FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 6. veljače 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BERN - Sportski arbitražni sud (CAS) oduzeo je naslov pobjednika Tour de Francea španjolskom biciklistu Albertu Contadoru suspendiravši ga na dvije godine, jer je na najvećoj biciklističkoj utrci 2010. bio pozitivan na doping kontroli, objavila je u ponedjeljak Međunarodna biciklistička federacija (UCI). Contadoru, pobjedniku Tour de Francea 2007. i 2009., tako je oduzet naslov pobjednika Toura 2010., koji je sada dodijeljen Luksemburžaninu Andyju Schlecku koji je bio drugi. Osim toga, s obzirom da je suspendiran do 6. kolovoza ove godine, neće moći nastupiti na ovogodišnjem Touru. Također su poništene i sve pobjede koje je Contador postigao tijekom 2011., uključujući i pobjedu na utci Giro d'Italia. Slučaj je izbio 21. srpnja 2010. kada je Contador, tada vlasnik žute majice na Tour de Franceu, bio je podvrgnut antidoping kontroli te je bio pozitivan na ilegalnu supstancu klenbuterol. Contadora, koji je tvrdio da su tragovi klenbuterola u njegovom urinu došli od kontaminiranog mesa, Španjolski biciklistički savez je oslobodio optužbi za doping u veljači 2011. Tako se mogao se normalno natjecati tijekom protekle sezone i pobijediti na Giru, a na Tour de Franceu je bio peti.

ZAGREB - Taekvondašica Marina Sumić, dobitnica srebrnog odličja na Svjetskom prvenstvu 2011., i najbolji skijaš svijeta u 2011. godini Ivica Kostelić proglašeni su najboljim športašima Zagreba u protekloj godini. Njima su večeras na svečanosti u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski prigodna priznanja uručili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik Zagrebačkog športskog saveza (ZŠS) Tomislav Šepec. Posebno priznanje ZŠS-a za najuspješnijeg trenera dobio je Ante Kostelić, dok su "Trofej ZŠS", kao nagradu za životno djelo, dobili: Mirko Bašić, Dragutin Drofenik, Vedran Pavlek, Božidar Pažur i Vjekoslav Rolih. Najboljom ženskom ekipom glavnog grada Hrvatske u 2011. godini proglašen je Kuglački klub Zagreb, dok je isti naslov u muškoj konkurenciji pripao vaterpolistima Mladosti.

ZAGREB - U prvoj utakmici četvrtfinala EP u dvoranskom nogometu danas su u zagrebačkoj Areni europski i svjetski prvaci Španjolci pobijedili Rumunjsku sa 8-3, te su se plasirali u polufinale. Strijelci za Španjolsku bili su Torras (4, 20, 30), Aicardo (14, 27), Rafael Usin (17), Lin (30) i Ortiz (37), dok su za Rumunjsku zabili Gherman (9, 14) i Matei (25). U polufinalu, 9. veljače, Španjolska će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Italije i Portugala. Večeras u drugom četvrtfinalnom susretu Hrvatska u Splitu igra protiv Ukrajine (21 sat, Spaladium Arena).

SPLIT - Izbornik futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević izjavio je u ponedjeljak da je Rusija veliki favorit te da je za Srbiju i sam plasman u četvrtfinale EP-a veliki uspjeh. "Srbija ima mnogo manju igračku bazu za dvoranski nogomet u odnosu na druge zemlje, a pogotovo u odnosu na Rusiju. Igrali smo protiv Rusije puno puta u poslednjih pet do šest godina i uvijek smo pružili dobre partije, a zadnje četiri utakmice bile su prilično neizvjesne. Ipak, treba reći da je za nas plasman u četvrtfinale veliki uspjeh", rekao je Kovačević za novinsku agenciju Tanjug. Četvrtfinalni susret Rusija - Srbija na rasporedu je u utorak u splitskoj Spaladium Areni u 18.30 sati.

ZAGREB - Hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić je zauzeo 30. mjesto u izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) najboljih trenera svijeta 21. stoljeća, dok je najboljim proglašen Škot Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda. Bilić je najbolje plasirani Hrvat u izboru IFFHS-a i 30. mjesto dijeli sa Nizozemcem Marcom van Bastenom. Sljedeći od Hrvata u ovom izboru je Zlatko Kranjčar koji je zauzeo 99. mjesto, a njega slijedi Branko Ivanković na 128. mjestu. Drugi je Francuz Arsene Wenger, trener Arsenala, a slijedi Portugalac Jose Mourinho, trener Real Madrida.

POREDAK:

1. Sir Alex Ferguson (Škotska) 166

2. Arsene Wenger (Francuska) 165

3. Jose Mourinho (Portugal) 154

4. Fabio Capello (Italija) 135

5. Guus Hiddink (Nizozemska) 112

6. Carlo Ancelotti (Italija) 108

7. Vicente del Bosque (Španjolska) 104

8. Marcelo Alberto Bielsa (Argentina) 101

8. Luiz Felipe Scolari (Brazil) 101

10. Rafael Benitez (Španjolska) 97

30. SLAVEN BILIĆ (HRVATSKA) 40

99. ZLATKO KRANJČAR (HRVATSKA) 12

128. BRANKO IVANKOVIĆ (HRVATSKA) 9

SEVILLA - Španjolski prvoligaš Sevilla je u ponedjeljak objavila da je smijenila trenera Marcelina Garciu nakon loših rezultata zbog kojih je klub pao na 11. mjesto u španjolskom prvenstvu. "Sevilla je donijela odluku prekinuti suradnju s trenerom Marcelinom zbog negativne serije u kojoj nije pobijedila ni u jednom od sedam utakmica i u kojoj je osvojila samo dva boda", stoji u priopćenju andaluzijskog kluba. Za sada se još ne zna tko će umjesto njega sjesti na trenersku klupu Seville, ali lokalni mediji kao mogućeg nasljednika spominju bivšeg trenera Getafea Michela.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙