FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 3. siječnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Hrvatski izbornik Slaven Bilić nalazi se na 10. mjestu godišnje ljestvice najboljih nogometnih izbornika svijeta Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS), dok je u konkurenciji najboljih 'playmakera' Luka Modrić na 14. poziciji. Bilić je osvojio 11 bodova plasiravši se ispred primjerice francuskog izbornika Laurenta Blanca i Talijana Cesarea Prandellija. Bilić je već jednom bio u TOP 10 i to 2007. godina kada se plasirao na visoko drugo mjesto iza Brazilca Dunge. Tako visok plasman ostvario je još jedino Miroslav Blažević koji je 1998. godine osvojio 'srebro' iza Francuza Aime Jacqueta. Prošle godine je Zlatko Kranjčar nakon odličnih rezultata na klupi Crne Gore zauzeo deveto mjesto. Najbolji izbornik u protekloj godini je Urugvajac Oscar Tabarez koji je s urugvajskom reprezentacijom osvojio naslov prvaka Južne Amerike. Drugo mjesto zauzeo je španjolski izbornik Vicente del Bosque, a treće njemački strateg Joachim Low. Na ljestvici najboljih 'playmakera' svijeta najbolju poziciju drugu godinu uzastopce drži Španjolac Xavi, a zatim slijede njegovi suigrači iz Barcelone Lionel Messi i Andres Iniesta. Mesu Ozil je četvrti, a Cristiano Ronaldo na petom mjestu. Naš Luka Modrić je na 14. poziciji.

NEW YORK - Na programu NHL lige bilo je pet utakmica, međutim najveću pažnju izazvao je tradicionalni 'winter classic' koji se jednom godišnje održava na otvorenom. Ovoga puta snage 'pod otvorenim nebom' odmjerili su Philadelphia Flyers i New York Rangers. U sjajnom susretu igranom pred 46.967 gledatelja na stadionu Citizens Bank Park, inače domu baseball momčadi Philadelphia Phillies, slavili su Rangersi 3:2 (0:0, 1:2, 2:0). Nakon što su u prvoj trećini mreže mirovale, domaćin je u drugoj dionici golovima Braydena Schenna (32:26) i Claudea Girouxa (34:21) poveo 2:0. Do konca trećine Rangersi su smanjili golom Michaela Ruppa, a potom na otvaranju posljednje dionice s dva brza pogotka u potpunosti okrenuli utakmici. Strijelci su bili ponovo Michael Rupp, te Brad Richards. Flyersi su 19 sekundi prije kraja utakmice imali kazneni udarac, no Henrik Lundqvist je obranio udarac Dannyju Brieru. Fyersima je ovo bio drugi 'Winter Classic' u dvije godine i oba su izgubili. Prošle sezone izgubili su na Fenway Parku u Bostonu pred 38.112 gledatelja od Boston Bruinsa 1:2. Prvi 'NHL Winter Classic' je održan 22. studenog 2008. na Ralph Wilson stadionu u New Yorku pred rekordnih za NHL 71.217 gledatelja. Sastali su se Buffalo Sabresi i Pittsburgh Penguinsi. U sjajnom susretu igranom po snijegu i vjetru na kraju su odlučivali kazneni udarci, a slavili su Penguinsi.

NEW YORK - U NBA ligi više nema neporaženih momčadi. Nakon pet uzastopnih pobjeda prve poraze sezone upisali su Miami Heat i Oklahoma City Thunder. Miami je u svojoj American Airlines Areni izgubio od Atlanta Hawks 92:100, dok je Oklahoma poražena na gostovanju kod aktualnih prvaka Dallas Mavericksa 87:100. Miami je vodio veći dio utakmice, no Atlanta je na otvaranju posljednje četvrtine serijom 15:3 preuzela kontrolu koju više nije ispuštala. Hawksi su uništili suparnika zonom protiv koje Miami nije imao riješenja. Goste je do četvrte pobjede sezone uz jedan poraz predvodio kvartet - Joe Johnson (21 koš, pet skokova), Al Horford (16 koševa, 9 skokova), Tracy McGrady (16 koševa, sedam skokova) i Jeff Teague (15 koševa, pet asistencija), dok je u redovima Heata najefikasniji bio LeBron James sa 28 koševa i sedam skokova i šest asistencija. Dwyane Wade je dodao 'double-double' 12 koševa i 10 asistencija, no imao je šut svega 4-17. Nakon pet uvodnih pobjeda prvi poraz sezone upisala je i Oklahoma protiv Dallasa. Aktualni prvaci su odigrali najbolju utakmicu sezone i gosti nisu imali izgleda. Dallas je već u drugoj četvrtini stvorio dvoznamenkastu prednost, a potom je mirno sačuvao do kraja. Dirk Nowitzki je zabio 26 koševa uz šest skokova, Shawn Marion 17, Jason Terry 15, a Vince Carter 14 koševa. U redovima Thundera najbolji je bio Kevin Durant sa 27 koševa, a Russell Westbrook je dodao 18 koševa i osam skokova.

BRISBANE - Hrvatski tenisač s australskom putovnicom Marinko Matošević (26) poražen je u prvom kolu ATP teniskog turnira u Brisbaneu od Nijemca Tommyja Haasa 3:6, 5:7. Matošević je rođen u Jajcu, no kao klinac je preselio u 'Down Under'. Sa 13 godina je počeo trenirati na Salter at the Universal Tennis akademiji u Melbourneu gdje i danas živi. Trenutačno se nalazi na 203. mjestu ATP ljestvice, a najbolji ranking imao je u veljači prošle godine kada je bio 136. tenisač svijeta. Matošević je prošlog tjedna na australskim kvalifikacijama izborio pozivnicu za Australian Open pobijedivši u finalu Jamesa Duckwortha 6:4, 6:1, 6:2.

MAR DEL PLATA - Branitelj naslova Nasser Al-Attiyah u Hummeru, te Španec Marc Coma na KTM-u pobjednici su druge etape relija Dakar koja se u dužini od 782 kilometara vozila od Santa Rose de la Pampe do San Rafaela u Argentini. Katarski relijaš je prošao ciljem sa 54 sekunde prednosti pred Francuzem Stéphaneom Peterhanselom u Miniju, dok je Amerikanac Robby Gordon u Hummeru bio treći sa 2:42 minute zaostatka. U ukupnom poretku vodi Peterhansel ispred Gordona (+2:28) i Poljaka Krzysztofa Holowczyca (+2:33). U konkurenciji motociklista slavio je Španjolac Coma ispred Francuza Cyrila Despresa (+ 1:18) i Španjolca Joana Barreda Borta (+2:33). U ukupnom poretku vodstvo je preuzeo Coma ispred Čileanca Francisca Lopeza (+ 2:30) i Despresa (+2:52). Nažalost, druga etapa jednog od najpoznatijih auto-moto natjecanja na svijetu donijela je još dvije žrtve. Nakon što je u prvoj etapi od srčanog udara preminuo argentinski motociklist Jorge Martinez Boero (38), danas su stradala dva gledatelja i to u padu zrakoplova kojim su pratili reli. Nesreća se dogodila 40 kilometara od mjesta Boere. U zrakoplovu su bili 37-godišnji pilot i njegov 12-godišnji sin.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙