FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 18. veljače 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Darinko Kosor vodit će HSLS i tijekom predstojeće četiri godine, odlučili su to danas izaslanici 17. sabora te stranke. Kosor je uvjerljivo pobijedio svog protukandidata Mladena Gajskog dobivši povjerenje 356 stranačkih izaslanika, dok je za Gajskog glasovalo njih 140. Zahvalivši na ukazanom povjerenju, Kosor je poručio je kako su pred njima izazovne četiri godine unutar kojih će biti organiziran i izvještajni sabor stranke na kojem će se, među ostalim, mijenjati i statut stranke. "Ne bojim se sazivati sabore, a ovo mi je već treći u dvije godine", kazao je Kosor najaviviši kako se od danas kreće s pripremama za lokalne izbore. HSLS-ovce je pozvao da tim pripremama pristupe "sa istim žarom kao što su to činili i za parlamentarne izbore". Mladen Gajski novinarima je izjavio da je zadovoljan rezultatom glasovanja s obzirom na to da je kampanja trajala svega dva i pol tjedna te nije stigao obići cijelu Hrvatsku i predstaviti se svim članovima. Osim predsjednika stranke izabrana su i četiri potpredsjednika – Linda Rossini Gajšak, Dragutin Kranjčec, Dario Hrebak i Miroslav Venus, te članovi nadzornog odbora, statutarne komisije i središnjeg vijeća.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb izvijestio je da je na danas održanoj sjednici glavnog stana bilo riječi o pripremama za sabor HSP-a sljedeće subote u Zagrebu i unutarstranačke izbore i da će se kandidirati za predsjednika stranke u još jednom mandatu, no nije želio komentirati odluku o isključenju Mirka Duspare, gradonačelnika Slavonskog Broda, iz članstva u HSP-u. "Mirko Duspara isključen je iz stranke o čemu je odlučio časni sud HSP-a, no u kandidacijskom sam procesu i ne mogu komentirati odluke tog stranačkog tijela", izjavio je Srb u telefonskom razgovoru za Hinu. Rekao je da je Duspara suspendiran prije nego što je podnio kandidaturu za predsjednika stranke ustvrdivši kako se Duspara i kandidirao kako bi spriječio proces koji se protiv njega počeo voditi u stranci. Gradonačelnik Slavonskog Broda i donedavni predsjednik glavnog stana HSP-a Mirko Duspara požalio se da nije uspio ući na današnju sjednicu glavnog stana i da su ga u tome spriječili zaštitari "jer me vode kao suspendiranoga". Duspara tvrdi da se za predsjednika stranke kandidirao 27. siječnja, a da je dan poslije Srb sazvao sjednicu glavnog stana gdje su ga smijenili s dužnosti predsjednika glavnog stana. Kao razlozi stegovnog postupka navedeni su kršenje pravilnika o financijskom poslovanju što je, tvrdi Duspara, čista izmišljotina.

ĐURĐEVAC - Na izlazu iz Kloštra Podravskog poljoprivrednici đurđevačkog kraja su u popodnevnim satima, u znak podrške mljekarima prosvjednicima, zaustavili svoje traktore na desnom prometnom traku prema Virovitici. Za sada 30-ak parkiranih traktora, na tom dijelu Podravske magistrale, ne predstavlja smetnju prometu putnika. No, kako se doznaje od prisutnih traktorista, tijekom noći i sutrašnjeg dana očekuje se još poljoprivrednika koji će svoja vozila priključiti zaustavljenoj koloni. Proizvođači mlijeka, koji su utorak počeli prosvjede, traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU.

KARLOVAC - Na zaleđenoj rijeci Korani u Karlovcu danas je Civilna zaštita obavila malu vježbu za moguće slučajeve spašavanja na zaleđenim rijekama.

Četvorica članova karlovačkog Kluba za podvodne aktivnosti, predvođeni Božidarom Fajsom, zapovjednikom Civilne zaštite za spašavanje na vodama, probušili su rupu u ledu, uronili, te imali zadatak provjeriti kako funkcionira oprema s bocama za kisik u hladnoj rijeci. Fajs je nakon izranjanja kazao za Hinu da je cilj bio provjeriti i debljinu leda, uvjete probijanja leda, bistrinu vode pod njim i druge uvjete za slučaj da jednog dana moraju obaviti spašavanje na zaleđenim rijekama. Voda je izvorske bistrine, što, kaže Fajs, ne čudi na ovim hladnoćama kada sav život miruje, pogotovo biljni. U takvim bi uvjetima intervencija mogla biti brza i učinkovita, a brzina je važna jer se regulator za dovod zraka, inače deklariran za siguran rad do plus pet stupnjeva Celzijevih, može smrznuti.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙