FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 4. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

POREĆ - Stotinjak dužnosnika SDP-a, članova Vlade i Sabora iz redova te stranke, koji su se ovog vikenda okupili u porečkom hotelu "Diamant", završili su danas raspravu o mjerama za ubrzanje reformi u državi, ali i o boljoj koordinaciji između Vlade i Kluba zastupnika, bez posebnih zaključaka. Iako je jučer najavljeno kako će novinari biti danas upoznati sa zaključcima ovog skupa, na kraju se od toga odustalo. "Nema zaključaka jer se radilo o unutarstranačkom dogovoru usmjerenom boljoj koordinaciji Vlade i Kluba zastupnika odnosno međusobnoj komunikaciji unutar stranke", kratko je za Hinu izjavio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Na summitu SDP-a u Poreču, koji je bio zatvoren za javnost, doznaje se kako se između ostalog raspravljalo i o pojačavanju rada saborskih odbora, a analizirani su i odnosi između Vlade i Sabora. Na marginama ovog SDP-ovog skupa jučer su se sastali predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović te predsjednik IDS-a i istarski župan Ivan Jakovčić. "Imali smo višesatni prijateljski razgovor o gospodarskim temama bitnim za Istru i političkim temama bitnim za Hrvatsku", kazao je Hini predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

SPLIT/OMIŠ - Požar nošen jakim vjetrom buknuo je danas, nešto prije devet sati, u Lokvi Rogoznici kod Omiša krećući se u smjeru kuća, ali su ga vatrogasci uspjeli zaustaviti i zaštititi kuće od vatrene stihije, izvijestili su vatrogasci Omiša. Na gašenu požara angažirano je šezdesetak vatrogasaca s dvadesetak vozila, a u obuzdavanje vatre uključili su se i jedan helikopter i dva kanadera, rekao je za Hinu zapovjednik DVD Omiš Višeslav Pešić. Po njegovim riječima vatrena površina je dužine oko 1000 i širine oko 300 metara. Najprije je bila nošena snažnom burom koja se u međuvremenu smanjila što je vatrogascima olakšalo sprječavanje njezina širenja prema naseljenom dijelu Lokve Rogoznice. Gašenje požara još traje.

VINKOVCI - Brzi vlak, koji prometuje na relaciji Beograd-Villach, pregazio je noćas oko 1,43 sati, u Željezničkoj ulici u Ivankovu pokraj Vinkovaca, 21-godišnjeg mladića iz susjednog mjesta Jarmine, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija. Usred naleta vlaka, mladić je smrtno stradao. Na mjestu nesreće obavljen je očevid, te se nastavlja istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti koje su prethodile nesreći, navodi policija.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙