FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 31. siječnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Nikad nisam bolje odigrao meč u Zagrebu i možda je stvarno došlo vrijeme da osvojim naslov u svom rodnom gradu, kazao je nakon pobjede nad Slovencem Blažom Kavčićem 7:6 (2), 6:3 u 1. kolu ATP turnira u Zagrebu Ivo Karlović. Karlović u Zagrebu nikad nije igrao posebno dobro, na Zagreb Indoorsu nikad nije otišao dalje od četvrtfinala, a poznato je i da mu podloga u Domu sportova nije nimalo draga. No, protiv najboljega slovenskoga igrača Kavčića Karlović do trijumfa nije došao svojim najjačim oružjem servisom, već igrom u polju, pa se najbolji server ATP Toura može nadati da će postati četvrti Hrvat koji je osvojio Zagreb Indoors.

ZAGREB - Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka transferi se nižu kao na traci. Veznjak talijanskog prvoligaša Intera Thiago Motta (29) preselio je u PSG potpisavši ugovor na četiri godine. Motta će na Parku Prinčeva zarađivati oko dva milijuna eura godišnje, dok će Interu pripasti deset milijuna eura odštete. Motta je bio član Nerazzurra od 2009. godine, a igrao je i za Genou, Atletico Madrid i Barcelonu. Inter je napustio i vezni igrač reprezentacije Gane Sulley Muntari (27) koji će do konca sezone provesti na posudbi u gradskom suparniku Milanu. Umjesto njega Inter je iz Porta doveo kolumbijskog veznjaka Fredyja Guarina (25). Inter je angažirao i braniča brazilskog prvoligaša Internacionala Juana (20). Financijski detalji ugovora nisu objavljeni, a Juan je potpisao ugovor do 2016. godine. Juan je za brazilsku U20 reprezentaciju sakupio 13 nastupa, a bio je član ekipe koja je slavila na svjetskom U-20 prvenstvu prošle godine u Kolumbiji. Austrijski napadač Marc Janko (28) napustio je momčad nizozemskog prvaka Twentea i karijeru će nastaviti u Portu. Kapetan austrijske reprezentacije potpisao je ugovor do 2015. godine, a Tweneteu će pripasti sedam milijuna eura. Napadač turske reprezentacije i Galatasaraya Colin Kazim-Richards posuđen je grčkom prvaku Olympiakosu do kraja sezone. Kazim-Richards je rođen u Londonu, karijeru je započeo u Queens Park Rangersu, a igrao je i za Bury, Sheffield United i Fenerbahče.

ZAGREB - Engleski prvoligaš Tottenham želi zimski prijelazni rok završiti na spektakularan način dovođenjem jednog od najtalentiranijih njemačkih reprezentativaca Marka Marina (22) iz Werdera. Tottenham je spreman ponuditi 10 milijuna funti za Marina, kojem ugovor sa njemačkim klubom ističe sljedeće godine, objavili su u utorak britanski mediji. Trener Spursa Harry Redknapp smatra da bi Marin bio odlično pojačanje, jer može igrati kao "playmaker" te na desnom krilu. No, problem je što Marina u svojim redovima želi i Liverpool, koji ga prati već duže vrijeme.

LONDON - Lijevi branič Manchester Cityja Wayne Bridge (31) otišao je u Sunderland na posudbu do kraja ove sezone, objavio je u utorak trener Sunderlanda Martin O'Neill. "S obzirom na brojne ozljede koje su nas pogodile izuzetno sam sretan što smo dobili iskusnog igrača kao što je Bridge", kazao je trener O'Neill. Bridge je u City stigao prije tri godine iz Chelseaja za 12 milijuna funti, a ove sezone odigrao je samo jednu utakmicu za momčad Roberta Mancinija. Naime, trener Cityja na toj poziciji ima dvojicu igrača kojima više vjeruje, Aleksandra Kolarova i Gaela Clichyja.

LONDON - Veznjak Manchester Uniteda 38-godišnji Ryan Giggs izjavio je u utorak da nema namjeru otići u mirovinu, te da želi igrati još barem jednu sezonu, odnosno do ljeta 2013. Ova odluka razveselila je trenera Alexa Fergusona, koji je rekao da se priprema novi ugovor za Giggsa. "Njegova igra je i dalje na visokoj razini i ne vidim zašto ne bi ostao s nama još jednu sezonu", kazao je Ferguson. Giggs je debitirao za Man. United u ožujku 1991. i sa 897 utakmica klupski je rekorder po broju nastupa za "crvene vragove". Tijekom karijere sa Unitedom je osvojio 12 naslova u Premier ligi, 4 FA kupa, te 2 Lige prvaka.

BRATISLAVA - Izbornik slovačke nogometne reprezentacije Vladimir Weiss (47) dogovorio je sporazumni raskid ugovora sa Slovačkim nogometnim savezom (SFZ) zbog neuspjeha u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine. Weiss je na svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi predvodio slovačku vrstu do povijesnog uspjeha, plasmana u osminu finala, međutim u kvalifikacijama za EURO 2012 nije uspio. "Neuspjeh u kvalifikacijama za EP razlog je prekida naše suradnje. Da smo izborili plasman na završni turnir siguran sam da bi Weiss ostao za kormilom naše reprezentacije," kazao je predsjednik SFZ-a Jan Kovacik. Weiss je vodio slovačku reprezentaciju od 2008. godine, a nakon ostavke ostaje mu posao trenera Slovana iz Bratislave.

BERLIN - Najbolji strijelac prvog dijela Prve HNL Zadranin Ivan Santini (22) posuđen je do konca sezone njemačkom bundesligašu Freiburgu, a posljednja momčad elitnog razred njemačkog prvenstva na koncu sezone imat će pravo otkupa njegova ugovora. "Ivan je veliki napadač, vjerujem kako je ispred njega blistava karijera," kazao je sportski direktor Freiburga Dirk Dufner, dok je trener Christian Streich dodao: "Učinit ćemo sve kako bi se zadržali u prvoj ligi. Santini je napadač koji bi nam trebao pomoći u tome." Dosadašnji napadač Zadra, koji je ove sezone zabio 10 golova u prvenstvu, doveden je u Freiburg kao zamjena za Dembu Cissea koji je početkom zimskog prijelaznog roka preselio Newcastlea. Freiburg je trenutačno posljednjeplasirana momčad Bundeslige sa 16 bodova koliko ima i pretposljednji Augsburg, ali sa samo dva boda manje od 16. Kaiserslauterna.

GOTHEBORG - Na skočnom zglobu i kosti pete lijevog odraznog stopala Blanke Vlašić danas poslijepodne je u klinici u Gotheborgu obavljen artoskopski zahvat koji je trajao od 13,30 do 16 sati. Zahvatom je odstranjena izraslina koja je ometala rad ahilove tetive te komadić hrskavice u skočnom zglobu odrazne, lijeve noge. Prema informacijama koje su objavljene na internetskoj stranici najbolje hrvatske športašice "sam artoskopski ulaz u krizna područja ponudio je znatno goru sliku nego li je pokazala magnetna rezonanca. Liječnici su očistili kritična područja i sve je proteklo na zadovoljavajući način, a utvrđeno je i deset postotno oštećenje ahilove tetive". Nekoliko minuta nakon zahvata Blanka Vlašić se probudila iz potpune anestezije i tijekom večeri će biti puštena da prenoći u hotelu, a sutra je zakazan kontrolni pregled. Ako sve bude teklo po planu dr. Swarda, koji je uz asistenciju profesora Jon Karlssona napravio artroskopski zahvat, Blanka bi se u petak, 2. veljače, trebala vratiti u Split. Po mišljenju iskusnog liječničkog tima, koji je obavio puno sličnih zahvata na mnogim vrhunskim športašima koji su imali slične tegobe, Blanka bi se maksimalnom trenažnom procesu mogla vratiti sredinom ožujka.

LEVERKUSEN - Hrvatski nogometni reprezentativac i dosadašnji član Tottenhama Vedran Ćorluka (25) od danas je i službeno član njemačkog bundesligaša Bayer Leverkusena. Ćorluka je prošao liječnički pregled i do ljeta će braniti boje "Apotekara" koji će na koncu sezone imati i mogućnost otkupa njegova ugovora. "Drago mi je što ću karijeru nastaviti u Bayeru. To je odličan klub koji igra u Ligi prvaka i silno sam motiviran za novi početak," kazao je branič 'vatrenih', te dodao: "U Bayeru su bili iznimno korektni, naporno su radili kako bi ostvarili ovaj transfer. Mnogi Hrvati su igrali za ovaj klub i čuo sam mnoge dobre stvari." Od hrvatskih nogometaša za Bayer Leverkusen su igrali Niko i Robert Kovač, Zoran Mamić, Boris Živković i Marko Babić, a njihov član je i Zvonko Pamić koji je na posudbi u Duisburgu. Zadovoljstvo obavljenim transferom nije skrivao niti izvršni direktor Bayera Wolfgang Holzhaeuser. "Doveli smo sjajnog igrača i velikog profesionalca. Siguran sam kako će Ćorluka biti pravo pojačanje. Sportski direktor Rudi Voeller je poručio: "Ćorluka je iskusan igrač koji može igrati na više pozicija. Odigrao je 52 utakmice za hrvatsku reprezentaciju, a to puno govori." Ćorluka je bio član Spursa od 2008. godine i u dresu londonskog kluba upisao je 90 nastupa. Dolaskom mladog Kylea Walkera izgubio je mjesto u momčadi i u godini kada je Europsko prvenstvo odlučio se na prelazak u Bundesligu kako bi što spremniji dočekao EP. Prije Tottenhama jednu sezonu je igrao za Manchester City.

ZAGREB - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić neće zbog ozljede koljena moći igrati za našu reprezentaciju u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa u kojem u Kobeu, od 10. do 12. veljače, igramo protiv Japana. Željko Krajan, koji će za ovaj susret obnašati izborničku ulogu, za susret protiv Japana prijavio je Ivana Dodiga (38. na pojedinačnoj ATP listi), Ivu Karlovića (46.), Antonija Veića (173.) i Lovru Zovka (bez renkinga). Umjesto Čilića, koji se još nije oporavio od ozljede koljena, pozvan je Lovro Zovko, koji je trenutno 93. na ATP rang listi igrača parova. U sastavu Japana najjači adut trebao bi biti Kei Nishikori, kojem je sadašnje 20. mjesto na ATP listi i najbolji plasman u karijeri, a prije nekoliko dana igrao je i u četvrtfinalu Australian Opena u Melbourneu.

ZAGREB - Sutrašnji trening spusta skijaša u francuskom Chamonixu otkazan je zbog jakog snijega i nedovoljno pripremljene staze. U Chamonixu je u posljednja 24 sata napadalo više od 20 centimetara snijega, a padaline se očekuju i u srijedu. "Staza nije spremna i nismo željeli riskirati. Nismo u mogućnosti jamčiti sigurnost skijaša," kazao je prvi čovjek Svjetskog kupa Günter Hujara. Prvi, ujedno i jedini trening spusta održat će se u četvrtak, 2. veljače, do kada bi staza trebala biti potpuno spremna. Naši reprezentativci će sutra trenirati veleslalom i slalom. Ovog vikenda u Chamonixu su na rasporedu dva spusta (jedan otkazan iz Val Gardene) u kojima će nastupiti Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim te na po jednom Tin Široki i Dalibor Šamšal, dok je u nedjelju na programu super kombinacija u kojoj će nastupiti čak pet naših predstavnika: Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Tin Široki te po prvi puta Sebastian Brigović. Podsjetimo, prošle godine je u super kombinaciji u Chamonixu hrvatsko skijanje zabilježilo jedan od najvećih uspjeha u povijesti, Ivica i Natko osvojili su prvo i drugo mjesto, a Tin i Dalibor plasmane među prvih 30 i bodove u Svjetskom kupu.

ZAGREB - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u utorak je na 33. sjednici uvrstilo u Olimpijski program HOO-a, kao evidentne olimpijske kandidate, gimnastičare Tinu Erceg i Filipa Udea te jedriličare Šimu Fantelu, Igora Marenića, Tinu Mihelić, Ivana Kljakovića Gašpića, Luku Mratovića, Pavlu Kostova, Petra Cupaća i Tonćija Stipanovića. Istodobno je status olimpijskog kandidata ukinut Hrvoju Miholjeviću (biciklizam), Saši Impriću (plivanje), Josipu Glasnoviću (streljaštvo), Marini Sumić, Sandri Šarić i Martini Zubčić (taekwondo) jer nisu uspjeli osigurati pravo nastupa na Olimpijskim igrama London 2012., tako da u olimpijskom programu HOO-a trenutno ima 43 evidentnih, 20 potencijalnih A, te 14 potencijalnih B olimpijskih kandidata. Vijeće je 321 športaša, svih uzrasnih kategorija, uvrstilo u šest razvojnih programa i njima će HOO osigurati dugoročnu financijsku i stručnu potporu neophodnu za ostvarivanje vrhunskih športskih rezultata. Uz individualni program posebne skrbi o mladima, HOO je uveo i program posebne skrbi o mladima u ekipnim športovima te program potpore športašima mlađih dobnih kategorija. Istodobno, za športaše razvidnog športskog rezultata HOO je uveo program potpore kvalitetnim športašima, te program potpore za vrhunske športaše u predolimpijskom kvalifikacijskom ciklusu u pojedinačnim i ekipim športovima. Kroz olimpijski program HOO je posebnu skrb osigurao potencijalnim kandidatima za ljetne i zimske olimpijske igre.

TORINO - Vodeći sastav talijanskog nogometnog prvenstva Juventus posljednjeg je dana zimskog prijelaznog roka angažirao veznjaka Simonea Padoina (27) iz Atalante s kojim je potpisao ugovor na pet godina. Prema pisanju talijanskog sportskog dnevnika La Gazzetta dello Sport, napadač Vincenzo Iaquinta napušta Juventus, te će karijeru nastaviti u Ceseni.

GIJON - Španjolski nogometni prvoligaš Sporting iz Gijona otpustio je trenera Manuela Preciada (54) nakon što je u nedjelju momčad pretrpjela težak 1-5 poraz na gostovanju kod Real Sociedada u San Sebastianu. Preciado je vodio Sporting od 2006. godine, te je bio trener s najdužim stažem u istom klubu u Primeri ove sezone. "Iako se radi o istoj stvari, ne bih želio ovo nazvati otpuštanjem ili davanjem otkaza nego samo promjenom na klupi", rekao je predsjednik Sportinga Manuel Vega-Arango u emocionalnom obraćanju na konferenciji za medije. Sporting se nakon 20 odigranih kola u primeri nalazi na pretposljednjem, 19. mjestu sa 18 bodova, tri manje od Racinga iz Santandera koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u ligi. Momčad će u sljedećem kolu protiv Osasune u nedjelju voditi dosadašnji pomoćni trener Inaki Tejada, a lokalni mediji kao najvećeg kandidata za novog trenera spominju nekadašnjeg španjolskog reprezentativca i bivšeg trenera Getafea Michela.

BERLIN - Njemački vozač Formule 1 Adrian Sutil osuđen je u utorak u Muenchenu na 18 mjeseci zatvora uvjetno te mora platiti odštetu u visini od 200.000 eura zbog napada na jednog dioničara momčadi Lotus Renaulta. Sutil (29) koji je prošlu sezonu vozio za Force India proglašen je krivim jer je ranio u vrat mačem za otvaranje šampanjca luksemburškog poslovnog čovjeka Erica Luxa 17. travnja 2011. u Šangaju. Između Sutila i Luxa izbila je svađa u jednom noćnom klubu u Šangaju nakon VN Kine gdje je Nijemac došao proslaviti pobjedu svog prijatelja Britanca Lewisa Hamiltona. Sutil je ozlijedio Luxa po vratu mačem za otvaranje boce šampanjca prije nego je otišao iz kluba u Hamiltonovoj pratnji. Rana duga 9 cm trebala je 24 šavova. Sutil odštetu treba isplatiti na račune osam organizacija od javnog interesa, odlučio je sud. Prvog dana suđenja njemački se vozač ispričao: "Jako mi je žao. Nisam htio da se to dogodi". Također je susu kazao kako je u više navrata pokušao kontaktirati Luksemburžanina da mu se ispriča, ali bez uspjeha.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙