FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: tdel
ZAGREB, 2. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu danas bi trebali svjedočiti bivši ministar financija Ivan Šuker i bivši direktor austrijske Hypo banke Wolfgang Kulterer. Zbog mogućnosti da se Kulterer ne pojavi na zagrebačkom Županijskom sudu, kao i sredinom prosinca prošle godine, obrana je zatražila da se pročita zapisnik njegova ranijeg ispitivanja.

ZAGREB - Za ratni zločin protiv civila i ratnih zarobljenika 1993. u Medačkom džepu policija sumnjiči četvoricu pripadnika 9. gardijske brigade Vukovi i bivšeg pripadnika vojno-obavještajne službe SIS, doznaje se u četvrtak od izvora bliskog istrazi. Isti izvor Hini je potvrdio da su zbog tog ratnog zločina uhićeni zapovjednik satnije 9. gardijske brigade Josip Krmpotić, pripadnici te brigade narednik Ivan Jurković, poručnik Miroslav Petti i Velibor Šolaja te vojni obavještajac Krešimir Tomljenović. I dalje nije poznato za koja nedjela ih se točno tereti, no njih se kao počinitelje povezivalo sa zločinima u Medačkom džepu još prije desetak godina. Svi oni su trenutno na kriminalistilčkoj istrazi u policiji nakon čega će biti privedeni pritvorskom nadzorniku i zatim sutra na ispitivanje u zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo koje vodi taj slučaj.

ZAGREB - Novi predsjednik Uprave tvrtke Belišće od jučer je Franz-Michael Hohensinn, a članovi Uprave Ana Soldo i Dražan Malešević, objavili su iz Belišća putem Zagrebačke burze. Generalnom direktoru Belišća Vladi Jerbiću i njegovom zamjeniku Jandri Romiću u srijedu, 29. veljače, istekao je mandat te je Nadzorni odbor, sukladno Statutu, imenovao novu Upravu Belišća. Iz Belišća su ujedno izvijestili i da su tri člana Nadzornog odbora, Ivan Tarnaj, Scipio Oudkerk i Ivica Vrbetić podnijeli ostavke s danom upisa statuta tvrtke, koji je usvojen na glavnoj skupštini održanoj 7. veljače ove godine, u sudski registar Trgovačkog suda u Osijeku. Po podacima iz financijskog izvješća tvrtke, Belišće d.d. je 2011. ostvarilo neto dobit od 2,6 milijuna kuna, dok je 2010. završilo s gubitkom od 24,2 milijuna kuna.

ZAGREB - Tijekom ožujka svi putnici zračnog prijevoznika easyJet mogu pročitati članak o Zagrebu koji je izašao u putnom časopisu easyJet Traveller u kojem autorica reportaže, novinarka Kimberley Lovato, na čak sedam stranica predstavlja nova lica Zagreba, priopćili su jučer iz Turističke zajednice grada Zagreba. Reportaža se sastoji od šest kratkih intervjua u kojem su, nešto o sebi te o Zagrebu, rekli Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, poznatije kao I-GLE, potom glavni chef u hotelu The Regent Esplanade Jeffery Vella, osnivači Muzeja prekinutih veza Olinka Vištica i Dražen Grubišić, vlasnik Eli's Caffea Nik Orosi, direktor i osnivač In Music Festivala Zoran Marić te bloggerica Iva Silla. Autorica Lovato izdvojila je upravo ove pojedince kao jedne od onih koji pretvaraju hrvatsku prijestolnicu u istinsku prijestolnicu kulture, ističu iz zagrebačke Turističke zajednice.

(Hina) xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙