FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 28. prosinca 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - U finalu 41. izdanja najvećeg hrvatskog malonogometnog turnira, "Kutije šibica" igrat će momčadi GPV Elkra iz Gospića i PNT IPA iz Zagreba. Gospićani su u polufinalu izbacili sastav Cvjetno Poliklinika Milojević sa 5-3 nakon boljeg izvođenja sedmeraca. Rezultat je nakon 40 minuta bio 2-2. U drugom polufinalu je hrvatska policijska reprezentacija pod imenom PNT IPA uvjerljivo sa 5-1 nadigrala Ploče.

Finalni susret na rasporedu je u četvrtak s početkom u 18.30 sati, u dvorani II Doma sportova.

LIENZ - Austrijska skijašica Anna Fenninger u srijedu je pobijedila u veleslalomu Svjetskog kupa u Lienzu. To joj je prva pobjeda u Svjetskom kupu, a također ona je prva Austrijanka koja je nakon skoro dvije godine slavila u veleslalomu Svjetskog kupa. Posljednju pobjedu Austrijanki u ovoj disciplini ostvarila je Kathrin Zettel 16. siječnja 2010. u Mariboru. Druga je bila Talijanka Federica Brignone (+0,20), a treće mejsto pripalo je Francuskinji Tessi Worley (+0,39). U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Amerikanka Lindsey Vonn sa 599 bodova, a slijede Austrijanke Anna Fenninger sa 368 i Marlies Schild sa 340 bodova.

BARCELONA - U Barceloni je u srijedu održan ždrijeb za drugi dio košarkaške Eurolige, u koji se plasiralo 16 najboljih ekipa starog kontinenta, koje su podijeljene u četiri skupine:

- skupina E: CSKA Moskva, Olympiakos, Efes, Galatasaray

- skupina F: Real Madrid, Siena, Malaga, Bilbao

- skupina G: Fenerbahče, Panathinaikos, Kazan, Milano

- skupina H: Barcelona, Maccabi, Cantu, Kaunas

Naslov prvaka brani grčki Panathinaikos, a natjecanje tzv. TOP-16 započinje 16. siječna i traje do 1. ožujka i u tom periodu će svaka momčad odigrati po šest utakmica. Dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine izborit će nastup u četvrtzavršnici, koja je na programu 21. ožujka i 5. travnja, a pobjednici četvrtfinalnih susreta izborit će plasman na Final Four turnir koji će se održati od 11. do 13. svibnja u Istanbulu.

LAUSEANNE - Srpski tenisač Novak Đoković i norveška trkačica na skijama Marit Bjoergen izabrani su za sportaše godine u izboru Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS).

U anketi u kojoj je sudjelovalo 363 novinara iz 82 zemlje Đoković je dobio 23,74 posto glasova, drugo je mjesto sa 20,18 posto glasova osvojio argentinski nogometaš Lionel, a treće jamajčanski atletičar Usain Bolt sa 12,89 posto.

U ženskoj konkurenciji Bjoergn je dobila 17,79 posto glasova, drugo je mjesto pripalo kenijskoj atletičarki Vivian Cheruiyot sa 17,47 posto, a treće talijanskoj plivačici Federici Pellegrini sa 13,83 posto.

Za najbolju ekipu godine izabran je nogometni klub Barcelona sa 43,07 posto glasova ispred novozelandske ragbijaške reprezentacija koja je dobila 30,53 posto glasova i brazilske muške odbojkaške reprezentacije sa 18,83 posto, dok je za najbolje organizirano natjecanje proglašeno svjetsko atletsko prvenstvo u Daeguu.

LONDON - Napadač Liverpoola Luis Suarez zaradio je još jednu kaznu i to zbog vrijeđanja protivničkih navijača. Nova kazna Suarezu izrečena je zbog toga što je uputio uvredljivu gestu prema navijačima Fulhama u prvenstvenoj utakmci odigranoj 5. prosinca, koju je Liverpool izgubio sa 0-1. Engleski nogometni savez ga je zbog toga kaznio sa jednom utakmicom suspenzije i 20.000 funti globe. Prošlog tjedna Engleski savez izrekao je Suarezu suspenziju od osam utakmica i 40.000 funti globe zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici u listopadu na rasnoj osnovi vrijeđao igrača Manchester Uniteda Patricea Evru. Urugvajski napadač najavio je žalbu na tu odluku.

BELFAST - Bivši nogometni reprezentativac Sjeverne Irske Michael O'Neill (42) imenovan je za novoga izbornika te reprezentacije. Dosadašnji trener irskog prvaka Shamrock Roversa na toj će poziciji naslijediti Nigela Worthingtona. O'Neill je u tri godine na klupi Shamrock Roversa osvojio dva naslova prvaka Irske, a ove je jeseni izborio i nastup u skupini Europske lige čime su Shamrocj Roversi ostali prvi isrski sastav koji je stigao do te faze natjecanja.

"Ja sam ponosni sjeverni Irac i oduvijek sam želio voditi reprezentaciju svoje zemlje. Moj posao bit će zadržati se u konkurenciji za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu do završetka kvalifikacija", rekao je O'Neill.

O'Neill će službeno početi raditi kao izbornik od 1. veljače sljedeće godine, a potpisao je ugovor na dvije godine. Sjeverna Irska će u kvalifikacijama za SP igrati u skupini s Portugalom, Rusijom, Izraelom, Azerbejdžanom i Luksemburgom.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙