FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju skok cijena

Autor: scvi
NEW YORK, 3. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Uoči početka današnjeg trgovanja na Wall Streetu, prvog u novoj godini, američki terminski indeksi snažno su porasli, zahvaljujući optimizmu ulagača nakon vijesti o jačanju kineske industrijske aktivnosti.

Dow Jones terminski indeks bio je u 14,00 sati u plusu 205, a Nasdaq terminski indeks 38,5 bodova.

S&P terminski indeks porastao je 19,4 boda i iznad je fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Veći nego što se očekivao rast kineskog PMI indeksa menadžera nabave potaknuo je cijene sirovina, s obzirom da je Kina najveći svjetski uvoznik sirovina.

To je, pak, izazvalo rast cijena dionica u rudarskom sektoru.

U fokusu će danas biti i podaci Instituta menadžera nabave, koji bi, nadaju se ulagači, mogli ukazati na jačanje industrijske aktivnosti u SAD-u. Procjenjuje se da je ISM indeks u prosincu prošle godine porastao s 52,7 na 53,2 boda.

Dobro raspoloženje vlada danas i na europskim burzama. Frankfurstki DAX i londonski FTSE indeks bili su u 14,00 sati u plusu između 0,7 i 0,9 posto, dok je pariški CAC bio na gubitku 0,7 posto.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙