FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: tdel
ZAGREB, 5. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Dokumentarac "Nije ti život pjesma Havaja !", redateljice Dane Budisavljević, osvojio je nagradu publike na 8. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "ZagrebDox", koji je jučer završio prikazivanjem svih nagrađenih filmova ovogodišnjeg festivala. Direktor festivala Nenad Puhovski izjavio je kako je ovogodišnje izdanje ZagrebDoxa postiglo ciljeve koje su si postavili i obećali publici, dokumentaristima i svima koje zanima dokumentarac. Ovogodišnji ZagrebDox posjetilo je 10 do 15 posto više gledatelja nego onaj prethodni, bilo je više filmova i programa, a festival je usvojio nove tehnologije prikazivanja (DCP, 3D i sl.). Također tijekom trajanja festivala održano je više radionica, razgovora, okruglih stolova i diskusija te je izdan i prvi hrvatski DVD s kritičkim izborom remasteriranih filmova Krste Papića, kazao je direktor ZagrebDoxa.

VARAŽDIN - Predstavom „Gola u kavezu“ kazališta Moruzgva, u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Varaždinu sinoć je počeo "Tjedan smijeha" Ljubomira Kerekeša, koji će trajati do 11. ožujka. Riječ je o kulturnoj priredbi autorskih kazališnih projekata, u sklopu koje će 8. ožujka premijerno biti izvedena nova autorska komedija redatelja i glumca Ljubomira Kerekeša „Ufuraj se i pukni“, koja na specifičan način progovara o dvojici braće na životnoj prekretnici. U predstavi glume mladi akademski glumci Zoran Pribičević i Jan Kerekeš te prvak drame zagrebačkog HNK Ljubomir Kerekeš. Tijekom "Tjedna smijeha" u varaždinskom HNK-u bit će izvedene još četiri predstave redatelja Ljubomira Kerekeša: „Debitanti“, „Povratak ratnika“, „Skupština“ i „Dimnjačar“.

PULA - Osamdesetogodišnji muškarac pronađen je mrtav u stanu u ulici Viktora Cara Emina u Puli, nakon što su pulski vatrogasci intervenirali zbog izbijanja požara u stanu, doznaje se sinoć iz Policijske uprave istarske. Okolnosti ni uzroci smrti još nisu poznate, kao ni je li 80-godišnjak u trenutku izbijanja požara bio sam u stanu. Vatra se, prema podatcima policije, proširila s električne peći u dnevnom boravku na ostatak stana. Uzroci smrti muškarca utvrdit će se obdukcijom. Policija provodi istragu.

(Hina) xtdel ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙