FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 18. veljače 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB

Proizvođaći mlijeka nastavljaju prosvjede, ali mljekare su odblokirane, potvrdio je jutros predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Igor Rešetar. Bit će na punktovima dok im se ne ispune zahtjevi, kaže Rešetar te ističe kako ulazi u mljekare nisu blokirani. Ponovio je kako proizvođači ne mogu prihvatiti da Ministarstvo poljoprivrede i Vlada budu samo posrednici u rješavanju problema, već moraju naći način kako da pomognu proizvođačima da smanje troškove i da se riješi situacija sa otkupnom cijenom mlijeka. Proizvođači mlijeka prosvjeduju od utorka ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru, a prosvjedovali su i u Đakovo ispred logističkog centra Dukata te ispred KIM-a u Karlovcu. Prosvjedom traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU.

RIJEKA

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je u intevjuu za subotnji riječki "Novi list", komentirajući stanje financija u državi, kako Hrvatska po starom više ne može, te kako je sitacija takva da se mora učiniti jedino moguće - smanjiti proračunsku potrošnju. Premijer je ocijenio da je takva odluka politička, osjetljiva, ali neophodna, naglasivši kako je Vlada spremna na zaokret. Na pitanje je li HDZ ostavio lošije stanje nego se pokazivalo, Milanović je rekao da nema smisla "kukati i prebacivati odgovornost na prethodne Vlade, odnosno HDZ", ali, dodao je, "da su se provodile mjere koje su se trebale provoditi, ne bismo morali smanjivati proračunsku potrošnju". Premijer Milanović je, na pitanje o tome kako riješiti probleme u javnoj upravi, kazao kako su promjene u javnom sektoru nužne ako želimo sustav koji će biti učinkovit. Naglasio je kako u ovoj godini neće biti otpuštanja u državnoj upravi, ali da se restrukturiranja u javnim poduzećima moraju provesti. Govoreći o najavama da će 24 tisuće zaposlenih u javnoj upravi na određeno morati otići, premijer je rekao da je zapošljavanja na određeno i prekovremenih bilo previše i da se "sve to uklapa u sliku prekomjernog trošenja nezarađenog novca“. Na upit o socijalnim tenzijama, Milanović je odgovorio kako je na Vladi da sustav državne uprave učini efikasnim i racionalnim. „Ne živimo u iluziji da će se svima sviđati to što radimo, nemaju svi ista očekivanja i interese i, u skladu s time, reakcije na određene odluke“, zaključio je.

ZAGREB

Vlada, vladajuća koalicija i Hrvatska narodna stranka (HNS) funkcioniraju odlično i bez problema, istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Ivan Vrdoljak na konferenciji za novinare uoči današnje sjednice toga stranačkog tijela. Izborni sabor stranke bit će održan 17. ožujka, a Predsjedništvo HNS-a predložit će da kandidat za predsjednika HNS-a bude Radimir Čačić, a za potpredsjednike Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak. Na novinarsko pitanje o mogućim nesuglasicama na Vladinim sjednicama predsjednik HNS-a te prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić rekao je kako Vlada u proteklih 50 dana pripremila proračun i radi na čitavom nizu programa, projekata i strategija, te nizu drugih stvari koje traže koordinaciju, pa može doći i do nerazumijevanja. "Njih je bilo i bit će, no stav je HNS-a da ne možemo čekati najsporije vlakove i karike i moramo si dati prostor za djelovanje", rekao je Čačić. HNS sada ima novu razinu odgovornosti i trudit će se odgovoriti izazovima u interesu hrvatskih građana zajedno s ključnim partnerom SDP-om. "Držimo da postoje razlozi za optimizam, iako su izazovi veliki i bit će potrebno puno napora, jer je zemlja prilično 'spaljena' u velikom broju sektora", ocijenio je Čačić. Potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je kako su Vladine sjednice radne i da se zbog sučeljavanja mišljenja ne treba uzrujavati, te da je to redoviti posao, za razliku od sjednica HDZ-ove vlade koje su, kako je ocijenila, bile "više paradne".

ZAGREB

Policija je uhitila i kazneno prijavila 39-godišnjaka kod kojega je zaplijenjeno gotovo stotinu grama heroina, vrijednog više od 30 tisuća kuna, doznaje se danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Osumnjičenom preprodavaču droge policija je ušla u trag još u četvrtak poslijepodne, kada je u BMW-u zagrebačkih registracija zatečen na jednom parkiralištu u Velikoj Gorici. Nakon što ga je policija legitimirala 39-godišnjak je "iz džepa izvadio i policajcima dragovoljno predao paketić s oko osam grama heroina", navodi se u izvješću PU zagrebačke. Potom su na temelju sudskog naloga policajci pretražili prostorije koje muškarac koristi i u njima pronašli plastičnu vrećicu s oko 89 grama heroina. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je odveden pritvorskom nadzorniku, odakle će biti prepraćen sucu istrage koji će mu odrediti istražni zatvor. U PU zagrebačkoj ističu kako je osumnjičeni od ranije poznat također zbog zlouporabe droga.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙