoglasno je dodijelio Enveru Krivcu za rukopis "Portret otoka Pitcairn tehnikom snijega na travi". Apsolvent hrvatskog jezika i književnosti i radijski voditelj, Enver Krivac (1976.) svestrani je umjetnik, crtač stripova i glazbenik koji, kako je rečeno na sinoćnjoj dodjeli u zagrebačkom kinu Europa, "povrh svega dobro piše". Student iz Bjelovara Filip Žganjar dobitnik je nagrade za poeziju 'Na vrh jezika' za zbirku poezije "bogatu slobodnim asocijacijama". "Za mene je to bila poezija tvrdnje, poezija estetski čvrstih izjava", kazao je Pogačar obrazlažući takvu odluku žirija. Lokotar je napomenuo da je žiri iznimno zadovoljan ovogodišnjim dobitnicima, odabranim "nakon dugog čitanja i vijećanja". U okviru događaja predstavljeni su i neki od prijašnjih pobjednika, te održan pjesničko-prozni mini maraton dosadašnjih dobitnika i dobitnica koji su nazočili proglašenju.

VINKOVCI - Nastupom učenika prvog razreda osnovnog glazbenog obrazovanja, u Gradskom kazalištu Joze Ivakića sinoć je započeo Glazbeni tjedan vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina. U sklopu Glazbenoga tjedna, koji se po prvi puta održava izvan prostorija Glazbene škole Josipa Runjanina, održat će se i koncerti učenika 2., 3., 4., 5. i 6. razreda osnovnog glazbenog obrazovanja, srednjeg glazbenog obrazovanja te nastavnika Glazbene škole. Prema riječima ravnatelja Glazbene škole Josipa Runjanina Darka Domaćinovića, tu obrazovnu ustanovu u ovoj školskoj godini pohađa 280 učenika od kojih je 180 upisano u osnovnu i 60 u srednju glazbenu školu, a pored njih, obrazuje se i 40 početnika solfeggioa. "Cilj nam je da u narednih pet do šest godina, pored postojećeg tamburaškog i puhačkog, oformimo i gudački te harmonikaški orkestar", kazao je Domaćinović dodajući kako je ove godine, nakon dvodesetljetne stanke, u Glazbenoj školi ponovno zaživio odjel harmonike, u koji je upisano šest učenika. Glazbeni tjedan Glazbene škole Josipa Runjanina završit će u subotu koncertom Jakše Zlatara (klavir) i Cvete Kobala (flauta). Koncert će se održati u koncertnoj dvorani Glazbene škole u organizaciji Vinkovačke klasične glazbene scene i Hrvatske glazbene scene mladih.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙