FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 29. prosinca 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Momčad GPV Elkro Gospića pobjednici su 41. izdanja najvećeg hrvatskog malonogometnog turnira "Kutije šibica" u Zagrebu nakon što su u finalu svladali policijsku momčad PNT IPA s 2:0 (0:0).Nakon što su proteklih godina dvaput izgubili finale Kutije šibica na sedmerce, Gospićani su zasluženo došli do prvog naslova. Tvrdu obranu PNT IPA-e probili su ipak u zadnje dvije minute susreta - prvo je u 38. minuti pogodio Josip Suton, a minutu kasnije i Dario Marinović. Treće mjesto osvojila je momčad Cvjetno Poliklinika Milojević koja je s 3:0 slavila protiv MNK Ploče, a najboji igrač turnira je Tihomir Novak iz Gospića, inače najbolji igrač hrvatske futsal reprezentacije koja je u siječnju domaćin Europskog prvenstva. Veteranski turnir osvojila je ekipa Intersport/MNK Borna Raček koja je u finalu s 1:0 slavila protiv Matan Hotel Galerije iz Siska.

ZAGREB

Najbolje svjetske skijašice najavile su svoj dolazak na osmo izdanje slalomske utrke Svjetskog kupa "Vip Snow Queen Trophy“ 3. siječnja, pa će gledatelji na Sljemenu imati priliku vidjeti najbolje što svjetsko skijanje trenutačno može ponuditi.Najbolja svjetska slalomašica i braniteljica naslova Austrijanka Marlies Schild pamti Zagreb po velikom broju gledatelja i jako dobro pripremljenoj stazi."Staza na Sljemenu ima sve, i ravne i strme dijelove, zato je uvijek tako zanimljiva.Bit će teško, ali svakako ću se potruditi obraniti naslov", kazala je trostruka pobjednica Sljemena, koja je ove sezone naredala čak četiri pobjede zaredom. Za aktualnu pobjednicu Svjetskog kupa Njemicu Mariju Hoefl-Riesch Sljeme je posebna utrka Svjetskog kupa zbog publike koja uživa u skijanju.

"Publika na Sljemenu je sjajna, bučna i s oduševljenjem dočekuje sve skijašice i skijaše. Sviđa mi se i staza na Sljemenu, svake godine je to veliki skijaški događaj", kazala je Maria Hoefl-Riesch, dok je vodeća skijašica svijeta Amerikanka Lindsey Vonn također kazala da voli dolaziti u Zagreb.

"Na Sljeme uvijek dolazi jako puno ljudi, a i staza je među najboljim slalomskim stazama u Svjetskom kupu. Znam da je zagrebačka publika jako glasna i voljela bih kad bi za mene navijali onako bučno kako to znaju'', poručila je Lindsey Vonn.Slovenki Tini Maze Sljeme je jedna od od najdražnih, ali i najzahtjevnijih utrka. "Sljemenski je slalom jako dugačak, zato traži dobru pripremu i koncentraciju. To je i jedna od najbolje organiziranih utrka Svjetskog kupa, koja privlači najviše publike u ženskoj konkurenciji Svjetskog kupa", kazala je Tina, dok će u Zagerebu biti i Finkinja Tanja Poutiainen, koja je na Sljemenu dvaput pobjeđivala, a zadnji put prije četiri godine. "Sljeme je uvijek bila sretna staza za mene, odlično pripremljena, zato se veselim ponovnom nastupu. Dodatna atrakcija je noćna utrka, a i gledatelji su blizu staze, što stvara posebnu atmosferu". Slovakinja Veronika Zuzulova nada se da će je hrvatska publika "posvojiti", s obzirom da ove godine nema hrvatskih skijašica u sljemenskom slalomu.Obje ovogodišnje utrke Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy“ ponovno će biti noćne. Start prve vožnje ženskog slaloma je 3. siječnja u 15:00 sati, a druge vožnje u 18:00 sati. Start prve vožnje muškog slaloma 5. siječnja je u 14:30, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomaša počinje u 17:30 sati.

LIENZ

Austrijanka Marlies Schild pobjednica je četvrtog slaloma za Svjetski kup skijašica ove sezone održanog u Lienzu. Schild je do svoje četvrte uzastopne slalomske pobjede, a ukupno 33. uspjeha u Svjetskom kupu u karijeri stigla s velikih 79 stotinki prednosti ispred drugoplasirane Slovenke Tine Maze, dok je treće mjesto zauzela 16-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 1,30 sekundi zaostatka.

U redoslijedu slalomašica Schild je uvjerljivo vodeća s maksimalnih 400 bodova ispred Maze koja ima 207, dok je treća Austrijanka Kathrin Zettel sa 200.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Amerikanka Lindsey Vonn sa 612 bodova, druga je Schild sa 440, a treća Austrijanka Anna Fenninger sa 368.

Sljedeća utrka Svjetskog kupa bit će slalom na Sljemenu koji je na programu u utorak 3. siječnja.

BERLIN

Posljednji sastav njemačkog nogometnog prvenstva Freiburg otpustio je dosadašnjeg trenera Marcusa Sorga (46) četiri dana prije početka priprema za proljetni dio sezone, a kao privremeno rješenje na mjesto prvog trenera postavljen je Christian Streich, izjavio je sportski direktor kluba Dirk Dufner.

Freiburg je u jesenskom dijelu prvenstva ostvario samo tri pobjede, te je osvojio tek 13 bodova iz 17 susreta primivši 39 pogodaka što je najviše u Bundesligi.

Freiburg je četvrti klub ove sezone u Njemačkoj koji je promijenio trenera, ranije su smijenjeni Michael Oenning u Hamburger SV-u i Markus Babbel u Herthi, dok je Ralf Rangnick napustio klupu Schalkea 04 iz zdravstvenih razloga.

BORMIO

Švicarac Didier Defago pobjednik je spusta Svjetskog kupa skijaša koji je danas održan u Bormiju, dok je jedini hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim zauzeo 39. mjesto ostavši bez bodova.Aktualni olimpijski pobjednik u spustu je do četvrte pobjede u karijeri došao sa 29 stotinki sekunde prednosti pred sunarodnjakom Patrickom Kuengom, dok je Austrijanc Klaus Kroell bio treći sa 42 stotine sekunde zaostatka. Zrnčić-Dim je na stazi Stelvio do sada tri puta osvajao bodove, no ovoga puta nije uspio. Ciljem je prošao sa 3.98 sekundi zaostatka za pobjednikom.U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodstvo je zadržao Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 456 bodova, Austrijanac Marcel Hirscher je drugi sa 425 bodova, dok je na trećem mjestu Amerikanac Ted Ligety sa 385 bodova. Ivica Kostelić se nalazi na sedmoj poziciji sa 329 bodova, dok je Natko Zrnčić-Dim 105. sa pet bodova.U poretku spustaša vodi Amerikanac Bode Miller sa 174 boda, drugi je Kroell (165), a treći Cuche (161). Kostelić je u spustu na 32. mjestu sa 12 bodova.

LONDON

Veznjak engleskog nogometnog prvoligaša Wolverhampton Wanderersa i irske reprezentacije Stephen Hunt izjavio je kako bi bi se on i njegovi suigrači trebali ugledati na igrače drugih momčadi, te početi vršiti pritisak na suce utakmica kako bi isključivali suparničke igrače.

Za ovaj istup Hunta su potaknuli događaji na utakmici između Arsenala i Wolverhamptona u utorak u kojoj je veznjak Wolvesa Nenad Milijaš isključen u 75. minuti nakon što su igrači Arsenala okružili suca Stuarta Attwella i zahtijevali izravni crveni karton za srpskog igrača. S druge strane, veznjak Arsenala Alexandre Song je u istoj utakmici nakon dva pogibelkna starta kažnjen samo žutim kartonom."Danas svi to rade, pa bismo i mi trebali pokušati. Kažnjava nas se jer ne vršimo pritisak na suce, možda bismo bili uspješniji ako počnemo. Ponekad igrači reagiraju na pametan način i to pomogne u odluci suca da isključi suparnika", rekao je Hunt.

Inače, manager Wolverhamptona Mick McCarthy najavio je žalbu zbog crvenog kartona Milijašu.

Engleski nogometni savez (FA) zabranio je igračima "sufliranje" sucima kod dionošenja odluka, ali ta je praksa ipak i dalje jako raširena u Premier ligi.

ABU DHABI

Novak Đoković i Roger Federer igrat će u polufinalu teniske ekshibicije u Abu Dhabiju, dok će u drugom polufinalu biti Španjolci Rafa Nadal i David Ferrer. Nadal i Federer su bili slobodni u 1. kolu, a Đoković i Ferrer su polufinale zaslužili pobjedama protiv francuskih tenisača. Prvi tenisač svijeta Đoković svladao Gaela Monfilsa s 6:2, 4:6, 6:2, pa Francuz ni nakon devetog međusobnog dvoboja protiv Srbina nema pobjedu, dok je Ferrer bio bolji od Jo-Wilfrieda Tsonge s 2:6,7:6(5),6:2. Pobjednik turnira u Abu Dhabiju dobit će 250.000 dolara.

MOSKVA

Napadač moskovskog CSKA Seydou Doumbia izabran je za najboljeg nogometaša u Rusiji u 2011. godini po izboru sportskog tjednika Futbal.Reprezentativac Obale Slonovače dobio je 591 glas, što je rekordan broj glasova u ovom izboru, a iza njega su najviše glasova dobili Ukrajinac Andrej Voronjina iz moskovskog Dinama (505) i Andreja Keržakova iz Zenita (129).Doumbia je u ovoj godini postigao 24 pogotka u 32 utakmice Ruske lige, a zabio je pet puta u Ligi prvaka, te je najzaslužniji što će CSKA na proljeće u osmini finala igrati s Realom iz Madrida.

HVAR

Tradionalna, 35. međunarodna Novogodišnja regata za klase laser i optimist, što je tradicionalno organizira JK Zvir iz Hvara, ove godine je u Hvaru okupila 210 jedriličara.

Budući da jučer nije bilo vjetra start je priređen danas po jugu od 7 do 12 čvorova uz laganu kišu, tako da su optimisti odjedrili tri plova. Hrvatski jedriličari su u konkurenciji 97 vučića uspješno startali, prvi je Leon Kljus (JD Val) sa 8 negativnih bodova, dok su se iza njega svrstali Švicarac Damian Suri s 20, te Marko Gačić (JK Opatija) s 21 bodom.

Za razliku od optimista laseraši su jedrili samo dva plova. U klasi standard prvi je Talijan Alessio Spadoni s 3 boda, a slijede ga naš Filip Jurišić (JK Mornar) s 4 i Ukrajinac Valerij Kudrjašov sa 7 bodova. Tri prva mjesta u klasi Radial drže Finac Matias Mikkola s 3 boda, te Bjeloruskinja Tatjana Drozdovskaja s 4 i Dino Sindik (JK Split) s 11 bodova. U klasi 4.7 vode Talijani, na čelu je Maximilian Kuester (C.V. Bellano, ITAL) s 3 boda, dok su na drugom, odnosno trećem mjestu Jaccopo Fanti sa 7 i njegov klupski kolega Luca Rosseti s 8 negativnih bodova.

Regata se nastavlja sutra, no optimisti će u subotu u Gradskoj luci jedriti navigacijsku regatu Memorijal Zdenko Roić. JK Zvir obilježava 60. godišnjicu svog uspješnog djelovanja, a na Staru godinu na hvarskoj Pjaci upriličit će se svečano zatvaranje regate uz podjelu pokala i nagrada, nakon čega će uslijediti doček Nove 2012. godine.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙