FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 25. veljače 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Izaslanici Hrvatske stranke prava (HSP) danas na osmom Saboru stranke biraju novo vodstvo, a jedini kandidat za predsjednika je Daniel Srb. Najviše stranačko tijelo HSP-a će osim novog predsjednika izabrati i članove predsjedništva, časnog suda i nadzornog odbora te utvrditi ciljeve i politiku stranke u sljedećem mandatnom razdoblju. Nešto više od 500 stranačkih izaslanika od 822 pozvana za predsjednika će kao jedinog kandidata moći birati samo dosadašnjeg predsjednika Srba. Gradonačelnik Slavonskog Broda i donedavni predsjednik glavnog stana HSP-a Mirko Duspara suspendiran je prije nego što je podnio kandidaturu za predsjednika stranke. Po tvrdnjama Daniela Srba Duspara se kandidirao kako bi spriječio proces koji se protiv njega počeo voditi u stranci. Duspara je rekao da je želio promijeniti statut HSP-a i da je bio za demokratske izbore kako bi i mlađi ljudi, koji nisu 10 godina u stranci, mogli biti kandidati za predsjednika. Skup je pozdravio predsjednik HSP-a Bosne i Hercegovine Zvonimir Jurišić koji je poručio da u Srbu vidi budućeg lidera hrvatske desnice.

LUDBREG - Muškarac je preminuo prilikom prevrtanja radnog stroja do kojeg je jutros oko 6,40 sati došlo na šljunčari u mjestu Mali Bukovec pokraj Ludbrega, izvijestila je varaždinska policija. Muškarac je bio vozač radnog stroja, a preminuo je na mjestu događaja.

SPLIT - Mrtvo tijelo muške osobe pronađeno je na cesti rano jutros u Splitu, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija. Mrtvo tijelo muške osobe pronađeno je u 7,30 sati ispred jednog restorana. Kako sada stvari stoje najvjerojatnije nije riječ o kaznenom djelu jer na tijelu pokojnika nisu pronađeni nikakvi tragovi nasilja, izjavili su u policiji. O čemu se točno radi probat će utvrditi ekipa za očevide splitske policije koja se nalazi na terenu i prikuplja sve činjenice i dokaze o smrti za sada još uvijek nepoznatog muškarca.

ZAGREB - Zbog prosvjeda je prekinut promet: Čavićevom ulicom u Zagrebu, D2 u mjestu Poljanec, D3 u Čakovcu, D43 u Bjelovaru, D51 u Ferovcu, D49 Slavonski Brod-Nova Gradiška, stoga je zatvoren čvor Lužani na autocesti A3 Bregana –Lipovac, pa se promet preusmjerava na čvorove Nova Gradiška i Slavonski Brod zapad, izvijestio je jutros HAK. Naizmjence se vozi državnim cestama: D1 kraj Velikog Trgovišća, D2 u Kloštar Podravski, D5 u Daruvaru i Grubišnom Polju, D7 čepinska i đakovačka obilaznica, D28 Bjelovar-Veliki Zdenci u Rovišću, D45 u Garešnici i D524 u mjestu Kupinovac. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostali moraju imati zimsku na pojedinim cestama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙