FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 2. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Odvjetnik Krešimira Tomljenovića opovrgnuo je danas da je njegov branjenik jedan od petorice jučer uhićenih zbog sumnje da su počinili ratni zločin u Medačkom džepu 1993. Gospodin Krešimir Tomljenović se nalazi na slobodi i živi u Gospiću, izjavio je Hini njegov odvjetnik Željko Dumančić, opovrgnuvši tako sinoćnju neslužbenu informaciju da je taj bivši vojni obavještajac jedan od uhićenih. Policija je jučer uhitila pet osoba, bivših pripadnika 9. gardijske brigade Vukovi zbog sumnje da su 1993. u Medačkom džepu počinili ratni zločin protiv civila i ratnih zarobljenika. Policija i zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo koje vodi slučaj do sada nisu službeno objavili imena osumnjičenih. Danas bi osumnjičeni trebali biti ispitani na zagrebačkome Županijskom državnom odvjetništvu koje će potom odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i od suda zatražiti zadržavanje u istražnom zatvoru.

ZAGREB - Bivši predsjednik uprave Hypo banke Wolfgang Kulterer kazao je da se Ivo Sanader tek pred kraj pridružio pregovorima o kreditu s tom bankom od koje je Sanader, po tvrdnjama USKOK-a, primio 3,6 milijuna kuna provizije zbog čega je optužen za ratno profiterstvo. "Sanadera sam upoznao krajem listopada ili početkom studenoga 1994.", kazao je Kulterer, koji je Sanadera prvi puta spomenuo nakon više od sat i pol svjedočenja na zagrebačkom Županijskom sudu. Kasnije je rekao da ga je prvi puta susreo u rujnu u hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova (MVP), no na dodatna pitanja da pojasni kada je točno kontaktirao sa Sanaderom i što je u rujnu radio u MVP-u kazao je da nije siguran jer se sve događalo prije dosta godina. No, detaljno je govorio o osobi pod imenom Eugen Laxa kojemu je navodno isplaćena provizija, iako se u ranijim svjedočenjima te osobe nije mogao sjetiti. Prije nego što je završio s odgovaranjem na pitanja tužiteljstva Kulterer je zamolio sud da se njegovo svjedočenje odgodi zbog neodgodivih poslova u Beču. Na sud će ponovno doći u srijedu 7. ožujka.

OSIJEK - Osječki prometni policajci sinoć su oko 22 sata zaustavili 50-godišnjeg vozača iz Hrastina, koji je upravljao automobilom uz 3,25 promila alkohola u krvi, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava (PU). Vozač je zaustavljen na državnoj cesti D 518, na relaciji Osijek - Antunovac, a slijedi mu novčana kazna od 10 tisuća kuna te 12 mjeseci zabrane upravljanja osobnim vozilom.U posljednjih desetak dana taj je vozač tri puta sankcioniran zbog vožnje pod utjecajem alkohola, napominju u PU.

OSIJEK - Službenici osječko-baranjske Policijske uprave (PU) kazneno će prijaviti 33-godišnjaka iz Vukovara, koji je u Hrvatsku iz Srbije pokušao ilegalno unijeti veću količinu cigareta, izvijestila je danas policija On je sinoć oko 19 sati doputovao automobilom na granični prijelaz Erdut, a djelatnici granične policije i carine su u vozilu pronašli skriveno više stotina kutija raznih cigareta s nadzornim markicama Republike Srbije.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙