FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 27. siječnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ST.MORITZ

Amerikanka Lindsey Vonn, vodeća u ukupnom poretku skijašica za Svjetski kup, pobijedila je u petak u spustu koji se za superkombinaciju vozi u St. Moritzu s prednosti od 61 stotinku ispred Austrijanke Elisabeth Goergl i 91 stotinku ispred Njemice Marie Hoefl-Riesch.

I dok je Amerikanka bila najbrža u spustu s vremenom 1:43.53 treba vidjeti hoće li joj ta prednost biti dovoljna za pobjedu u superkombinaciji ispred skijašica koje su bolje u slalomu od nje poput Marie Hoefl-Riesch ili Slovenke Time Maze čiji je zaostatak 1:41.

Austrijanke Kathrin Zettel i Anna Fenninger također su u igri za postolje sa zaostacima od 1.61 i 1.75 kao i Amarikanka Julia Mancuso (1.31).

Slalom čini se rezultati zbrajaju s rezultatima već voženog spusta na rasporedu je u 14,00 sati.

BEOGRAD

Prizivni sud u Beogradu smanjio je jučer značajno zatvorske kazne za 14 osoba koje su osuđene za smrt francuskog navijača Bricea Tatona koji je ubijen 2009. u glavnom srpskom gradu.

I dok je inicijalna kazna koju je sud u Beogradu izrekao u siječnju 2011. iznosila od četiri do 35 godina zatvora, kazne izrečene na prizivnom sudu jučer kreću se od četiri do 15 godina zatvora, priopćeno je sa suda.

"Prizivni sud ocjenjuje da je sud točno utvrdio činjenice (...), ali za većinu optuženih te okolnosti nisu uzete u obzir tijekom izricanja inicijalnih kazni", stoji u priopćenju Suda.

Sud koji je zadržao glavnu točku optužnice kao "teško ubojstvo", ocjenjuje da će čak i smanjene kazne "u potpunosti pokriti razlog kažnjavanja"".

Kako je izjavio odvjetnik obitelji Taton, Slobodan Ruzic, jedino tužiteljstvo ili odvjetnici osuđenih mogu od sada tražiti mišljenje Vrhovnog suda.

"Mislim da se radi o kompromisnoj odluci kako bi se zadovoljila potreba da se kazne počinitelji, ali i kako bi se smanjile njihove kazne jer sud nije uspio utvrditi što se točno dogodilo kada je ubijen Brice Taton", kazao je odvjetnik.

Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji su bili u bijegu nakon dramatičnog događaja, osuđeni su na 35 i 32 godine zatvora. Njihove su kazne sada smanjene na 15 i 14 godina zatvora.

Dvojici drugih napadača Ivanu Grkoviću i Ljubomiru Markoviću inicijalna kazna od 30 godina zatvora za svakoga sada je smanjena na 13 godina.

Četvoricu se smatralo vođama skupine i optućeni su da su "isplanirali i organizirali" napad.

Još je osam osoba osuđeno za teško ubojstvo a oni su dobili kazne u od 12 do 14 godina. Smanjene kazne su sada na sedam i osam i pol godina.

Brice Taton je teško pretučen 17. rujna 2009. u Beogradu gdje je došao gledati utakmicu Europske lige između Toulousea i Partizana.

Nekoliko sati prije početka utakmice Bricea Tatona i njegove prijatelje u centru Beograda napali su srpski navijači. S teškom ozljedom glave i vrata 28-godišnji Brice Taton je preminuo 29. rujna u beogradskoj bolnici.

MILANO

Talijanski prvak Milan plasirao se u polufinale talijanskog kupa nakon što je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala jučer svladao Lazio 3-1 te si tako osigurao sudar s Juventusom.

Djibril Cisse doveo je goste u vodstvo nakon samo pet minuta igre prije nego je Milan preuzeo kontrolu nad utakmicom došavši u vodstvo pogocima Robinha i Clarencea Seedorfa u samo četiri minute razlike. Brazilac Robinho je izjednačio u 15. minuti a Seedorf je u 18. minuti doveo Milan u vodstvo. Pobjedu je zaključio Zlatan Ibrahimovič pogotkom u 84. minuti.

Milan će u polufinalu koje je na rasporedu u veljači igrati protiv Juventusa koji je u utorak pobijedio Romu 3-0, dok su drugi polufinalni par Napoli i Siena.

MELBOURNE

Ruske tenisačice Svetlana Kuznjecova i Vera Zvonarjeva pobijedile su u petak u finalu ženskih parova na prvom grand slam turniru godine Australian Openu u tri seta 5-7, 6-4, 6-3 prve nositeljice Talijanke Saru Errani i Robertu Vinci.

Ova pobjeda osigurala je partnericama iz Fed Cup reprezentacije prvi grand slam naslov u parovima na prvom turniru na kojem su nastupile zajedno u paru, iako je svaka od njih do sada osvojila grand slam turnir u paru s drugim partnericama.

Kuznjecova je pobijedila 2005. na Australian Openu u paru s Australkom Aliciom Molik, dok je Zvonarjeva osvojila 2006. US Open u paru s Francuskinjom Nathalie Dechy.

MADRID

Valencia se plasirala u polufinale Kupa kralja nakon što je u četvrtak u zadnjoj uzvratnoj utakmici četvrtfinala pobijedila Levante u gostima 3-0.

U prvoj utakmici četvrtfinala prije tjedan dana Valencia je pobijedila 4-1.

Valencija je povela u 25. minuti pogotkom Aduriza, a na 2-0 pet minuta kasnije povećao je Pablo Piatti koji je zabio i treći pobjednički gol u 85. minuti susreta. Levante je 72. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Oscar Serrano.

U polufinalu Valencia će igrati protiv Barcelone. Drugi polufinalni par su Athletic Bilbao i trećeligaš Mirandes.

ORLANDO

Boston Celticsi su sinoć nadoknadili razliku od 27 koševa u sjajnom drugom poluvremenu i šokirali Orlando Magic na njegovom terenu 91-83, nanijevši tako domaćinima drugi poraz u manje od tjedan dana.

Ovo je treća pobjeda zaredom za Celticse (8-9), koji su igrali bez ozlijeđenih Rajona Rondoa, Raya Allena i Jermainea O'Neala. Boston je porazio Orlando 87-56 u ponedjeljak.

Orlando (12-6) je sporo počeo utakmicu, a Dwight Howard je rano sjeo na klupu zbog prekršaja, ali je unatoč tome Magic imao kontrolu nad utakmicom u prvom poluvremenu, izgradivši vodstvo od 27 koševa u jednom trenutku i rezultat 58-37 u svoju korist na poluvremenu.

Pojačana obrana Celticsa u drugom poluvremenu ograničila je Magic, koji je izgubio devet lopti, na šut od 23 posto iz igre.

Rookie E'Twaun Moore je otvorio treću četvrtinu tricom, smanjivši vodstvo Orlanda na osam koševa i započevši tako seriju Bostona od 15-1.

Boston je treću četvtinu završio rezultatom 44-15 u svoju korist predvođen Paulom Pierceom koji je zabio 19 od ukupno 24 koševa u drugom poluvremenu. Pierce je također upisao deset asistencija.

Celticsi su realizirali 18 od svojih 28 prvih koševa u drugom poluvremenu, pretvorivši gubitak od 21 koša u vodstvo od tri koša nakon 16 i pol minuta.

Što se tiče statistike domaće momčadi, Magic je imao šut 8 od 35 u drugom poluvremenu, a u zadnjoj četvrtini dva od 17 pokušaja i čak četiri zaredom promašena slobodna bacanja u zadnjoj četvrtini. Između dvije trice Hedoa Turkoglua Orlando je bio više od 18 minuta bez pogođenog koša.

E'Twaun Moore je dodao 16 koševa za Boston i imao je četiri trice iz četiri pokušaja.

Howard je ostao na samo 16 koševa uz impresivnih 16 skokova. Ryan Anderson je postigao 12 pogodaka i to sev u prvom poluvremenu.

U Memphisu u drugoj utakmici sinoć između Grizzliesa i LA Clippersa, gosti su bili bolji 98-91.

Čak su četiri igrača zabila više od 17 koševa za oporavak Clippersa od Lakersa noć prije. Blake Griffin je završio utakmicu sa 20 koševa, devet skokova i osam asistencija, dok je Chris Paul upisao 18 koševa, sedam skokova i sedam asistencija.

Grizzliesi su u prvoj četvrtini nadoknadili razliku od 16 koševa. U prve dvije četvrtine momčadi su se u 18 navrata izmijenili u vodstvu sve dok centar Clippersa DeAndre Jordan sekundu prije kraja treće četvrtine nije zakucao i doveo Clipperse u vodstvo od 74-72 koje je ostalo do kraja utakmice.

Branič Clippersa Mo Williams ušao je u utakmicu s klupe i zabio 18 koševa uz četiri ukradene lopte. Njegov je prosjek u zadnjih pet utakmica 22.2 koša iako ni jednu nije počeo u prvoj postavi.

Kod Memphisa Rudy Gay je zabio 24 koša uz sedam skokova, dok je Marc Gasol postigao 128 pogodaka i 11 skokova.

ZAGREB

Zagrebački Dinamo i švedski branič Walid Atta (25) sporazumno su raskinuli ugovor, što znači da Atta više nije član Dinama, objavljeno je u četvrtak na internetskoj stranici hrvatskog nogometnog prvaka.

Walid Atta je jednu sezonu (2010–2011) proveo u zagrebačkoj Lokomotivi za koju je odigrao samo 8 utakmica, a u ljeto 2011. sklopio je petogodišnji ugovor sa Dinamom. No, u dresu Dinama nije upisao nijedan nastup u natjecateljskim utakmicama, a razlog tome ponajviše leži u ozljedama koje su mučile braniča posljednjih nekoliko mjeseci.

Ugovor je raskinut uoči polaska "modrih" na pripreme u Portugal, gdje će biti dva tjedna te će sudjelovati na međunarodnom turniru. Dinamo će 29. siječnja igrati protiv danskog Odensea, koji je ove sezone igrao u Europskoj ligi. Sljedeći protivnik, 1. veljače, bit će Helsingborg, aktualni prvak Švedske, a četiri dana kasnije protivnik Dinama bit će još jedna danska momčad, Midtjylland.

MALABO

U drugom kolu skupine B Afričkog kupa nacija nogometaši Sudana i Angole odigrali su neodlučeno 2-2. Pogotke za Sudan zabio je Bashir (33, 74), a strijelac za Angolu bio je Manucho (5, 50-11m).

U drugom susretu ove skupine Obala Bjelokosti je pobijedila Burkinu Faso sa 2-0 i osigurala prolaz u četvrtfinale. Obala Bjelokosti povela je golom Salomona Kaloua u 16. minuti, a pobjedu je potvrdila u 82. minuti nakon autogola Bakaryja Konea.

KARLOVAC

Hrvatski nogometni prvoligaš Karlovac dobio je danas na izvanrednoj Skupštini kluba novi Upravni odbor, a predsjednik uprave je ostao Amirudin Talakić. U 13-članom Upravnom odboru su četiri Nijemca, među kojima i suvlasnik njemačke tvrtke "Haag Sportmanagement" Marcus Haase, koji će biti potpredsjednik Uprave, kao i Željka Čapalika.

Talakić je time predstavio članovima Skupštine novog strateškog partnera od kojeg Klub očekuje "dugoročnu suradnju koja će donijeti Nogometnom klubu Karlovac puno dobra", te je dodao da vjeruje da je to i "prvi korak prema novoj organizacijskoj shemi, nekom dioničkom društvu ili nečem takvom".

"Partneri iz Njemačke vode nas u mirniju situaciju, sa odblokiranim računom, i vjerujem ostanku u Prvoj ligi, a ono što je daleko važnije jest stvaranje škole nogometa na načelima koje tvrtka Haag Sportmanagement već prakticira u Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Brazilu i drugdje", rekao je Talakić.

Branko Škrtić, direktor Kluba, u izjavi za Hinu otkrio je po prvi puta podatak da su strateški partner Oliver Haag, vlasnik njemačke tvrtke Haag Sportmanegement, i NK Karlovac okončali pregovore dogovorom da će ubuduće od prodaje profesionalnih igrača Haag Sportmanegementu pripadati 40 posto novca, a klubu 60 posto.

"To smatram izuzetno korektnim sporazumom, a naravno da je obaveza kluba da mlade igrače s dobrim trenerima osposobi tako da budu traženi i da mogu postići dobru cijenu", kazao je Škrtić.

Sportski direktor Rodić, koji je donedavno radio u kampu Barcelone, kaže da je s pripremama koje su održane u Puli zadovoljan, kao i sa obavljenom selekcijom, iako slijede još neke izmjene u igračkom kadru. Posebno je važno da stiže u utorak Brazilac Andre Lima Pedro, koji ima u nogama pedesetak utakmica za brazilski Flamengo.

"Riječ je provjereno dobrom igraču koji će kao i cijela prva postava imati vatreno krštenje 18. veljače protiv Splita, a slijedeće kod kuće protiv Dinama. Bilo bi nezahvalno davati velike prognoze, ali po tijeku priprema mogu reći da i igrački, i logistički klub ima sve pretpostavke za ostanak u prvoj ligi i napredovanje. Dogovoreni su uvjeti rada i veze sa omladinskim pogonom, ali plan je postavljen dugoročno, što znači da će se kod prodaje igrača voditi računa o stabilnosti kluba. Iako interes strateškog partnera jest njegovanje igrača za profesionalno nogometno tržište, to se neće događati pod svaku cijenu, već će se graditi zdravi temelji", kazao je Rodić.

OPATIJA

U 10. kolu pojedinačnog prvenstva Hrvatske u šahu Mladen Palac je brzim remijem sa Antom Šarićem gotovo osigurao novi naslov državnog prvaka.

Nakon pobjeda u Zagrebu 2004. i Rijeci 2008., trijumfom u Opatiji Mladen Palac bi osvajanjem titule prvaka definitivno osigurao epitet našeg najuspješnijeg igrača na zatvorenim državnim prvenstvima. Za ostvarenje tog cilja najvjerojatnije bi mu bio dostatan i remi u posljednjoj partiji sa Antom Brkićem. Naime, na distanci od pola boda prati ga samo Davorin Kuljašević, koji je u sjajno vođenoj završnici svladao Roberta Zelčića.

Zdenko Kožul je remijem sa Ivanom Šarićem izgubio realne izglede za prvo mjesto, a na diobi trećega mjesta dostigao ga je Ante Brkić zahvaljujući pobjedi nad Nenadom Šulavom.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙